De standhaftige

Karrieresoldaten Thomas mister begge ben i Afghanistan. Hjemme i Danmark træner han indædt for at komme af sted igen. Han møder balletdanseren Sofie, som mener, Thomas vil få glæde af at besøge hendes arbejdsplads. Indblikket i ballettens fysiske disciplin får Thomas til at indse, at han og Sofie har mere tilfælles end først antaget. Problemet er, at Thomas har en kæreste, Nina, som han skal giftes med. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Lisa Ohlin
Medvirkende Mikkel Boe Følsgaard, Cecilie Lassen, Karen-Lise Mynster, Silja Eriksen Jensen
Spilletid 105 min.
Biopremiere 07.04.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Et skævt venskab og bittersødsjov musik opstår mellem de to. ' De standhaftige', føles det som, fortæller hermed et eventyrligt dansk drama på forudsigelig skabelon, uden at karaktererne fremstår tilstrækkeligt interessante. Men det bliver kroppene til gengæld, som filmen skrider frem."

Berlingske
"...fungerer bedst, når den modstiller Thomas' krigshåndværk med den ikke mindre krævende balletverden, Sofie færdes i."

Jyllands-Posten
"Mikkel Boe Følsgaard giver også en flot fysisk præstation, og han hjælpes desuden af en overraskende usynlig teknologi, der fjerner hans ben. Det virker helt igennem realistisk. Desværre er det ikke nok til at slå benene helt væk under denne anmelder."

Ekstra Bladet
"...er næppe en revolution af genren ' kærlighed på film', men i Lisa Ohlins glimrende instruktion og med et varieret (og ret så usentimentalt) manus blev denne signatur både fanget og engageret af den moderne genfortælling af eventyret om den standhaftige og benløse tinsoldat."

B.T.
"...endnu tiltrængt film om Danmarks engagement i Afghanistan og den enorme pris, som mange menige soldater kom til at betale i en krig, som måske slet ikke var ofrene værd. At den så alligevel indgyder lidt tro, håb og kærlighed, skal man vel ikke kimse ad."

Cinemazone
"Der er for mange relevante og vigtige spor, der ikke bliver fulgt op på i De standhaftige. Krigsbaggrunden bliver stort set glemt igen, og hele det virkelige projekts nybrud med traditionel tankegang inden for genoptræning bliver aldrig til andet end en biting i Thomas’ og Sofies forhold."

Ekko
"... et selvmedlidende melodrama, hvor personerne stryges med hårene, når de fortjener at få en verbal lussing."

Fakta

Medvirkende
Thomas Mikkel Boe Følsgaard
Sofie Cecilie Lassen
Ruth Karen-Lise Mynster
Nina Silja Eriksen Jensen
Sami Dar Salim
Karen Søndergaard Vibeke Hastrup
Kisser Petrine Agger
Jimmy Morten Holst
Niels Morten Kirkskov
Bag kameraet
Instruktion Lisa Ohlin
Produktion Per Holst
Manuskript Karina Dam
Fotografi Lars Skree
Klip Anders Nylander
Musik Louise Alenius
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Afghanistan, Balletdanser, Krig i Afghanistan, Soldat
Premieredatoer
Biograf 07.04.2016
Dvd 29.09.2016
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2015
Spilletid 105 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Asta Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...