Personal Shopper

Amerikanske Maureen arbejder som personlig indkøber for en kvindelig kendis i Paris. Jobbet interesserer ikke Maureen nær så meget som muligheden for at opnå kontakt til sin afdøde tvililngebror, Lewis, der døde af hjertesvigt i Paris. Forinden havde de lovet hinanden, at den første, der gik bort, skulle sende en besked fra det hinsides. En dag modtager Maureen mystiske sms'er på sin telefon ... © Scope

Produktionsår 2016
Genre Drama, Thriller
Instruktør Olivier Assayas
Medvirkende Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie
Spilletid 105 min.
Biopremiere 06.07.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... en ganske særlig oplevelse, der fornemt balancerer det eksistentielt søgende med det stilfuldt mondæne i en slags thriller tilsat en knivspids spiritisme og spøgeri."

Berlingske
"...er ikke en let film, men overgiver man sig til fortællingens skiftevis sørgmodige, poetiske og uhyggelige flow, får man en oplevelse ud over det sædvanlige."

Jyllands-Posten
"Du vil se spøgelser i Oliver Assayas mærk- og seværdige thriller, der havde premiere i Cannes-konkurrencen sidste år. Der optræder nemlig flere såkaldte "tilstedeværelser" i den sært besnærende og uhyggeligt indbydende film, der har Kristen Stewart i den altdominerende hovedrolle."

Information
"Personal Shopper er en usædvanlig, følsom og personlig film, der rækker langt videre end det, man kan kalde for et traditionelt sorgdrama eller en gammeldags spøgelsesfilm. Men den er nu også både bevægende og uhyggelig."

Ekstra Bladet
"Hvis man forventer et klassisk gys i bøh-traditionen, er ' Personal Shopper' nok ikke vejen frem, men har man mod på en tur på gyngende eksistentiel grund, hvor der stilles spørgsmål til livet både før og efter døden, venter der en uforglemmelig oplevelse forude - og også rent æstetisk er filmen en underspillet nydelse fra ende til anden."

B.T.
"Assayas formår nemlig at blande den overnaturlige uhygge og afdæmpede poesi med uventede daglige detaljer, der nærmest gør ' Personal Shopper' til en genre helt for sig selv."

Cinemazone
"... en uforbeholdent enigmatisk film, der ikke leverer et eneste klart svar på de mange spørgsmål den rejser. Men den vækker en stemning, en rastløst søgende og sorgfyldt stemning, som jeg ikke har oplevet i nogen andre film, og så er Kristen Stewarts præstation decideret mesterlig."

Ekko
"Olivier Assayas’ åndemager-thriller gaber over alt for meget og ender som et studie i Kristen Stewarts mumlen, stønnen, biden i læberne og manglende gnist af enhver art."

Brugere

18/07-17Virkelighedens spøgelse
En ung amerikansk kvinde arbejder som personlig shopper i Paris, men bliver reelt kun i byen, fordi hun venter på et tegn fra sin nyligt afdøde tvillingebror, der ligesom hende selv var et spiritistisk medium. Da hun begynder at modtage mystiske sms'er, er spørgsmålet så, om det faktisk er broderen, der taler til hende.

"Personal Shopper" er en meget særegen blanding af spøgelseshistorie, krimi og sorgdrama, skrevet og instrueret af Olivier Assayas, der dermed fortsætter den leg med metafysiske elementer, som også var til stede i hans forrige film. Det er nemlig meget oplagt at drage paralleller til "Clouds of Sils Maria", der ligeledes havde Kristen Stewart i en bærende rolle.

I "Personal Shopper" har Stewart den absolutte hovedrolle, og hun har ingen problemer med at bære hele fi...


Fakta

Medvirkende
Maureen Cartwright Kristen Stewart
Ingo Lars Eidinger
Lara Sigrid Bouaziz
Erwin Anders Danielsen Lie
Kyra Nora von Waldstätten
Gary Ty Olwin
Politibetjent Hammou Graïa
Victor Hugo Benjamin Biolay
Cassandre Audrey Bonnet
Jérôme Pascal Rambert
Bag kameraet
Instruktion Olivier Assayas
Produktion Charles Gillibert
Manuskript Olivier Assayas
Fotografi Yorick Le Saux
Klip Marion Monnier
Scenografi François-Renaud Labarthe
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Nøgleord Det overnaturlige, Paris, Tvillinger
Premieredatoer
Biograf 06.07.2017
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland
Produktionsår 2016
Spilletid 105 min.
Trailer Eksternt site
Selskab CG Cinéma
Biodistributør Camera Film