He Named Me Malala

Som 15-årig bliver pakistanske Malala Yousafzai skudt af talibanere, da hun er på vej hjem fra skole. Attentatet er en straffeaktion mod Malala og hendes far, der sammen kæmper for pigers ret til uddannelse. Malala overlever angrebet, og tre år senere er hun leder af en global kampagne, der skal sikre alle piger adgang til uddannelse. Malala modtager endda en Nobelpris for sin indsats som aktivist. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Dokumentar
Instruktør Davis Guggenheim
Medvirkende Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai
Spilletid 87 min.
Biopremiere 29.10.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Davis Guggenheim

(INSTRUKTØR)
Davis Guggenheim har primært arbejdet indenfor tv, hvor han har instrueret episoder af serierne "New York Blues", "Skadestuen" og "Vi bli’r i familien". Han har desuden lavet dokumentarfilmene "Norton Simon: A Man and His Art" og "JFK and the Imprisoned Child". Guggenheim debuterede som spillefilmsinstruktør med “Gossip” (20...

Anmeldere

Politiken
"Når instruktøren har manglet billedmateriale til at illustrere hændelser og visioner, overtages lærredet af banale folkloristiske animationer. Og det episke flow i fortællingen har meget synlige mangler. Alligevel er filmen værd at se."

Berlingske
"... et intimt portræt af, hvem Malala egentlig er. Vi får en forståelse for, hvor hendes mod og engagement kommer fra, hendes åbensindede familie og hendes særlige måde at se verden på."

Jyllands-Posten
"Dokumentarfilm om historiens yngste Nobelprismodtager, pakistanske Malala Yousafzai, der blev skudt af Taliban for at promovere pigers ret til skolegang, er vigtig. Men den er desværre også rodet og ufokuseret."

Weekendavisen
"Guggenheim stiller ingen kritiske spørgsmål. 'He Named Me Malala' er det officielle portræt af en kommende leder, som verden vil se mere til. Filmen er skabt til skoler og tv. Det er ikke en skildring, som brænder sig ind."

Ekstra Bladet
"Et af denne tids store mennesker, som havde fortjent et mindre klægt og omklamrende portræt."

B.T.
"...en vigtig og rørende og film om verdens modigste teenager."

Cinemazone
"Som film, traditionel og trods de gode viljer, langt fra det kunstneriske niveau og den originalitet, man måtte kunne forvente af Davis Guggenheim. Et must for undervisning og oplysning. En lille film om en stor pige."

Ekko
"Malala er fantastisk. Den unge Nobelprismodtager fortjener en dokumentarfilm – bare ikke dette dovne værk. Forhåbentlig vil der komme andre film, der gør hende ret."

Fakta

Medvirkende
Sig selv Malala Yousafzai
Sig selv Ziauddin Yousafzai
Bag kameraet
Instruktion Davis Guggenheim
Produktion Davis Guggenheim, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes
Fotografi Erich Roland
Klip Greg Finton, Brad Fuller, Brian Johnson
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Aktivisme, Aktivist, Far-datter, Pakistaner
Premieredatoer
Biograf 29.10.2015
Dvd 17.03.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 87 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Participant Media, Imagenation Abu Dhabi FZ, Parkes MacDonald Image Nation
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Fox-Paramount Home Entertainment

Se også...