X-Men: Apocalypse - 3 D (X-Men: Apocalypse)

Den allerførste og allerstærkeste af X-Men-mutanterne var Apocalypse, der blev tilbedt som en gud for tusinder af år siden. Nu er den udødelige supermutant atter genopstået, og han er vred over tingenes tilstand. For at udrense og genstarte menneskeheden hverver han en gruppe desillusionerede mutanter med Magneto i spidsen. Så er det op til Professor X og hans hold af gode mutanter at redde verden! © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Bryan Singer
Medvirkende James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult
Spilletid 143 min.
Biopremiere 19.05.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bryan Singer

(INSTRUKTØR)
Bryan Singer voksede op i New Jersey som barn af jødiske forældre. Med independent-filmen 'Fordærveren' (1993) snuppede han en Grand Jury Prize ved Sundance-festivalen i 1993. På sin anden film arbejdede Singer igen sammen med barndomsvennen og manuskriptforfatteren Christopher McQuarrie, og resultatet blev den labyrintiske or originale thril...

Anmeldere

Politiken
"Smæk for skillingen får man i Marvel-film, og med X-Men igen for fulde, jordrystende computerkræfter."

Berlingske
"At snart sagt alle replikker er mekaniske, og at Auschwitz usmageligt trækkes ind i popcornuniverset, det lever jeg så med gennem de 143 minutter, der føles som en kort, underholdende absence fra tyngdekraften og virkeligheden."

Jyllands-Posten
"...selv om effekterne er vanvittigt flotte og handlingen sådan set kompleks nok til at kunne bære en relativt lang spilletid, er det alt for langt. Det er ærgerligt, for det kommer til at udvande en ellers både flot og stærk film."

Ekstra Bladet
"Stor filmkunst er det muligvis ikke, men toptrimmet underholdning af den mere begavede slags er vel heller ikke sådan at kimse ad. Vi napper gerne en mere, tak."

B.T.
"Det kører ellers derudad med masser af digitale special effects, akkompagneret af et soundtrack og et lydspor, der er skruet virkelig højt op for. Det er dyrt og flot, men på en eller anden måde virker det hele lidt gammeldags, uoriginalt og til tider komisk."

Cinemazone
"Bryan Singer, der satte serien på sikre skinner for snart 15 år siden og viste sig stadig legende veloplagt med 'Days of Future Past', har tabt sig selv og de elskede figurer helt i dette larmende kapitel, som trods alle de mange stedvise kvaliteter, aldrig formår at hæve sig over det støjende ordinære."

Ekko
"Bryan Singers foreløbige farvel til X-Men-universet er genrerabalder med smæk på, selvom den til tider føles mere som en æresrunde end et rekordforsøg."

Brugere

06/07-16Overrasker positivt
Det var med ret lave forventninger jeg satte mig til rette for at se Singers nyeste X-Men epos. Jeg havde med vilje ventet et par måneder, og mange gange udskudt det.

Forfilm gav indtrykket af et kæmpe slagsmål (og smadring af bygninger og monumenter fra værste CGI fabrik), når de er værst - som i Man of Steel, Transformers og Avengers.

Det findes også i filmen - men slet ikke i det omfang som jeg havde frygtet.

I stedet fik vi lagt flere lag til i X-Men's oprindelseshistorie, hvor meget fungerede - og også en del var mere tvivlsomt.

Spoiler;

Det er svært at sluge at Jean Grey allerede så tidligt transformerer til Phønix - og så bare lader det ligge i flere år bagefter.

Singer navigerer også i besynderlige cirkler med sine hovedpersoner, som skiftevis elsker og hader ...

26/05-16Begynder Svagt, Slutter Stærkt!
Konklusionen på den "nye" X-Men trillogi er bestemt ikke den bedste, men heller ikke værste tilføjelse til genren.

Ligesom de to foregående formår filmen at blande toptunede actionsekvenser med overraskende rørende karakterøjeblikke, veltimet humor og bundsolide præstationer. Specielt under det lange klimaks sidder man og bider negle, hvor der også er plads til nogle syrede sekvenser, hvor vi går ind i hovederne på de forskellige mutanter. Der er ingen tvivl om, at Bryan Singer brænder for X-universet og kender det til fingerspidserne.

Præstationerne er også endnu engang, som nævnt, bundsolide. McAvoy er endnu engang rigtig god som Xavier mens Fassbender giver den fuld skrue som Magneto; han stjæler simpelthen samtlige scener han er i. Jennifer Lawrence virker i denne ombæring lett...

21/05-16X-Men kan og vil noget mere
Marvels Avengers har altid stået for den mere kulørte del af superhelteuniverset, hvor selv de yngste publikummer kan være med, når teenagedrenge bides af edderkopper, videnskabsmænd udsættes for gammestråling eller kække playboys iklæder sig militært isenkram.

X-Men kommer fra en anden og mere alvorlig baggrund, hvor karakterernes evner skyldes mutationer i arvemassen, og hvor deres opvækst trækker langt mere alvorlige paralleller til den virkelige verdens grumhed. Det giver filmene en emotionel dybde, som gør de utallige X-Men mere interessante og langt mere sårbare end man er vant til i genren. Der er noget på spil.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/xmen-apocalypse/470

19/05-16X-Men: Apocalypse er kulørt mutant-vælling, der vælter rundt
Lad nu være med at lave flere X-Men-film, hvis I ikke kan finde ud af det. Det seneste kapitel i franchisen lader i hvert fald til at være opstået i en eller anden form for mutant-brandert, hvor man har besluttet, at ”more is more”.

Sandheden er dog, at Bryan Singers X-Men: Apocalypse er en rodet og keeedelig omgang mutant-vælling.

Læs eventuelt videre på mit site Filmskribenten.dk: http://filmskribenten.dk/2016/0...vaelter-rundt/

Fakta

Medvirkende
Charles Xavier / Professor X James McAvoy
Erik Lensherr / Magneto Michael Fassbender
Raven / Mystique Jennifer Lawrence
Hank McCoy / Beast Nicholas Hoult
En Sabah Nur / Apocalypse Oscar Isaac
Moira MacTaggert Rose Byrne
Peter Maximoff / Quicksilver Evan Peters
Oberst William Stryker Josh Helman
Jean Grey Sophie Turner
Scott Summers / Cyclops Tye Sheridan
Alex Summers / Havok Lucas Till
Kurt Wagner / Nightcrawler Kodi Smit-McPhee
Angel Ben Hardy
Ororo Munroe / Storm Alexandra Shipp
Jubilee Lana Condor
Elizabeth Braddock / Psylocke Olivia Munn
Scotts lærer Ally Sheedy
Forvirret tekniker John Ottman
Bag kameraet
Instruktion Bryan Singer
Produktion Simon Kinberg, Lauren Shuler Donner, Bryan Singer
Manuskript Simon Kinberg, Bryan Singer, Michael Dougherty, Dan Harris
Fotografi Newton Thomas Sigel
Klip Michael Louis Hill, John Ottman
Scenografi Grant Major
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord 1980'erne, Baseret på tegneserie, Marvel, Marvel Comics, Mutanter, Seriefilm, Superhelt, Tidsrejse, X-Men
Relaterede film X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past - 3D, Logan
Premieredatoer
Biograf 19.05.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 143 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Twentieth Century Fox Film Corporation, Donners' Company, Kinberg Genre
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...