James White

Den festglade ungkarl James lever et selvdestruktivt driverliv, indtil hans mor, Gail, får konstateret uhelbredelig kræft. Diagnosen rammer James hårdt, og han prøver først at drikke sorgerne væk med sin ven Nick. Men Gails fremskredne sygdom tvinger ham til at afdække skjulte reserver i sig selv og tage ansvar for sit liv. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Josh Mond
Medvirkende Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, David Call
Spilletid 95 min.
Biopremiere 25.02.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er en fantastisk skildring af sygdommen som lurende tilstand og af, hvor drænende det er for den nærmeste pårørende. Den giver intim indsigt i den kamp, det er at skulle tage sig af nogen, mens man derfor ikke tager sig af sig selv."

Berlingske
"Abbott og Nixon leverer hudløse portrætter af pressede mennesker, der sikkert ikke kan gøre det bedre under omstændighederne, og det respekterer man ud fra et fagligt synspunkt og giver point til manuskriptforfatter, instruktør og skuespillere."

Jyllands-Posten
"... tilbyder ingen nemme svar eller lykkelige slutninger, men viser i dets grumsede nuancer en flig af livet, når det er svært."

Information
"... et overvældende, hyperintimt, nådesløst klart portræt af en ung mand konstant fra koncepterne."

Ekstra Bladet
"...en ualmindelig stærk debutfilm, der bliver siddende i både krop og bevidsthed længe efter, at man har forladt biografen."

Cinemazone
"Sejren ved James White er også, at den skaber karakterer, som vi bekymrer os om. Vil James klare sig ude i den store verden? Jeg tror det og jeg håber det. Også efter filmen har været slut længe."

Ekko
"Fordi vi er så totalt i James’ fjæs, fordi vi hele tiden er i solidarisk, omkringvæltende øjenhøjde med hans desperation og rådvildhed, bliver denne udstilling af det horrible amerikanske sundhedssystem aldrig agitprop-skinger."

Fakta

Medvirkende
James White Christopher Abbott
Gail White Cynthia Nixon
Nick Scott Mescudi
Elliot David Call
Jayne Makenzie Leigh
Joe David Harris
Irene Jeanette Dilone
Bag kameraet
Instruktion Josh Mond
Produktion Max Born, Antonio Campos, Sean Durkin, Melody C. Roscher, F.A. Eric Schultz
Fotografi Mátyás Erdély
Klip Matthew Hannam
Scenografi Jade Healy, Scott Kuzio
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Coming-of-age, Familiedrama
Nøgleord Familiekrise, Kræft, Mor-søn, New York, Sorg, Sygdom
Premieredatoer
Biograf 25.02.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab BorderLine Films, Relic Pictures
Biodistributør Reel Pictures

Se også...