Operation Avalanche

Anmeldere

Politiken
"...selv om det er en iscenesat dokumentar, lykkes det Matt Johnson at give den en aura af arkiveret virkelighed ved at filme fiktionen med datidens kamerateknologi og mikse det så sømløst med historiske optagelser, at skellet mellem fiktion og virkelighed snart føles arbitrært."

Berlingske Tidende
"...er ikke så spidsfindig og intelligent, som den er pakket ind til at være. Tidsbilledet er til gengæld ret godt ramt med en udpræget sentresser-teint, som man dog desværre finder ud af er røg og spejle."

Jyllands-Posten
"Det er skævt og godt tænkt, udført med stædighed, og originalt på sin egen klaustrofobiske måde. Men der går simpelthen for meget filmnørdet konsekvens i formen, som så spænder ben for indholdet."

Information
"Det er elementært spændende at følge med i de to modige agenters arbejde og meget fascinerende at få et indblik i, hvordan de rent teknisk iscenesætter månelandingen."

Cinemazone
"...er en intelligent illusionskomedie, der hele tiden sætter spørgsmål ved, hvem der narrer hvem. Filmens styrke er ikke mindst den bevidst tillagte auteur-stil, dens dokumentariske råhed – og humoren."

Ekko
"Illusionen er teknisk imponerende forløst, fra genskabelsen af brylcreme-æraens brune kontormiljøer til splejsningen med alskens arkivoptagelser. Selv Kubrick spiller overbevisende med!"

Brugere

14/11-16Capricorn Zero?
Et hold CIA-agenter bliver i jagten på en russisk muldvarp indsat undercover som dokumentarfilmhold hos NASA - og ender med at producere de fupoptagelser, som amerikanerne bruger til at fake månelandingen. Dette one-man show af en amerikansk indiefilm er baseret på en fin idé om at køre en konspirationsteori helt ud til kanten, men den bliver lidt for fastlåst og formålsløs i sin mockumentary-stil.

Set på CPH:PIX 2016.


Fakta

Medvirkende
Matt Johnson Matt Johnson
Owen Williams Owen Williams
Josh Josh Boles
Jared Jared Raab
Andrew Andrew Appelle
Julie Krista Madison
Madeleine Madeleine Sims-Fewer
James Webb (stemme) Joe Thomas
Zapruder Tom Bolton
Sharon Sharon Belle
Bag kameraet
Instruktion Matt Johnson
Produktion Lee Kim, Matthew Miller
Manuskript Josh Boles, Matt Johnson
Fotografi Andrew Appelle, Jared Raab
Klip Curt Lobb
Scenografi Chris Crane
Musik Jay McCarrol
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Found footage, Periodefilm
Nøgleord 1960'erne, CIA, Den kolde krig, Dokumentarfilm, Filmproduktion, Filmskabelse, Konspirationsteori, Månelanding, NASA
Premieredatoer
Biograf 23.02.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 94 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab XYZ Films, Resolute Films and Entertainment, Zapruder Films
Biodistributør Another World Entertainment