Rosita

I en jysk fiskerby lever Johannes en stille og rutinepræget hverdag sammen med sin midaldrende far, Ulrik, som er enkemand. Ulrik føler sig ensom og averterer efter en livsledsagerske. En dag banker den 26-årige filippiner Rosita på døren. Den begavede og smukke kvindes ankomst rusker op i begge mændenes liv - for det er ikke kun husets fader, som får øjnene op for Rositas mange kvaliteter. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Frederikke Aspöck
Medvirkende Jens Albinus, Mikkel Boe Følsgaard, Mercedes Cabral, Julie Agnete Vang
Spilletid 95 min.
Biopremiere 16.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er heller ikke Fupz Aakesons relativt konventionelle plot, der gør ' Rosita' fin. Det er Aspöcks og skuespillernes sans for at gøre karaktererne Johannes og Rosita til drømmere, som man for en stund kan drømme sammen med."

Berlingske
"Både Aspöcks sikre instruktion og Kim Fupz Aakesons finurlige manuskript gør imidlertid »Rosita« medrivende uden at ty til alt for kunstnérlige narrestreger."

Jyllands-Posten
"Det bliver altså tydeligt, at Aspöck har været interesseret i det menneskelige drama mellem far og søn, men det får ikke lov til at eksplodere, selvom skuespillerne er sprængfyldte med talent."

Ekstra Bladet
"Der er desværre oceaner af mislyde ved kysten i trekantsdramaet ' Rosita', som har instruktion af Frederikke Aspöck og manuskript af den garvede Kim Fupz Aakeson."

B.T.
"...er med sine smukke billeder af kystens vilde natur, finurlige hverdagshumor og de ret gode skuespilpræstationer klart en lille perle, som skal nydes i biografen."

Cinemazone
"... heldigvis lykkes det overordnet set ganske sympatisk at forløse 'Rosita', så vi både får den brede plotfilm og de små rolige øjeblikke, hvor kærligheden spirer."

Ekko
"Personerne er skildret med en god portion varme og udstilles aldrig. Men filmen formår ikke at løsrive sig fra den prosaiske kendsgerning, at de ellers dygtige skuespillere er udefrakommende, der blot er blevet installeret i et brunligt provinshjem fuld af stueplanter og tvivlsomme malerier af klitter og bølger."

Brugere

02/03-16Ikke det helt store sus. 7
At det bliver spillet uden dialekt betyder bare at der ikke er brug for undertekster.
Belyser fint nogle af de fordomme og udfordringer der er ved "importerede koner". At sønnen bliver følelsesmæssigt involveret komplicerer det hele, endnu mere. Situationen løser dog sig selv, uden det helt store drama.

Fakta

Medvirkende
Ulrik Jens Albinus
Johannes Mikkel Boe Følsgaard
Rosita Mercedes Cabral
Maja Julie Agnete Vang
Allan Mads Riisom
Jens Jacob Moth-Poulsen
Sandra Marilou Nadonza
Joy Girlie Lou Nielsen
Frank Anders Brink Madsen
Christian Carsten Svendsen
Bag kameraet
Instruktion Frederikke Aspöck
Produktion Thomas Heinesen
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Fotografi Adam Wallensten
Klip Liv Lynge, Martin Schade, Mette Zeruneith
Scenografi Rie Lykke
Musik Rasmus Bille Bähncke, Johannes Elling Dam
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Nøgleord Enkemand, Far-søn, Jylland, Trekantsdrama
Premieredatoer
Biograf 16.04.2015
Dvd 24.09.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Rosita - min fars kone
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Nordisk Film Production, Radiator Film ApS
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...