Batman v Superman: Dawn of Justice - 2 D (Batman v Superman: Dawn of Justice)

Rigmanden Bruce Wayne mistede adskillige medarbejdere, da Supermans kamp mod general Zod lagde store dele af Metropolis i ruiner. Siden har Wayne plejet et alkoholmisbrug og et had til Superman. I skikkelse af den bistre hævner Batman, og under mediernes bevågenhed, jagter Wayne forbrydere i sin hjemby Gotham. De to superhelte konfronteres, da det psykotiske geni Lex Luthor spiller dem ud mod hinanden. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Zack Snyder
Medvirkende Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Jesse Eisenberg
Spilletid 151 min.
Biopremiere 24.03.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"...er en ambitiøs superheltefilm i et episk format, der måske kun er set før i Zack Snyders egen ' Watchmen' fra 2009 - og denne gang også lidt større, end han kan gabe over."

Berlingske
"...trods gode skuespilspræstationer fra især Ben Affleck og Jesse Eisenberg (Henry Cavill er og bliver en for fersk version af Superman), får vi aldrig for alvor greb om karaktererne, hvis psykologiske udvikling er svag og ikke altid helt troværdig selv for en superheltefilm."

Jyllands-Posten
"Der er lagt op til et brag af en gladiatorkamp, når de to superhelte Batman og Superman støder sammen i endnu en af Hollywoods genbrugsaflejringer. Og det brager da også. Højt og længe. Faktisk så længe, at det ender med at blive gudsjammerligt kedsommeligt."

Information
"...synes instruktøren trods alt at være mest interesseret i at smadre ting og sager på de flottest tænkelige måder. Det har han bestemt også talent for, men det er ikke nok til at gøre en vellykket film."

Ekstra Bladet
"...er en bedre film end den jammerlige forgænger ' Man of Steel', der var en af nyere tids værste superheltefilm. Den dårlige nyhed: Det er stadig ujævn underholdning."

B.T.
"Trods et stjernepakket hold af skuespillere ... føles den to en halv time lange film oppustet, halvhjertet og fyldt med tomme kalorier."

Cinemazone
"Zack Snyder laver flotte billeder (meget ofte i slow motion), men hans stil er kølig og distanceret."

Ekko
"... 'Batman v Superman' virker først og fremmest klodset, støjende og endeløs. To timer inde i filmen føles den slut. Men der er stadig en halv time tilbage."

Brugere

25/07-16Jeg runder op 12
Enten er jeg blevet en lidt for filmglad jubelidiot, eller også fik 'Batman v Superman: Dawn of Justice' en langt, langt hårdere modtagelse end den fortjente.

Eller også gjorde 'Ultimate Edition' underværker, for det var den version, jeg her til aften satte mig til at se.

Som tegneseriefilmatisering i episk format dumper Zack Snyders billeder simpelthen direkte ned i min hjernes tilfredsstillelsescenter. Bat-grotten. De rå slåskampe. Farverne. Superman som slow-mow-messias. One-taket i Batmans post-apokalyptiske mareridt (men var det mon med i biografversionen?). Der var adskillige visuelle what-the-fuck-moments gennem det her 3 timer lange superheltebrag, og når præmissen er, at Snyder filmatiserer noget nær en graphic novel, så vejer det altså tungt.

Læg dertil fornemme præst...

19/05-16Langt bedre end forventet. 18
Jeg var mellemfornøjet over Man of Steel - Supermans forhistorie og flashbacks fungerede fint. Men en del af historien er også Clark Kents kamp for at forblive anonym og drillerierne med Lois Lane.
Snyder er ikke den store historiefortæller, han er først og fremmest en fantastisk billedstormer - og han er en sand kunstner på det felt. Måske den bedste indenfor filmverdenen.
Vi havde selvfølgelig ikke behøvet at få batmans oprindelseshistorie, en gang til - men for stemningen og forløbet i filmen var det vigtigt.
For mig er Batman verdens bedste superhelt, og det lykkes at skabe en rigtig god udgave af ham af Affleck/Snyder i fællesskab.
Jeg synes faktisk det lykkes Snyder at ramme tegneserieuniverset, ret perfekt - ikke milevidt fra hans fantastiske præstation med Watchmen. Men dog f...

