Creed

Adonis Creed kendte aldrig sin far, den berømte sværvægtsverdensmester Apollo Creed. Men han mærker boksningen i sit blod og tager derfor til Philadelphia for at opsøge sin fars gamle rival og ven, Rocky Balboa. Han overtaler den pensionerede Rocky til at blive sin træner, og sammen skal de bevise, at Creed har modet, viljen og styrken til både at leve op til sin fars navn og stå på egne ben i ringen. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Ryan Coogler
Medvirkende Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad
Spilletid 132 min.
Biopremiere 03.12.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone, også kendt som The Italian Stallion, blev berømt tilbage i 1976 med boksefilmen 'Rocky'. Han skrev selv manuskriptet og solgte det for små penge, med den klausul at han selv skulle spille hovedrollen. Filmen blev en kæmpe succes og vandt en Oscar for bedste film, ligesom Stallone blev nomineret både for bedste manuskript og be...

Anmeldere

Politiken
"Mere sympatisk end troværdigt vil filmen gerne have os til at holde af rabarberkvarterets overvejende farvede, krigerisk tatoverede og voldelige rødder med deres stejlende motorcykler, og de er vel også en primær målgruppe."

Berlingske
"Filmen er enkel, effektiv, sentimental og rørende og instrueret af manden bag dramaet »Fruitvale Station«. Og dybt ligegyldig for tilfældige forbipasserende."

Jyllands-Posten
"Man må sluge et rædderligt score og et par vildfarne motocrosscykel-scener, men så kan nostalgi og fornyelse nydes i skøn forening."

Ekstra Bladet
"Instruktør og manuskriptforfatter Ryan Coogler har med ' Creed' begået en banal boksefilm, der plotmæssigt er fuldstændigt blottet for overraskelser. For entusiaster af boksefilms-genren indfrier filmen muligvis forventningerne - især i de veludførte kampscener, hvor blodet sprøjter. Alle andre kan roligt springe over..."

B.T.
"Det er oplagt at tænke på Sylvester Stallones klassiske boksefilm ' Rocky', når man ser ' Creed'. Og det er absolut også meningen. Ligesom mange andre filminstruktører verden over ved Ryan Coogler nemlig godt, hvor indflydelsesrig eventyret om den fattige hvide knægt fra Philadelphia var og stadig er."

Cinemazone
"Creed kunne så let være blevet et udpint forsøg på at tanke selvtillid til en ny serie på ryggen af en gammel filmkæmpe, men i stedet er det blevet en spændende, dramatisk tilfredsstillende og velspillet hyldest til et univers, der har været fortalt historier fra i 5 årtier i træk."

Ekko
"I syvende runde på kanvassen er Rocky-sagaen, der skildrer en boksers kamp mod sig selv, stadig drivende sentimental, teatralsk og oftest medrivende."

Brugere

03/12 12:58TOP 50 FILM 2010-19
Fortsættelse af Top 20 som findes her: http://www.scope.dk/forumemne/6...20-film-201019

21. CREED-SERIEN
Rocky Balboa vendte tilbage til det hvide lærred her og han var savnet! Denne gang med det twist, at han nu skal oplære en ny bokser, spillet fremragende af den unge Michael B. Jordan, som vi forhåbentligt vil se mere til i 20'erne, både som Creed og i andre spændende roller.

22. TEORIEN OM ALT
Denne meget rørerende film handler om geniet Stephen Hawkings, der får sit at slås med, da han får sin berømte diagnose. Eddie Redmayne giver den som en ung Daniel Day-Lewis her og han bliver bestemt også spændende at følge fremover.

23. STAR WARS-SERIEN
10'erne markerede et kærkomment gensyn med Star Wars' universet langt langt borte og vores gamle venner Han Solo og Co. er t...

26/06-16Stallone Løfter Boksedramaet
Som efterfølger til filmserien om bokseren Rocky, ligger ”Creed” sig egentlig i fin forlængelse. Tonen er måske forsøgt lidt mere socialrealistisk, i hvert fald i forhold til en del af filmene, men ellers fungerer den egentlig lidt på samme måde. Historien er ganske enkel, lidt banal, men indenfor sine egne rammer troværdig og varm, men uden at dvæle for længe i nostalgiske momenter og følelsesfulde sekvenser, som den ofte ikke dukker ned i.

Voldsomt dramatisk kommer det så heller aldrig til at fremstå og lige med sådan en film her, kunne jeg godt have ønsket mig at instruktør Ryan Coogler turde tage skridtet fuldt ud og file lidt mere på de store violiner, forsøge sig med at ramme den form for gåsehudsfremkaldende momentum af storhed som de forrige film, så ofte spillede hæmningsløs...

02/03-16Eye of the Tiger 18
Fuldstændig blændende film og sikke en dejlig, positiv overraskelse. Jeg var rørt til tårer i flere scener og når en film kan få mig til det, tager jeg hatten af for den. Instruktør Ryan Coogler, der stod bag det fine drama "Fruitvale Station" er også manuskriptforfatter og han har altså en evne til at få et ellers klichefyldt setup til at føles både ægte og rørende, uden at smøre for tykt på. Dialog, replikker og kemi sidder lige i skabet og historien er ualmindelig godt drejet sammen og besidder en friskhed, som jeg må beundre efter så mange film i serien.

