The Gift

Det nygifte par Simon og Robyn får vendt op og ned på deres liv, da Simon støder på Gordo, en gammel bekendt fra hans gymnasietid. Efter deres første gensyn begynder Gordo at dukke uanmeldt op hos parret, der også modtager flere underlige gaver. Med tiden går det op for Robyn, at Simon og Gordo gemmer på en frygtelig hemmelighed fra deres fælles fortid. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Thriller
Instruktør Joel Edgerton
Medvirkende Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Allison Tolman
Spilletid 108 min.
Biopremiere 24.09.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den gør snedigt og diskret alle karakterer psykologisk interessante og suspekte. Alle relationer fremstilles farlige og smertefulde. Den geniale slutning udebliver til fordel for det spektakulære og fortænkte. Men sikke et bøh og portræt af tyranniets væsen og selvfortrængning indtil da."

Berlingske
"På opløbsstrækningen hælder filmen måske nok lige til den overforklarende side, men alt i alt er den, på trods af at være amerikansk holdt i et langt, sejt, afdæmpet spændingsgys, jeg ikke har set siden ' En fremmed flytter ind'."

Jyllands-Posten
"...er ikke nogen gave, men drejet over en skabelon, der gennemspiller og varierer et velkendt forløb uden større opfindsomhed. Man hænger en smule modstræbende på, så længe den varer, for den er hverken vildt spændende eller særligt overraskende, men ret forudseelig."

Ekstra Bladet
"De tre hovedrolle-indehavere gør det alle excellent, og det et et godt træk, at Bateman og Hall spiller deres roller, som var de med i et kammerspil af Ingmar Bergman frem for en gyser fra Hollywood. Især Bateman er et skønt studie i passiv aggressivitet."

Cinemazone
"Edgertons debut er stadig en utrolig tilfredsstillende oplevelse, der viser en komplet kontrol over sin fremstilling. Det er en simpel opskrift, der aldrig overdriver sine præmisser, og som rent teknisk er udført grænsende til perfektion."

Ekko
"... mere og andet end blot en vellavet psykologisk thriller, der kyndigt doserer sin suspense og chokeffekter. Den er også et intrigant drama med komplekse karakterer, ligesom den ublodigt er langt mere skræmmende end de fleste gyserfilm."

Brugere

02/03-16Skummelt på flere planer.
Man ser ofte at komikere har et talent for at spille helt andre roller. Jason Bateman spiller normalt den rationelle, helt almindelige fyr - som havner i en skæv situation som han skal kæmpe sig ud af.
Her har han mildt sagt en helt anden rolle - og det er skræmmende hvor godt han spiller den.
Når det er sagt, så flader filmen desværre lidt ud - især bagefter. Moralen er lidt for meget skåret ud i pap.

29/10-15Plagiat
Filmen er et plagiat af den tjekkiske film Líbánky og den spanske film Sleep Tight.

13/10-15Begavet forstadsthriller 4
Et ægtepar flytter fra Chicago til Los Angeles, hvor manden har fået et karrierejob, så de nu kan flytte ind i det pæne forstadsområde, hvor han i sin tid voksede op. Kort efter indflytningen støder de på en fyr, som viser sig at have gået i high school med manden, og fyren begynder at dukke op med gaver og trænge sig på i deres liv. Og det viser sig, at hans interesse for parret er drevet af noget, der skete i high school-tiden.

De fleste vil formentlig kende australske Joel Edgerton som en karakterskuespiller med en del solide biroller på cv'et. Men her debuterer han som forfatter-instruktør med en skarpt leveret psykologisk thriller, der har mere at byde på, end man lige tror.

I starten lægger den sig nemlig tæt op ad stilen i den særlige amerikanske undergenre af thrillere, der...

27/09-15Yderst vellykket
Thriller-genren har flere forbi’ere end hits igennem filmhistorien, ikke mindst fordi genren meget lt forfalder til de lette valg som action, vold, sex og ligegyldige chokeffekter. “The Gift” er et af de seneste bud på genren, og den virker på alle tænkelige planer uden at falde i de normale faldgruber, genren muliggør.

Filmen handler om et ungt og smukt par, der efter en hård abort fravælger det pulserende og trendy storbyliv til fordel for en frisk start i forstæderne i et lækkert, arkitekttegnet kæmpehus. Alt er idyl på overfladen, men under overfladen lurer problemerne i form af hemmeligheder, fortrængninger og fortidens synder.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...-gift-2015/455


Fakta

Medvirkende
Simon Jason Bateman
Robyn Rebecca Hall
Gordo Joel Edgerton
Lucy Allison Tolman
Kevin 'KK' Keelor Tim Griffin
Duffy Busy Philipps
Ron Adam Lazarre-White
Kriminalbetjent Walker Beau Knapp
Kriminalbetjent Mills Wendell Pierce
Wendy Dale Mirrah Foulkes
Bag kameraet
Instruktion Joel Edgerton
Produktion Jason Blum, Joel Edgerton, Rebecca Yeldham
Manuskript Joel Edgerton
Fotografi Eduard Grau
Klip Luke Doolan
Scenografi Richard Sherman
Musik Danny Bensi, Saunder Jurriaans
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord Hemmelighed
Premieredatoer
Biograf 24.09.2015
Dvd 28.01.2016
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2015
Spilletid 108 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Blumhouse Productions, Blue-Tongue Films
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...