I kælderen (Im Keller)

Den østrigske instruktør Ulrich Seidl linder på døren til sine landsmænds kældre. I husenes dunkle underetager får beboerne afløb for deres bizarre hobbyer og grænseoverskridende fantasier, i skjul for omverdenens dømmende øjne. Nogle bygger modeljernbaner eller spiller trommer. Andre samler på nazistiske relikvier, skydevåben og sexlegetøj. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Dokumentar
Instruktør Ulrich Seidl
Medvirkende Fritz Lang (II), Alfreda Klebinger, Manfred Ellinger, Inge Ellinger
Spilletid 81 min.
Biopremiere 08.04.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er grim og smuk, smagløs og sjov, ikke til at få øjnene fra og ikke hele vejen til at holde ud at se på. Så sammensat og uforglemmelig er kun få film."

Berlingske
"Jeg er nysgerrig på noget af det, men jeg bryder mig simpelt hen ikke om Seidls manglende tegn på omsorg eller samvittighed over for de medvirkende."

Jyllands-Posten
"Ulrich Seidl er en nådesløs filmmager. Hans iscenesatte virkelighed om østrigske kældermennesker er grusom og absurd og vækker ubehagelige minder om Fritzl-sagen."

Weekendavisen
"Det er til gengæld svært at føle andet end undrende glæde ved 'Im Keller', en dokumentarfilm så instrueret, at Seidl næsten skaber sin egen form og genre."

Information
"Det er et offer, disse mennesker har bragt, for at vi andre kan erkende verden og menneskeheden i al dens mærkværdige mangfoldighed - på godt og på ondt. Tak for dét."

Cinemazone
"Tankerne falder let på Becketts absurde teater og Dostojevskijs "Kældermennesket". Seidl er dog stadig en aldeles egensindig og original auteur med en fabelagtig evne til at lodde stemningen i Østrigs kælderdyb."

Ekko
"Alligevel er det ikke vanskeligt at lade sig fange ind af filmens mesterligt iscenesatte tableauer, hvor fascination på vanlig vis veksler med væmmelse."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Fritz Lang (II)
Sig selv Alfreda Klebinger
Sig selv Manfred Ellinger
Sig selv Inge Ellinger
Sig selv Josef Ochs
Sig selv Alessa Duchek
Sig selv Gerald Duchek
Sig selv Cora Kitty
Sig selv Peter Vokurek
Sig selv Walter Holzer
Bag kameraet
Instruktion Ulrich Seidl
Produktion Ulrich Seidl
Manuskript Veronika Franz, Ulrich Seidl
Fotografi Martin Gschlacht
Klip Christoph Brunner
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Hemmelighed, Nazisme, Sadomasochisme, Slange, Våben
Premieredatoer
Biograf 08.04.2015
Øvrige oplysninger
Land Østrig
Sprog Tysk
Produktionsår 2014
Spilletid 81 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Ulrich Seidl Film Produktion GmbH, Coop99 Filmproduktion, MMK Media
Biodistributør Dox Bio

Se også...