Wonder Woman - 2 D (Wonder Woman)

Amazoneprinsessen Diana, der har overjordiske kræfter, vokser op langt fra civilisationen på paradisøen Themyscira i starten af 1900-tallet. Da den flotte, amerikanske pilot Steve Trevor styrter ned med sit fly og skyller op på strandbredden, erfarer Diana, at 1. verdenskrig er i fuld gang. Hun vælger at følge Steve til London for at bruge sine superkræfter til at gøre en ende på krigen. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Patty Jenkins
Medvirkende Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston
Spilletid 141 min.
Biopremiere 01.06.2017
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Patty Jenkins

(INSTRUKTØR)
Patty Jenkins fik et solidt gennembrud som instruktør med krimidramaet 'Monster' (2003). Hun skrev selv manuskript til filmen, der baseret på den virkelige historie om seriemorderen Aileen Wuornos. Det tog Jenkins en række år at få sit projekt i gang og ikke mindst at få overtalt Charlize Theron til at spille hovedrollen. Theron modtog siden en O...

Anmeldere

Politiken
"Som feministiske fornyelse af genren er ' Woman Woman' en fiasko. Heltinden følger forpustet i mændenes fodspor ad nedtrådte stier. Og hvis man bare vil nyde den som en superheltefilm uden kønskamp, er der absolut intet nyt at komme efter. Jævn action, generiske effekter og charmeforladte karakterer."

Berlingske
"Forhåbentlig er det den undrende, intelligente, empatiske Diana, der får lov at sejre over de alt for bombastiske computereffekter."

Jyllands-Posten
"Desværre er Wonder Woman ikke en specielt god film. Med mindre man altså elsker alenlange og øregangsgungrende actionscener, hvor alt muligt andet end glasloftet smadres, og som alt for tydeligt er lavet på green screen-baggrund og i computeren. Filmen er ujævn og ufokuseret, tydeligt delt op i tre akter."

B.T.
"...er langtfra perfekt, men en positiv overraskelse, og Gal Gadot er et rigtig godt valg som Diana. Hun spiller hende som en ægte, ærlig og beundringsværdig håbefuld helt, der udstråler oprigtighed og tror på det gode i alle."

Cinemazone
"Wonder Woman når aldrig at blive Wonder Woman i filmen, men vi får i høj grad set de kvaliteter, som giver hende tilnavnet og en flot karriere i Justice League-regi allerede fra den kommende film i rækken."

Brugere

20/09-17Kvindelig Captain America
Som Marvels helt, deltager WW i en verdenskrig - denne gang godt nok den første.

DC har stadig til gode at lave en virkelig god superheltefilm, i den nye serie. Om man helt køber præmissen om de kvindelige bløde værdier vs. mænds trang til krig er vel et spørgsmål om temperament (eller køn?).

WW har ihvertfald ingen skrupler med at dræbe. WW er en fin oprindelseshistorie, og der er også flere gode elementer - især Gal Gadot, som er glimrende i rollen.

Men fortællingen er svag, og action kunne være bedre. Men mon ikke det bliver bedre næste gang - det er under alle omstændigheder den bedste film med en kvindelig superhelt som hovedperson, indtil nu.

Fakta

Medvirkende
Diana Prince / Wonder Woman Gal Gadot
Steve Trevor Chris Pine
General Antiope Robin Wright
General Erich Ludendorff Danny Huston
Dronning Hippolyta Connie Nielsen
Ares David Thewlis
Dr. Maru / Dr. Poison Elena Anaya
Etta Candy Lucy Davis
Sameer Saïd Taghmaoui
Charlie Ewen Bremner
Bag kameraet
Instruktion Patty Jenkins
Produktion Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Richard Suckle
Manuskript Allan Heinberg, Zack Snyder, Allan Heinberg, Jason Fuchs
Forlæg William Moulton Marston
Fotografi Matthew Jensen
Klip Martin Walsh
Scenografi Aline Bonetto
Musik Rupert Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Periodefilm, Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, DC Comics, Første Verdenskrig, London, Pilot, Prinsesse, Superhelt, Superkræfter
Relaterede film Batman v Superman: Dawn of Justice - 2 D
Premieredatoer
Biograf 01.06.2017
Dvd 12.10.2017
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 141 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Atlas Entertainment, DC Entertainment, Cruel, Unusual Films, Wanda Pictures, Tencent Pictures
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...