Abernes Planet: Opgøret - 2 D (War for the Planet of the Apes)

Forholdet mellem menneskeracen og de stadig mere intelligente menneskeaber, anført af den talende Cæsar, er mere anspændt end nogensinde. Det menneskelige militær rykker ind for at snigmyrde Cæsar, men får kun ram på hans mage og afkom. Opfyldt af sorg og hævntørst samler Cæsar en lille flok allierede og rejser op ad floden for at dræbe menneskenes oberst. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Krigsfilm, Science Fiction
Instruktør Matt Reeves
Medvirkende Andy Serkis, Karin Konoval, Woody Harrelson, Steve Zahn
Spilletid 140 min.
Biopremiere 13.07.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Hvad der i starten lugtede lidt af endnu en kunstig genoplivning af et gammelt filmhit, har udviklet sig til en filmsucces, der i langt højere grad, end man skulle have troet muligt, har vundet genklang i samtiden."

Berlingske
"... 70ernes krigsfilm, 50ernes western – ja selv Det gamle testamente får et kærligt nik i en tilfredsstillende og sine steder direkte rørende afslutning på filmserien."

Jyllands-Posten
"Trilogiens finale følger den intelligente abe Caesars rejse ind i mørket, hvor civilisationens facade erstattes af hævnens øje for øje-princip."

B.T.
"... den intense, actionpumpede og dybt rørende afslutning er en klassisk biografoplevelse, der bliver siddende."

Cinemazone
"... en værdig og ganske spændende afslutning på en begavet filmserie, der har dyrket de store temaer om næstekærlighed, udvikling og diverse grader af menneskelighed, og som sideprodukt haft storladen action på menuen, for ikke at tale om nogle fantastiske skuespilpræstationer."

Ekko
"...en dybt rørende, visuelt overlegen og tankevækkende film, som på en original måde formår at understrege, at krig har to sider og bygger på et had, der er opstået på grund af dårlig kommunikation."

Brugere

11/08-17Apemen
Undre kan det vel at de gode aber i filmen er lige så omtanke-
og strategiforladte som mange mennesker er, givet at deres mentale overlegenhed flere gange fremhævedes i filmen. Det gjorde næsten ondt at iagttage hvordan rebet i vandfaldet fik lov at hænge til senere brug, hvordan aberne i flok direkte tilgik mørke døråbningers potentielle kugleregn, hvordan de ikke kunne flytte sig fra fjendens ild, hvordan de i stort set enhver (forudsigelig) udfordring måtte improvisere sig frem osv. osv. osv. Hovedet oppe i rumpetten.

Og lige så filmen, desværre. Både fortælling og iscenesættelse fremstod kunstlet og Woody Harrelson udgjorde en tarvelig trivialitet i et trist teater, som adskillige gange dvælede alt for længe ved diverse emotionelle optrin. Men den kan få to skud for panden for n...

02/08-17Efteraber 5
Nogle år efter "Dawn of the Planet of the Apes" har de intelligente aber slået sig ned langt inde i skoven. Men de bliver jagtet af elitesoldater fra en base i skovbrynet, som ledes af en fanatisk oberst, der mener, han kan redde menneskeheden ved at udrydde aberne.

Den nye "Abernes planet"-serie fortsætter med Matt Reeves i instruktørstolen i en film, der byder på mere af det samme, men også foretager et lille skift i perspektiv. Hvor de to første film i høj grad havde relationer mellem mennesker og aber som samlingspunkt for deres plot, er de to arter denne gang langt mere adskilte. De har for alvor taget skridtet ud i krig, som titlen fortæller.

Det betyder, at det nu er abernes del af plottet, som driver fortællingen, stadig med fokus på deres leder, Caesar. Filmen starter med ...

16/07-17Kedelig... devsærre.
Trods de mange udtalte følelser i begge lejre og filmens meget alvorlige og dystre tone, som helt fejlslagent forsøges brudt af et komisk abe sidekick (Steve Zahn), efterlod filmen mig tom indeni. Der er stærke følelser på spil, der sker tragiske ting og jeg ærgrede mig hele filmen over dens mange rammende paralleller til menneskets ageren uden for filmens verden, men jeg blev bare ikke følelsesmæssigt involveret.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...f-the-apes/497

Fakta

Medvirkende
Caesar Andy Serkis
Maurice Karin Konoval
Obersten Woody Harrelson
Bad Ape Steve Zahn
Cornelia Judy Greer
Rocket Terry Notary
Nova Amiah Miller
Blue Eyes Max Lloyd-Jones
Rex Ty Olsson
Cornelius Devyn Dalton
Bag kameraet
Instruktion Matt Reeves
Produktion Peter Chernin, Dylan Clark, Rick Jaffa, Amanda Silver
Manuskript Mark Bomback, Matt Reeves
Forlæg Pierre Boulle
Fotografi Michael Seresin
Klip William Hoy
Scenografi James Chinlund
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Action, Krigsfilm, Science Fiction
Nøgleord Abe, Abernes planet, Seriefilm, Talende dyr
Relaterede film Abernes Planet: Oprindelsen, Abernes Planet: Revolutionen - 2 D
Premieredatoer
Biograf 13.07.2017
Dvd 30.11.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 140 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Chernin Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...