Deepwater Horizon

Mike Williams arbejder som sikkerhedschef på olieplatformen Deepwater Horizon, der ligger 400 km fra USA's østkyst. Efter en alt for kraftig boring sprøjter det olieinficerede mudder op og antænder hele platformen i en gigantisk eksplosion. Mike må nu gøre alt, hvad han kan for at redde sine kolleger og venner, så de alle kan vende hjem til deres familier. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Action, Drama, Thriller
Instruktør Peter Berg
Medvirkende Mark Wahlberg, Kurt Russell, Kate Hudson, Gina Rodriguez
Spilletid 107 min.
Biopremiere 29.09.2016
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg var tidligere kendt som teenage-idolet Marky Mark, der efter en kort periode i New Kids on the Block dannede sin egen rap-gruppe: Marky Mark and the Funky Bunch. Specielt singlen 'Good Vibrations' (1992) gik sejrsgang på alverdens hitlister, men ligesom Will Smith og Ice Cube blev Wahlberg træt af rapperriget og skiftede karriere ti...

Anmeldere

Politiken
"Det politiske drama bliver et heliumslet kammerspil, der hurtigt brænder ud i et trykkammer af infernalske flammer med malplacerede religiøse undertoner."

Berlingske
"Den menneskelige faktor sprænges i småstumper, og meningen siver langsomt ud af filmen med dens pyrotekniskes dominans, og man ender med at ønske sig ørepropper i biografen, i takt med at ildebranden griber om sig."

Jyllands-Posten
"Persontegningen er rene skitser, så manuskriptet ikke får nok ud af fremragende folk som Russell og Malkovich. Jo værre det går, des hårdere kører filmen på følelserne."

B.T.
"...eksplosionen og de efterfølgende hændelser er godt filmhåndværk og spændende. Men det hele føles underligt hult, og hverken historien eller karaktererne formår at komme ind under huden på publikum."

Cinemazone
"... til tider for rørstrømsk, og til tider for kaotisk. Det er dog alligevel værd at gå i biografen for at opleve, når de overvældende urkræfter buldrende slippes løs."

Ekko
"Er det ikke lidt problematisk at lade sig underholde af en gigantisk miljøkatastrofe, der kostede menneskeliv? Måske, men 'Deepwater Horizon' er faktisk en gedigen og overraskende velfungerende spændingsfilm."

Brugere

06/10-16Intens Klassekamp På Boreplatformen
Historien om USAs største oliekatastrofe er i instruktør Peter Bergs hænder blevet en katastrofefilm, hvis intensitet placerer den et godt stykke over mange andre film i genren.

Hvad der fungerer så godt, er at filmen tager sig tid til at etablere sin setting og karakterer. De mange veltimede tracking-shots tager os med bag kulisserne på platformen og vi får en grundig gennemgang af mekanismerne således at der skabes en nærmest desperat og rådvild tilknytning til og uundgåeligheden er nærmest kvælende.

Kammeratskabet mellem arbejderne fungerer også rigtigt godt og især i det fremragende samspil mellem Wahlberg og Russell opnår filmen en tilpas patosladet menneskelig kerne, der forbliver hos en, når ulykken indtræffer.

I sin afbildning af ulykken er filmen overraskende brutal. V...

Fakta

Medvirkende
Mike Williams Mark Wahlberg
Brendan Kurt Russell
Felicia Williams Kate Hudson
Andrea Fleytas Gina Rodriguez
Donald Vidrine John Malkovich
Caleb Holloway Dylan O'Brien
Jason Anderson Ethan Suplee
Shane Rosto Henry Frost
David Sims Joe Chrest
Robert Kaluza Brad Leland
Bag kameraet
Instruktion Peter Berg
Produktion Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, David Womark
Manuskript Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand
Fotografi Enrique Chediak
Klip Colby Parker Jr.
Scenografi Chris Seagers
Musik Steve Jablonsky
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Thriller
Undergenre Katastrofefilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Boreplatform, Katastrofe, Ulykke
Premieredatoer
Biograf 29.09.2016
Dvd 16.02.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2016
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Summit Entertainment, Di Bonaventura Pictures, Lionsgate, Participant Media, Imagenation Abu Dhabi FZ
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...