By the Sea

I 1970'erne besøger den amerikanske forfatter Roland et idyllisk fransk badehotel med sin kone, Vanessa. Målet med rejsen er at redde deres skrantende ægteskab. Bølgerne går højt, men parrets møde med de lokale indbyggere og det nygifte par Lea og Francois, der også bor på hotellet, hjælper dem til at komme på ret køl igen. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Angelina Jolie
Medvirkende Angelina Jolie, Brad Pitt, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud
Spilletid 122 min.
Biopremiere 19.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angelina Jolie

(INSTRUKTØR)
Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også. Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede comp...

Anmeldere

Politiken
"...afslører temmelig råt for usødet, at Angelina Jolie som instruktør og manuskriptforfatter endnu ikke har afsløret et talent, som blot tilnærmelsesvis kan matche hendes evner som skuespiller."

Berlingske
"Angelina Jolie og Pitt er overudfordrede her, og deres hule karakterer havde haft bedst af en omgang parterapi. Så var vi samtidig sluppet for en lang og navlepillende film."

Jyllands-Posten
"At jump cuts, tilbageholdte eller sparsomme informationer og uforløst mystik skal lede tankerne hen på den modernistiske filminstruktør Antonioni gør filmen til en prætentiøs pastiche på en europæisk arthouse-film. Her er simpelthen for mange manerer og for lidt kunstnerisk format."

Information
"Dramaet mellem Angelina Jolie Pitt og Brad Pitt i ’By the Sea’ skulle være dirrende og højspændt, men er desværre slapt. Til gengæld er filmen visuelt imponerende."

Ekstra Bladet
"Det bedste, der kan siges om ' By the Sea', er, at den er tindrende smukt fotograferet af Christian Berger. Han indfanger den særlige solbeskinnede, døsige hvidvinsstemning til perfektion. Men bag de flotte billeder gemmer der sig desværre blot en tyndbenet teaterfilm af novelle-agtig karakter."

B.T.
"Selvom billederne således er smukke, mangler indholdet og dramaet under overfladen. Persongalleriets charme og fascination virker postulerende."

Cinemazone
"... en betagende smuk og stilren fortælling om to mennesker, der skal forsøge at finde tilbage til hvor de var engang."

Ekko
"Hvis det er sandt, at den bedste kunst kommer ud af personligt kaos, lader Angelina Jolies og Brad Pitts ægteskab til at have det helt fint."


Fakta

Medvirkende
Vanessa Angelina Jolie
Roland Brad Pitt
Lea Mélanie Laurent
François Melvil Poupaud
Michel Niels Arestrup
Patrice Richard Bohringer
Clarisse Sarah Naudi
Georges George Camilleri
Pascal Frédéric Dessains
Danserinde Anna Cachia
Bag kameraet
Instruktion Angelina Jolie
Produktion Angelina Jolie, Brad Pitt
Manuskript Angelina Jolie
Fotografi Christian Berger
Klip Patricia Rommel
Scenografi Jon Hutman
Musik Gabriel Yared
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm, Romance
Nøgleord 1970'erne, Forfatter, Parforhold, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 19.11.2015
Dvd 20.06.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2015
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Universal Pictures, Plan B Entertainment, Jolie Pas, Pellikola
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...