Mon roi

Advokaten Marie-Antoinette, kaldet Tony, møder den fandenivoldske restauratør Giorgio på en natklub. Selv om de er meget forskellige af temperament, falder de for hinanden. Affæren fører til giftermål, og Tony får også et barn med Giorgio. Men med tiden opdager hun flere tegn på, at den ustyrlige passion, der brænder i Giorgios indre, har sine bagsider. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Maïwenn
Medvirkende Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel, Isild Le Besco
Spilletid 124 min.
Biopremiere 12.05.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emmanuelle Bercot

Som skuespiller har Emmanuelle Bercot medvirket i "Klasseturen" (1998) og ”Det begynder i dag” (1999). Mindst lige så megen opmærksomhed har hun fået som instruktør af kortfilmene "La Vacances" (1997), der vandt Juryprisen i Cannes, og "La Puce" (1999). Bercot er uddannet på filmskolen FEMIS i Paris.

Anmeldere

Politiken
"Deres drama fortælles i erindringsglimt fra Tonys tid i et rehabiliteringscenter, hvor hendes knæskade bliver symbol på hendes hjerteskade, og helingsprocessen bliver en mild kliché af opløftende nye møder. Denne lidt trælst opbyggelige ramme fucker slutningen dog op ved at gøre det forventelige vendepunkt til et enkelt nedslag i en cirkulær fortælling om hjerteskade - om blind kærlighed oplevet med åbne øjne."

Berlingske
"Vi aner katastrofen lure forude, men er lige så splittede som Tony, der ikke kan vælge mellem fornuft og følelser - hvilket ikke mindst må tilskrives Vincent Cassels skiftevis forførende og brutale dobbeltspil, der hele tiden lader os i tvivl om, hvem han er inderst inde i dette velobserverede og rørende parforholdsdrama."

Jyllands-Posten
"...indeholder en fin fortælling om kærlighedens kompleksitet, og på den måde har den en ægthed over sig. Den punkteres desværre i de afgørende scener, hvor end ikke Bercot og Cassel kan få romantikken til at klinge overbevisende."

Information
"’Mon Roi’ skildrer et pars rejse fra den fantastiske forelskelse til det problematiske ægteskab, men den bliver desværre aldrig rigtigt rå og rørende."

Ekko
"Det er mange minutter at se det samme scenarie af tiltrækning og afvisning udspille sig. Man har lyst til at sende dem begge en syngende lussing og skrige: Så bliv dog skilt, for fanden!"

Fakta

Medvirkende
Georgio Milevski Vincent Cassel
Marie-Antoinette Jézéquel, dite Tony Emmanuelle Bercot
Solal Louis Garrel
Babeth Isild Le Besco
Agnès Chrystèle Saint Louis Augustin
Denis Jézéquel Patrick Raynal
Jean Yann Goven
Pascal Paul Hamy
Djemel Djemel Barek
Slim Slim El Hedli
Bag kameraet
Instruktion Maïwenn
Produktion Alain Attal
Manuskript Etienne Comar, Maïwenn
Fotografi Claire Mathon
Klip Simon Jacquet
Musik Stephen Warbeck
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Nøgleord Affære, Bryllup, Modsætninger mødes
Premieredatoer
Biograf 12.05.2016
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2015
Spilletid 124 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør 41SHADOWS

Se også...