Annabelle 2: Skabelsen (Annabelle: Creation)

Anthony LaPaglia

Australske Anthony LaPaglia ville oprindelig have været skolelærer, men da han kom til USA som 25-årig, blev filmtilbuddene ved med at komme i vejen. Hans credits tæller film som Buscemis taberkomedie 'Trees Lounge' (1996), Woody Allens jazzede 'Dur & mol' (1999) og Spike Lees ensembledrama 'Summer of Sam' (1999). Af en eller anden grund spil...

Anmeldere

Politiken
"Godt nok fedtspiller Sandberg med sikre kort, men han gør det godt, og man kan få et ganske effektivt quick fix ud af biografturen."

Berlingske
"Fans af den første film vil godt kunne lide »Annabelle 2: Skabelsen«, og lejlighedsvise gyserfans vil også få en filmoplevelse ud af det. Original kan gyserfilmen dog næppe beskyldes for at være."

Jyllands-Posten
"Det forrygende ved "Annabelle 2" er, ud over den lydefri scenografi og et underlægningsscore, der hamrer løs på alle forhåndenværende rædselstangenter, at Sandberg ikke, som det er tilfældet med mange billigere gyserproduktioner, nøjes med at antyde tilstedeværelsen af den fremmede ondskab. Den gøres helt konkret og får selv en garvet gyserkigger til at holde ekstra godt fast i biografsædet."

Ekstra Bladet
"Historien er mildest talt ikke vanvittigt original, og skuespillet - især på børnefronten - noget ujævnt, men på genrens egne præmisser fungerer ' Annabelle 2: Skabelsen' upåklageligt. Forstået på den måde, at man adskillige gange undervejs hopper ufrivilligt i sædet af skræk."

B.T.
"Det kan være svært at forestille sig endnu en film om den gysende grimme amerikanske dræberdukke, Annabelle. Men ' Annabelle 2 -Creation' er overraskende nok én af årets bedste gyser-film."

Cinemazone
"... en solid lille gyserfilm. I modsætning til sin forgænger giver filmen sig tid til at skabe et par relativt nuancerede hovedkarakterer, inden de dæmoniske løjer går løs."

Ekko
"Med god vilje kan man dog godt kalde Annabelle 2: Skabelsen for en klassisk horrorfilm, og så er det noget så sjældent som gysertoer, der er bedre end etteren."


Fakta

Medvirkende
Søster Charlotte Stephanie Sigman
Janice Talitha Bateman
Samuel Mullins Anthony LaPaglia
Esther Mullins Miranda Otto
Nancy Philippa Coulthard
Linda Lulu Wilson
Betjent Fuller Adam Bartley
Carol Grace Fulton
Tierney Lou Lou Safran
Annabelle 'Bee' Mullins Samara Lee
Bag kameraet
Instruktion David F. Sandberg
Produktion Peter Safran, James Wan
Manuskript Gary Dauberman
Fotografi Maxime Alexandre
Klip Michel Aller
Scenografi Jennifer Spence
Musik Benjamin Wallfisch
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Dukke, Sequel
Relaterede film Annabelle
Premieredatoer
Biograf 10.08.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 109 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab New Line Cinema, Atomic Monster
Biodistributør Warner Bros. Pictures