Vaiana - org.vers. (Moana)

Høvdingedatteren Vaiana bor på den polynesiske ø Motunui. Stammefolket mener, at høsten er slået fejl, fordi den drilske halvgud Maui har vakt vulkangudens vrede. Trods sin fars formaninger sejler Vaiana ud på det åbne ocean for at hente Maui tilbage, så han kan gøre skaden god igen. Men havet er stort og fuld af overraskelser, og den gæve teenageprinsesse får også sit hyr med den selvglade Maui. © Scope

Produktionsår 2016
Genre Adventure, Komedie, Musical
Instruktør Ron Clements, Don Hall, John Musker, Chris Williams
Medvirkende Dwayne Johnson, Auli'i Cravalho, Rachel House, Temuera Morrison
Spilletid 107 min.
Biopremiere 02.02.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Sammen med datteroprøret mod en velmenende, men bagstræberisk skræmt fars forbud er Vaianas forfriskende uinteresserethed i køn og kærlighed argument for manges ligestillingsfokuserede begejstring for filmen."

Berlingske
"Det er trygt, det er flot, og det virker et langt stykke hen ad vejen. Men det bliver også lidt gumpetungt, hvor man især korser sig over kvaliteten af tre identitetsløse musicalsange allerede i filmens første halve time."

Jyllands-Posten
"...en dannelseshistorie på vand. Den ligger i perfekt forlængelse af Disneys andre prinsessehistorier, men - som også bevægelsen har vist de senere år med "Frost" (2013) og "Modig" (2012) - nu er prinsessen ikke det, der skal reddes, men hende, der redder."

Ekstra Bladet
"...det sympatiske budskab er svært at argumentere mod, og ' Vaiana' er bestemt ikke den værste rollemodel for raske drenge og piger i præ-teenage-alderen."

Cinemazone
"...får med sin smallere historie måske aldrig helt samme følelsesmæssige tyngde som de største øjeblikke fra tidligere Disney-film, men den opvejer det med en oprigtig sans for eventyr, fantastisk musik og mindeværdige karakterer, der gør det til en af de bedste Disneyfilm i det 21. århundrede."

Ekko
"Vaiana er ikke en kommende klassiker, men ikke desto mindre et charmerende bekendtskab, der byder på strålende animation og farverige karakterer."

Brugere

04/03-17Der stilles gigantiske krav, efterhånden
Historien er glimrende, sangene er gode - men blandt Disney's historie og alle forgængerne er der efterhånden så mange gode film, at der skal noget ekstraordinært til for at hæve karaktererne til fremragende - og endnu mere til mesterværk.

Der er bestemt både humor og charme, og animationerne er i topklasse - alligevel virker det som noget der kommer fra en skabelon, som er brugt rigtig mange gange. Blandt andet er tatoveringerne på halvguden Maui en tro kopi af de figurer som bruges i Hercules. Og der er også elementer fra Pocahontas Bedstemor til Vaiana's som går igen. Det sædvanlige "sidekick" Vaiana's kylling - mangler måske også lidt for at kunne bidrage med andet end et par smil, undervejs.

Men for børn som ikke har set de film er der masser at hente - og det er fin underhold...

Fakta

Medvirkende
Maui (stemme) Dwayne Johnson
Vaiana (stemme) Auli'i Cravalho
Bedstemor Tala (stemme) Rachel House
Høvding Tui (stemme) Temuera Morrison
Tamatoa (stemme) Jemaine Clement
Sina (stemme) Nicole Scherzinger
Heihei (stemme) Alan Tudyk
Bag kameraet
Instruktion Ron Clements, Don Hall, John Musker, Chris Williams
Produktion Osnat Shurer
Manuskript Jared Bush, Ron Clements, John Musker, Chris Williams, Don Hall, Pamela Ribon, Aaron Kandell, Jordan Kandell
Klip Jeff Draheim
Scenografi Ian Gooding
Musik Opetaia Foa'i, Mark Mancina, Lin-Manuel Miranda
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie, Musical
Undergenre Animation
Nøgleord Computeranimation, Disney, Disneyfilm, Gris, Prinsesse
Relaterede film Vaiana - 3 D - dansk tale, Vaiana - 2 D - dansk tale
Premieredatoer
Biograf 02.02.2017
Dvd 15.06.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2016
Spilletid 107 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Walt Disney Animation Studios
Biodistributør The Walt Disney Company
Dvd-distributør The Walt Disney Company

Se også...