Emma & Julemanden: Jagten på elverdronningens hjerte

Den fantasifulde 11-årige Emma føler sig overset af sin travle familie. Emma fordyber sig i eventyrbøger om elver og andre fantasivæsener, så hun bliver ikke overrasket, da selveste Julemanden, Nicolas, og hans kone, Julie, dukker op i stuen. Deres nyfødte barn er blevet taget af den bitre Elverdronning, som har forbudt kærlighed i Elverriget. Emma rejser dertil med Nicolas og Julie for at rette op på sagerne. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Søren Frellesen
Medvirkende Lars Hjortshøj, Camilla Bendix, Sofia Callesen, Malte Houe
Spilletid 88 min.
Biopremiere 12.11.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Historien om julemandsægteparret Nicolas og Julie, der får forbyttet deres første lille fælles julenisse med en skifting fra Elverland, er julehyggeligt småfjolleri med ramasjang og kendte komikere i knæhøjde."

Berlingske
"Der er dømt dansk folkeeventyr med julehjerte og humor i »Emma og Julemanden«. Ikke mindst Mille Dinesen er ret så forrygende som grim og grum elverdronning, ligesom de magiske effekter er rigtig fine."

Jyllands-Posten
"Det er forbavsende lidt tillid at have til biografpublikummet, at man ikke kan lokke folk i biografen uden meget velkendte knager at hænge filmene op på. Eller også er det bare trist. Og især ærgerligt, fordi der i "Emma & Julemanden" gemmer sig gode historier og sjove biroller, som eksempelvis Mille Dinesens elverdronning og Søren Malling som selvtægtskøbmand."

Ekstra Bladet
"Det beskedne budget, som filmfolkene har haft at rutte med her, mærkes da i ny og næ - til gengæld holder 'Emma og Julemanden' overraskende og konsekvent fast i sin røde tråd og serverer et tempofyldt, fængende eventyr for børn og barnlige."

B.T.
"Filmen er ikke en lavbudgetfilm, men budgettet ligger under gennemsnittet for en dansk film, så instruktør Søren Frellesen får meget ud af lidt, og det fornemmes. Især i Fantasy-universet. Men børnenes begejstring i den fyldte sal taget i betragtning, skal filmen nok blive en succes."

Ekko
"Sprudlende sprog kan ikke redde dilettantisk julefilm, der med velkendte figurer dog synes garanteret sund succes i landets biografer."

Fakta

Medvirkende
Nicolas Lars Hjortshøj
Julie Camilla Bendix
Emma Sofia Callesen
Rud Malte Houe
Rikke Charlotte Guldberg
Towli Rune Tolsgaard
Pind Esben Pretzmann
Elverdronningen Mille Dinesen
Jesper Caspar Philipson
Benz Sigrid Kandal Husjord
Bag kameraet
Instruktion Søren Frellesen
Produktion Morten Rasmussen, David C.H. Østerbøg
Manuskript Philip Lazebnik, Jenny Lund Madsen, Uffe Rørbæk Madsen
Fotografi Jacob Banke Olesen
Klip Mogens Hagedorn
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Julefilm
Nøgleord Baseret på tv-serie, Jul, Julemanden
Premieredatoer
Biograf 12.11.2015
Dvd 17.03.2016
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 88 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Deluca Film
Biodistributør Scanbox

Se også...