Money Monster

Den popsmarte finansvært Lee Gates ryster børstips ud af ærmet på tv. Hans glatte kynisme hævner sig, da den unge Kyle Budwell kaprer studiet og tager gidsler under den direkte udsendelse. Kyle har mistet hele sin surt tjente opsparing på et af programmets ''idiotsikre'' aktieråd, der slog fejl. Nu må Gates stå til ansvar for sin og finansverdenens arrogante omgang med jævne borgeres penge. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Thriller
Instruktør Jodie Foster
Medvirkende George Clooney, Julia Roberts, Caitriona Balfe, Jack O'Connell
Spilletid 98 min.
Biopremiere 02.06.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jodie Foster

(INSTRUKTØR)
Alicia Christian "Jodie" Fosters karriere som skuespiller startede nærmest, før hun kunne gå. Som tre-årig var hun med i en reklame for solcreme, men det var som den prostituerede Iris i 'Taxi Driver' (1976), at hun slog igennem. Foster er et af de meget få eksempler på barnestjerner, der har klaret springet til voksenrollerne med bravur. Bag sit...

Anmeldere

Politiken
"Hvis Fosters intention har været at formulere en øjenåbnende kritik af Wall Street, er det ikke lykkedes særligt overbevisende. ' Money Monster' er ikke et nyrespark til kapitalismen. Men den kan sine genrer, og den kildrer på underholdende vis pengemonstret under tæerne."

Berlingske
"I »Money Monster« banker der formentlig et eller andet sted et rent hjerte, men det er alligevel ironisk, at en film, som går efter at afsløre finansverdenens egoisme og grådighed, selv sigter så ublu mod et bredt publikum, at den føles tæt på lige så grådig selv."

Jyllands-Posten
"Det er Jodie Foster, der har instrueret - hendes fjerde film som instruktør - og hun jonglerer for det meste elegant med de mange genreelementer i filmen."

B.T.
"...en nervepirrende film, der både underholder og vækker til eftertanke."

Cinemazone
"Money Monster tvinger sine budskaber ned i halsen på sit publikum, og selvom man kan være nok så enig i disse budskaber, er det ingen værdig måde, til hverken at fortælle sin historie eller behandle sit publikum på."

Ekko
"Jodie Foster vil både levere spiddende mediesatire og en løftet pegefinger til finansverdenen. Men 'Money Monster' er bedst, når den ikke er andet end en spændingsfilm."

Brugere

18/08-16Samfundskritisk, javel.
Filmens egentlige pointe er at det hele bare er ligemeget. Dagens sensation er afløst af en ny imorgen. Og hvad skal vi i øvrigt have at spise i aften?

Clooney (især) og Roberts gør det de skal.

Clooney har aldrig været for blufærdig til at udstille den overlegne selvfede middelaldrende amerikaner, på bedste/værste vis - gerne som en kujon. Roberts gør ikke den stor forskel, men er habil i rollen.

Jodie Foster's film er en smule ujævn, og tempoet og reaktionerne er heller ikke altid lige troværdige. Men der er alligevel fin humor indlagt.

Bagefter sidder man tilbage med en følelse af; Var det virkelig det - og det er nok den vigtigste pointe som man kan tage med.

Absolut ikke uvæsentligt.

27/06-16Occupy the Media 2
Værten for et letbenet finans-tv-show, Money Monster, må stå til ansvar for indholdet i sit program, da han bliver taget som gidsel for åben skærm. Gidseltageren har mistet alle sine penge på en aktie, som værten anbefalede, og kræver nu svar på, hvorfor den pludselig faldt så meget i værdi.

Thrilleren "Money Monster" arbejder grundlæggende med en skabelon, vi har set før: Desperat og indigneret mand tager gidsler som oprør mod dem, der har behandlet ham uretfærdigt, og som et forsøg på at opnå en slags retfærdighed.

Her bliver skabelonen så fyldt ud med helt tidsaktuelle komponenter. Den almindelige mand, der af uforståelige årsager må se sin livsdrøm synke i grus. Oprør mod en finansverden, der synes at trylle folks penge væk, mens de rige bliver stadig rigere. Og oprør mod en me...

Fakta

Medvirkende
Lee Gates George Clooney
Patty Fenn Julia Roberts
Diane Lester Caitriona Balfe
Kyle Budwell Jack O'Connell
Walt Camby Dominic West
Kaptajn Marcus Powell Giancarlo Esposito
Løjtnant Nelson Chris Bauer
Bree Condola Rashad
Amy Lin Greta Lee
Molly Emily Meade
Bag kameraet
Instruktion Jodie Foster
Produktion Lara Alameddine, George Clooney, Daniel Dubiecki, Grant Heslov
Manuskript Jamie Linden, Alan DiFiore, Jim Kouf
Fotografi Matthew Libatique
Klip Matt Chesse
Scenografi Kevin Thompson
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Nøgleord Gidseltagning, Tv-show, TV-vært
Premieredatoer
Biograf 02.06.2016
Dvd 07.11.2016
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Money Mon$ter
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab TriStar Pictures, Village Roadshow Pictures, Smokehouse Pictures, Allegiance Theater
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures

Se også...