Sublimt fotograferet af Maryse Alberti, som også fotograferede den suveræne "The Wrestler" og Creed har faktisk den samme, gritty, kølige hverdags look, som klæder filmen rigtig godt. Kameraarbejdet er ganske enkelt blændende og ...

01/03-16På med handskerne, igen.
Amerikanerne elsker deres boksere. Man kan blive til noget, med talent og hårdt arbejde. Det kræver dødsforagt at stille sig op i en firkant, uden flugtveje, mod en modstander som ønsker at slagte dig for at overleve. Det er måske også årsagen til at film om boksere bliver ved med at sælge. Historien om Rocky, er næsten Stallones egen. Han kom fra små kår, og måtte kæmpe sig op. Egentlig burde serien være død med femte del i 1990, som virkelig var ringe. Men Stallone bliver ved med at være tro mod Rocky og Rocky Balboa fra 2006 (som virkelig lød som en dårlig idé) viste at verden var klar til flere kampe i ringen. Nu har Stallone så klogt endeligt lagt handskerne og en frisk indgangsvinkel, med ham som træner er et smart træk for at serien kan fortsætte i mange år endnu. Det eneste der m...

14/12-15One step, one punch, one round at a time
Det viser sig, at Rocky Balboas ærkerival og ven, Apollo Creed, havde en uægte søn, som nu opsøger Rocky i håb om at få den gamle sværvægtsmester som træner.

Jeg troede ellers, at Sylvester Stallone havde givet Rocky en værdig afsked med "Rocky Balboa" fra 2006, men søreme om der ikke er brændstof til endnu en runde med den rolle, som mere end nogen anden har defineret Stallones karriere. Og forbløffende nok er syvende omgang med Rocky en virkelig god film!

Med "Creed" har Stallone så også givet mere af ansvaret fra sig, end han gjorde det i nogen af de tidligere film i serien. Forfatter-instruktør er nemlig det unge talent Ryan Coogler, som for to år siden imponerede med sin debut, "Fruitvale Station". Derfra har Coogler medbragt Michael B. Jordan, som her har den egentlige hovedr...

07/12-15More Than The Rocky-Name 13
Jeg skal ikke lyve. Da denne film blev annonceret, meldte jeg mig hurtigt ind i koret af nej-sigere, der mente at der blot var tale om et billigt cash-in på et kendt filmisk brand med en hip indie-instruktør til at tiltale hipster-publikummet. "Ingen Paulie? Ny musik? This is gonna suck" sagde jeg.

Heldigvis, og det er sjældent ;), tager jeg rigtigt meget fejl. For det første fanger instruktør Coogler selve essensen af Rocky-universet med at fremstille det grynede og rå Philadelphia på den helt rigtige måde. Fra de svedige close-ups i de velkoreograferede kampscener til de svingende wide-shots af Phillys skyline er filmen hamrende flot iscenesat. Man kan næsten lugte svedet, blodet og gadens junkfood.

Musikken er også et kapitel for sig selv. Den svenske komponist forsøger ikke at ...

03/12-15Sylvester Stallone kan ikke lade være med at lave Rocky-film – og mange tak for det
Den her havde jeg ikke lige set komme: En af årets bedste film er endnu en film i Rocky-serien. Faktisk den syvende, siden Syvester Stallone boksede sig til ikon-status med den første i 1976. Senest var han i ringen med Rocky Balboa i 2006.

Creed er dog sin egen, hvilket titlen indikerer ved at være den første i serien til ikke at indeholde ”Rocky”.

- Læs evt. videre på mit site Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/?p=20984

Fakta

Medvirkende
Adonis Johnson Michael B. Jordan
Rocky Balboa Sylvester Stallone
Bianca Tessa Thompson
Mary Anne Creed Phylicia Rashad
Danny 'Stuntman' Wheeler Andre Ward
'Pretty' Ricky Conlan Tony Bellew
Pete Sporino Ritchie Coster
Stitch Jacob 'Stitch' Duran
Tommy Holiday Graham McTavish
Amir Malik Bazille
Bag kameraet
Instruktion Ryan Coogler
Produktion Robert Chartoff, William Chartoff, Sylvester Stallone, Kevin King Templeton, David Winkler, Irwin Winkler
Manuskript Ryan Coogler, Aaron Covington
Fotografi Maryse Alberti
Klip Claudia Castello, Michael P. Shawver
Scenografi Hannah Beachler
Musik Ludwig Göransson
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Boksefilm, Sportsfilm
Nøgleord Bokser, Boksning, Seriefilm
Relaterede film Rocky II, Creed II
Premieredatoer
Biograf 03.12.2015
Dvd 06.06.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Creed: The Legacy of Rocky
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 132 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros.
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...