18/05-16Fascinerende, Rodet og Problemfyldt Superheltetaffel 22
Til at håndtere en film, hvor to af verdens største superhelte mødes SKAL man nærmest bruge en instruktør, der er så visuelt svulstig som Zack Snyder. Hans film (selv de værste) er proppet med betagende billeder og action, der, om du vil det eller ej, efterlader et indtryk. Enten af begejstring eller frustration.
BvS er heldigvis noget bedre end den rædderlige Man Of Steel, der var et gumpetungt, kluntet fortalt og trættende actionridt gennem diverse superhelteklichéer, som Singer, Nolan og tildels Snyder genopfandt i hvert deres film. Den første time af filmen opbygger meget godt den hævntørstige, isolerede og bitre Batman, der har set flere venner styrte i døden som følge af Superman og Zod's tvekamp i Metropolis. Affleck er god nok som Bruce Wayne, men når han tager masken på er han ...

12/04-16Titanerns (alt for korte) Kamp 1
At et møde mellem verdens to største superhelte nødvendigvis må være større, mere larmende og pompøs end alt andet, kan næppe overraske. Derfor kan en kritik om netop dette forventelige larmende aspekt, virke som en fjollet kritik, medmindre man medbringer denne på forhånd. Netop på dette punkt, i det voluminøse leverer den så også og instruktør Snyder med hans opulente og voldsomme, ja næsten fascistoide visuelle stil, synes helt rigtig til at styre løjerne af en sådan film. Der er skruet op i yderst potens udi det overgearet og voldsomme, selv i de mere stille scener (som der faktisk er en del af), men også med forsøg på action så grandios overlæsset, at det næsten kan mærkes på kroppen, hvilket nok også skydes lydbilledet, som virkelig er bombastisk og in-your-face.

Actionscenerne...

25/03-162,5 lang times trailer
Den værste Batman film jeg nogensinde har set. Virkelig.
Filmen varer ca. 2½ time.
Ingen action i næsten 2 timer, fladt og kedeligt plot + ligegyldige characters.
Det er sidste gang jeg vil se Ben Affleck i rollen som Batman.
Jeg havde lave forventninger til filmen... de viste sig at være for høje.
Nogle seje effekter her og der, men ikke noget bemærkelsesværdigt.
Skrald: spild af penge og spild af tid.
Jeg burde have set Kung Fu Panda3 i stedet for...
Én af de rigtig dårlige filmoplevelser (i en tom bio) jeg længe har haft.
Som en Batman fan fortjener du helt klart bedre!

24/03-16Top 5 13
Top 5 film med *enten* Batman eller Superman:

1) The Dark Knight (2008)
2) Batman Returns (1992)
3) Batman Begins (2005)
4) Man of Steel (2013)
5) Superman (1978)

Fakta

Medvirkende
Clark Kent / Superman Henry Cavill
Bruce Wayne / Batman Ben Affleck
Lois Lane Amy Adams
Lex Luthor Jesse Eisenberg
Diana Prince / Wonder Woman Gal Gadot
Martha Kent Diane Lane
Alfred Pennyworth Jeremy Irons
Senator Finch Holly Hunter
Perry White Laurence Fishburne
Arthur Curry / Aquaman Jason Momoa
General Zod Michael Shannon
Bag kameraet
Instruktion Zack Snyder
Produktion Charles Roven, Deborah Snyder
Manuskript Chris Terrio, David S. Goyer, Jerry Siegel, Joe Shuster, Bob Kane
Fotografi Larry Fong
Klip David Brenner
Scenografi Patrick Tatopoulos
Musik Junkie XL, Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Batman, Superhelt, Superman
Relaterede film Man of Steel - 2 D, Justice League - 2 D, Wonder Woman - 2 D
Premieredatoer
Biograf 24.03.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 151 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Syncopy, DC Entertainment
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...