3.2
Stem

Rangoon

Beyond Rangoon

Spændingsfilm om en ung amerikansk kvinde, som under et dramatisk ophold i Burma får sat sin egen store sorg i perspektiv. Laura Bowmans (Patricia Arquette) mand og søn er blevet myrdet. Hendes søster har lokket hende med på en rundrejse i Sydøstasien, i håb om at det vil adsprede hendes mørke tanker. Da tour-gruppen skal forlade Burma, er Lauras pas forsvundet, og hun må vente på et nyt pas og næste fly. Det passer Laura fint, for som tilskuer til en natlig demonstration mod militærregimet, er hendes interesse for omverdenen endelig blevet vagt. Hun møder Aung Ko, som både bliver hendes guide, healer og lidelsesfælle på en flugt, som bogstavelig talt går gennem ild og vand. Med indsigten i buddhistisk tankegang, regimets grusomheder og en følelse af at være til nytte genfinder Laura en mening med tilværelsen.


Medvirkende

Laura Bowman
Patricia Arquette
U Aung Ko
U Aung Ko
Jeremy Watt
Spalding Gray
Hr. Scott
Victor Slezak
Sein Htoo
Jit Murad
Zaw Win
Ye Myint

Bag kameraet

Instruktion
John Boorman
Fotografi
John Seale
Klip
Ron Davis
Scenografi
Anthony Pratt
Musik
Hans Zimmer

Fakta

Genre
Land
USA
Produktionsår
1995
Premiere
14.07.1995
Spilletid
1t 40m
Aldersmærkning
  • Tilladt for børn over 15 år

Medieanmeldelser

    • ScopeScope
    • 3.0
    • Karma for burhøns

      John Boormans 'Beyond Rangoon' skildrer super-aktuelle Aung San Suu Kyis betydning for det burmesiske folk, men savner instruktørens vanlige intelligens og dobbelttydighed.

      Året er 1988, en sejlbåd læsset med turister bevæger sig langsomt ned af en burmesisk flod. Om ... Læs anmeldelsen - Lars Hvidberg
    • 3.0

Brugeranmeldelser


Se også