Aminas breve

Den unge Janus bliver udskrevet fra psykiatrisk afdeling. I hånden bærer han en pose med håndskrevne breve, som hans gymnasiekammerat Amina har skrevet til ham. Brevene var det eneste, der gav Janus trøst under indlæggelsen. Men en dag holdt Amina op med at skrive. Nu begiver Janus sig ud i Københavns gader for at finde frem til, hvor Amina er blevet af, og hvad der er sket med hende. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Jacob Bitsch
Medvirkende Esben Smed, Sarah-Sofie Boussnina, Lisa Carlehed, Omar Shargawi
Spilletid 88 min.
Biopremiere 09.03.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Havde man brugt mere tid på at udforske og udfolde Janus, kunne ' Aminas breve' været blevet en film, der kunne knuse et hjerte. Nu pirker den bare til det med blodige knoer."

Berlingske
"Når »Aminas breve« alligevel ikke helt fungerer, skyldes det dramaturgien. Det er, som om filmen aldrig rigtig kommer i gang, ligesom der er for få virkelig gode scener."

Jyllands-Posten
"Esben Smed bruger hele sit register som Janus, men han kan ikke bære filmen alene, og den mediemæssige transport af fortællingen fra bog til film levner for mange uklarheder til, at resultatet er andet end middelmådigt."

Ekstra Bladet
"Intentionerne fejler bestemt intet, mens det kniber desværre mere med udførelsen."

B.T.
"Desværre rammes jeg ikke helt af historien, men forbliver for meget ' tilskuer', og vi får da også lige hele kliché-kataloget med tvangsægteskab, æresdrab og kriminelle fætre - samt den succesfulde skizofrene kunstmaler. Men billederne er realistisk smukke, og Esben Smed spiller igennem og bærer filmen."

Cinemazone
"...som selvstændig filmoplevelse er der trods alt kommet en seværdig thriller ud af anstrengelserne, som stadig får berørt minoriteternes oversete vilkår under overfladen af det velpolerede København."

Ekko
"Esben Smed spiller fænomenalt i hovedrollen, men ikke engang hans skuespillerpræstation kan redde filmen fra dens langstrakte kedsomhed og humorforladte omstændelighed."

Fakta

Medvirkende
Janus Esben Smed
Gülden Sarah-Sofie Boussnina
Astrid Lisa Carlehed
Mahmut Omar Shargawi
Amina Siir Tilif
Cigarmanden Hans Henrik Clemmensen
Søren Michael Slebsager
Søren Carl-Christian Riestra
Erkan Besir Zeciri
Nadja Camilla Lehmann
Bag kameraet
Instruktion Jacob Bitsch
Produktion Birgitte Skov
Manuskript Anders Ølholm
Forlæg Jonas T. Bengtsson
Fotografi Niels Buchholzer
Klip Søren B. Ebbe
Scenografi Knirke Madelung
Musik Lukas Julian Lentz
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alternativ virkelighed, Arrangeret ægteskab, Baseret på roman, Brev, Hallucination, Psykisk syg, Selvmord
Premieredatoer
Biograf 09.03.2017
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Letters for Amina
Land Danmark, Tyskland
Produktionsår 2017
Spilletid 88 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Toolbox Film
Biodistributør Scanbox

Se også...