Nerve

Luk

Anmeldere

Politiken
"Instruktørerne bag bl. a. 'Catfish' fremstiller dette fremtidsdystopiske spil forførende og samtidsdiagnostisk, men til sidst bliver det hele lige så naivt som gymnasieelevers gammelkloge Kroniker om 'deres generation' i Politiken."

Berlingske
"Nogle kan ikke få nok af hacker-serien »Mr. Robot«, andre er sultne efter endnu et drama i stil med »Hunger Games« -filmene. Nu er der godt nyt til begge grupper. Og så alligevel ikke. For nok slægter ungdomsthrilleren »Nerve« både serien og filmene på, men savner oftest deres facetteringer og fortællemæssige overskud."

Jyllands-Posten
"Den er instrueret af to gutter, der ikke kan lave film og slet ikke få en historie til at hænge sammen eller de unge skuespillere til at agere."

B.T.
"...er en højaktuel thriller midt i en sommer, hvor jagten på digitale Pokémons har udviklet sig til en pandemi..."

Cinemazone
"...den belærende pædagogiske tone, der gemmer sig under overfladens glitter, om den moderne teknologis mange farer og moralske faldgruber er altid trættende at møde. Til gengæld er de to hovedpersoner – Emma Roberts og Dave Franco – tilpas interessante og med en indbyrdes kemi, der gør, at man lader sig fænge af deres eventyr."

Brugere

05/09-16Nervepirrende, men i sidste ende også for søgt
En teenagepige fra New York bliver provokeret til at melde sig til onlinespillet Nerve, hvor man konkurrerer om en pengepræmie ved at gennemføre de udfordringer, som spillets tilskuere finder på. I starten virker Nerve ret harmløst, men det bliver mere og mere alvorligt, efterhånden som udfordringerne bliver vildere og vildere, og deltagerne reelt er fanget i spillet.

"Nerve" er en technothriller, der rammer højaktuelle emner med sit fokus på snitfladen mellem det virkelige liv og onlineverdenen, og hvordan der kan være social kapital i at udstille sig selv på nettet. Og det gør den forholdsvis begavet - ikke kun med en løftet pegefinger om det farlige internet, men også med en pointe, om at man har et ansvar for, hvad man foretager sig online, selv om man bekvemt kan gemme sig bag si...

Fakta

Medvirkende
Vee Emma Roberts
Ian Dave Franco
Sydney Emily Meade
Tommy Miles Heizer
Viv Kimiko Glenn
Wes Marc John Jefferies
J.P. Brian Marc
Ty Colson Baker
Chuck Ed Squires
Dirt Beard Josh Ostrovsky
Bag kameraet
Instruktion Henry Joost, Ariel Schulman
Produktion Anthony Katagas, Allison Shearmur
Manuskript Jeanne Ryan, Jessica Sharzer
Fotografi Michael Simmonds
Klip Madeleine Gavin, Jeff McEvoy
Scenografi Chris Trujillo
Musik Rob Simonsen
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Internet, Spil
Premieredatoer
Biograf 25.08.2016
Dvd 05.01.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Allison Shearmur Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...