A Blast

Maria har været gift med Yannis, siden hun var 20 år. De har fået tre børn, og Maria har måttet opgive sit jurastudium for at passe sin syge mors grønthandel. Da Maria opdager, at familiens økonomiske situation er langt værre, end moderen har fortalt, får hun nok af sit liv. Maria fylder en kuffert med penge, sætter sig ind i bilen og kører af sted uden at se sig tilbage. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Thriller
Instruktør Syllas Tzoumerkas
Medvirkende Angeliki Papoulia, Vassilis Doganis, Maria Filini, Themis Bazaka
Spilletid 83 min.
Biopremiere 17.09.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man bliver tabt i den, måske også rigeligt forvirret. Men den efterlader én med følelsen af velfortjent græsk samtidsvrede, af en endefuld fra en fucked generation fortalt med hårdtslående fortabelse. Nu er virkeligheden ikke længere blot absurd. Nu er den endeløst fortvivlende."

Berlingske
"Der er vitterlig noget på spil, og der er da også stærke øjeblikke i filmen, men det er svært at føle særligt helstøbt for den, for denne ellers filmelskende dansker med en svaghed for alle slags smalle film."

Jyllands-Posten
"Filmen er uden visuel appel - bortset fra Marias sensuelle krop, der beslaglægger en pæn procentdel af billederne, men så har vi også set den, og filmen, der springer gumpetungt i kronologien, bliver mere og mere træls at glo på."

Information
"Mens den fragmenterede fortælleform i starten opleves som en virkningsfuld spejling af Marias urolige sindstilstand, bliver man gradvis træt af at vende tilbage til de samme konflikter."

Ekko
"...et vigtigt vidnesbyrd om tilstanden i Grækenlands unge generation. De kommer fra en middelklassebaggrund og er nu pludselig nyfattige, frataget enhver mulighed for indkomst og job. Det er en væsentlig problemstilling, og endnu mere væsentligt er det, at Grækenland bevarer en filmkultur, der tager problemerne op til debat."


Fakta

Se også...