A Cure for Wellness

Gore Verbinski

(INSTRUKTØR)
Efter at have trådt sine barnefilmsko som reklamefilminstruktør hittede Gregor Verbinski med familiekomedien 'Mus i eget hus' (1997). Tre år senere skiftede han genre med krimi-komedien 'The Mexican' (2000). I betragtning af at filmen både havde Brat Pitt og Julia Roberts i hovedrollerne, kan den ikke siges helt at have indfriet forventninge...

Anmeldere

Politiken
"... Verbinski farer vild i sine egne gåder, og tyr til klicheer ..."

Berlingske Tidende
"Det kunne der måske være kommet en god film ud af. Bare ikke her hvor det udarter sig til en klodset blanding af gotik og psykologisk thriller med en stadig større og kedeligere ophobning af bøh-, åh-og uh-effekter."

Jyllands-Posten
"...er ekstremt flot iscenesat og filmet, og det gotiske præg forlener filmen med en gysende aura. Men den er alt, alt for lang. Så lang, at dens måske i udgangspunktet skarprettede fokus fortyndes..."

Ekstra Bladet
"Den prøver i det mindste at undgå samlebåndsgyset, og selv om den langtfra er på niveau med oplagte forbilleder som ' The Sining' eller bare ' Shutter Island', så holder jeg nu af den alligevel, dens mange fejl til trods."

Cinemazone
"Jeg kan ikke ignorere, at den både er for lang og fortællemæssigt stritter i forskellige retninger. Men er du til stilfulde gotiske fortællinger med en snert af camp, så bliver du nok, som mig, lidt småforelsket."

Ekko
"...mod slutningen og især i den sidste tredjedel falder fortællingen sammen, og filmen degenerer til en flad og usammenhængende Hollywood-gyser."

Brugere

20/04-17Forvrøvlet kurophold
En ambitiøs ung mand bliver sendt til Schweiz for at hente direktøren for det firma, han arbejder for, som tilsyneladende er taget på permanent kurophold. Han finder direktøren højt oppe i Alperne, men ryger ind i et trafikuheld og er pludselig selv sengeliggende med et brækket ben. Og så går der ikke lang tid, før han får mistanke, om at der foregår noget helt skummelt på kurstedet.

Med "A Cure for Wellness" forsøger instruktør Gore Verbinski at dreje sin normale humoristiske stil i en endnu mere absurd retning i en gyser med sorthumoristiske undertoner. Historien spiller på velkendte klicheer om at komme til fremmed sted fyldt med dystre hemmeligheder, og præmissen bliver effektivt etableret i en visuelt flot produktion.

Desværre falder filmen fuldstændig sammen, efterhånden som ...

25/02-17Skarp samfundskritik gør det ikke alene
A Cure for Wellness er en rendyrket genrefilm. Et gotisk gys der trækker tråde til de mest uhyggelige folkefortællinger, hvor onde baroner og mystiske slotte spøger fra fortiden.

Desværre formår filmen ikke at bygge mysteriet omkring kurstedets skumle planer særligt godt op. Det hele virker ganske vist mærkeligt, og den gennemførte billedside med kæmpemaskinel, groteske apparater og mørke, dystre gange, er både fascinerende og ækel. Det er historien der halter.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...r-wellness/491


Fakta

Medvirkende
Lockhart Dane DeHaan
Volmer Jason Isaacs
Hannah Mia Goth
Enrico Ivo Nandi
Vicedirektør Adrian Schiller
Victoria Watkins Celia Imrie
Pembroke Harry Groener
Frank Hill Tomas Nordström
Ron Nair Ashok Mandanna
Pieter Magnus Krepper
Bag kameraet
Instruktion Gore Verbinski
Produktion David Crockett, Arnon Milchan, Gore Verbinski
Manuskript Justin Haythe, Gore Verbinski
Fotografi Bojan Bazelli
Klip Pete Beaudreau, Lance Pereira
Scenografi Eve Stewart
Musik Benjamin Wallfisch
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Psykologisk gyser
Nøgleord Medicin
Premieredatoer
Biograf 16.02.2017
Dvd 06.07.2017
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2017
Spilletid 146 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab TSG Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment