Everybody Wants Some!!

August 1980. Jake Bradford tjekker ind på et bofællesskab i Texas bestående af ligesindede baseballspillere. De sidste tre dage inden collegestart fordriver den spraglede klike mest af alt tiden med at feste, ryge pot og have sex. På tærsklen til voksenlivet forsøger Jake at navigere i en tilværelse fuld af ansvar, frihed og forelskelser. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Komedie
Instruktør Richard Linklater
Medvirkende Blake Jenner, Glen Powell, Wyatt Russell, Tyler Hoechlin
Spilletid 117 min.
Biopremiere 28.07.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... der er en ømhed og præcision i Linklaters fremstilling af den afvæbnende fjollede side af drengesindets anatomi, som gør denne cool beskrivelse af et improviseret baseballkollektiv til en gylden stund på sommerens biografrepertoire."

Berlingske
"Med nuancering i persontegningen, med samtaler, der ikke lyder skrevne, og med strålende personinstruktion."

Jyllands-Posten
"... først og fremmest en komedie. Linklater rammer tiden på kornet, og særligt dialogen er forrygende."

B.T.
"Replikkerne og sceneriet er perfekt, de ukendte skuespillere slår gnister, og selvom (eller måske netop fordi) alle er fyldt med både lys og mørke, virker persongalleriet i 'Everybody Wants Some!!' som den ægte vare."

Cinemazone
"Hollywood har de sidste år budt på mange vittige og charmerende film med unge mennesker i fokus, men de føles alle kunstige sammenlignet med Linklaters film og hans nærmest dokumentariske filmunivers."

Brugere

20/01-17På besøg i slut 70'erne
Linklater elsker tidsbilleder, og som en der var teenager i slut 70érne og start 80érne var det en stor fornøjelse at være tilbage i tiden.

Ganske vist på amerikansk - men tiden med diskere, punkere og flippere var sjov at genopleve. Moden og især musikken giver filmen en særlig stemning. Handlingen er ikke væsentlig - den er næsten ikke eksisterende, og tjener kun det formål at flytte os rundt i en verden der var engang.

Hvis man ikke var ung dengang, tvivler jeg på at man kan få det store udbytte - og derfor er mine stjerner også påvirket af et stænk af nostalgi, så den måske får en enkelt mere end den fortjener.

Herlig tidsrejse.

6/10

09/08-16Runnin' with the Devil? 1
Texas, 1980. En førsteårsstuderende ankommer til det college, hvor han har fået stipendium som baseball-spiller. I weekenden op til studiestart møder han sine nye holdkammerater og bofæller og får de første smagsprøver på studielivet.

"Everybody Wants Some!!" er en slags uofficiel fortsættelse til forfatter-instruktør Richard Linklaters 23 år gamle "Dazed and Confused", der handlede om sidste skoledag på en high school. Her er hovedpersonen altså skridtet videre med starten på universitetet, hvor de lidt ældre holdkammerater sætter tonen for det frie studieliv: Det handler om at score, feste og vinde - også i andet end baseball.

Filmen er først og fremmest et nostalgisk tilbageblik på en sorgløs tid. Indholdet er kendt fra et utal af amerikanske ungdomsfilm, for den her lever op ti...

Fakta

Medvirkende
Jake Bradford Blake Jenner
Finnegan Glen Powell
Charlie Willoughby Wyatt Russell
Glen McReynolds Tyler Hoechlin
Beverly Zoey Deutch
Dale Douglas J. Quinton Johnson
Tyrone 'Plum' Plummer Temple Baker
Jay Niles Juston Street
Kenny Roper Ryan Guzman
Billy 'Beuter' Autrey Will Brittain
Nesbit Austin Amelio
Coma Forrest Vickery
Bag kameraet
Instruktion Richard Linklater
Produktion Megan Ellison, Richard Linklater, Ginger Sledge
Manuskript Richard Linklater
Fotografi Shane F. Kelly
Klip Sandra Adair
Scenografi Bruce Curtis
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Ensemblefilm, Sportsfilm, Ungdomsfilm
Nøgleord 1980'erne, Baseball, College, Sex, Texas
Premieredatoer
Biograf 28.07.2016
Dvd 01.12.2016
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 117 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Paramount Pictures, Detour Filmproduction, Annapurna Pictures
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...