Death Wish - en mand ser rødt (Death Wish)

Elisabeth Shue

Elizabeth Shues karriere har unægteligt haft sine ups and downs. Hun fik sin første større rolle i 'Karate Kid' (1984) som Ralph Macchios kæreste og flettede fingre med Tom Cruise i 'Cocktail' fire år senere. Charmerende Shue havde også tidlige hovedroller i to film, som ikke levede op til hendes indsats – 'Abernes nat' (1986) og 'En vild n...

Anmeldere

Politiken
"Problemet er bare, at Roth netop ikke har lavet en rendyrket genrefilm, men vil forholde sig til debatten om våbenlovgivning og kommer til at se tåbelig ud i forsøget."

Jyllands-Posten
"Når selv manuskriptforfatteren har lagt solid afstand til slutproduktet, er der grund til at bekymring - og "Death Wish" anno 2018 er en tonedøv og identitetsforvirret stiløvelse uden mange kvaliteter."

Information
"Det virker som en dårlig idé at sende den våbenfetichistiske selvtægtsfilm ’Death Wish’ i biografen på et tidspunkt, hvor amerikanerne i dén grad diskuterer våbenlovgivning. Især fordi filmens instruktør, Eli Roth, ikke synes interesseret i at deltage i diskussionen."

Ekstra Bladet
"Det er bare en på alle måder doven, slap og håbløst banal film, der blot har brug for endnu en dårlig undskyldning for at svælge i vold og tortur."

B.T.
"Det mest overraskende ved ' Death Wish' anno 2018 er, at den slet ikke er så ringe, som man kunne frygte."

Cinemazone
"...skal roses for det opskruede og hæsblæsende tempo samt den flotte billedside. Modsat kommer den til kort, når det gælder de dramaturgiske fremdriftskomponenter, der minder én om, at filmen langt hen ad vejen er skåret over en ret forudsigelig metervare liste."

Ekko
"Filmen afslører sit sande ansigt, da Paul sætter sig ned foran tv’et og ser en reklame for automatvåben. Det er, hvad 'Death Wish' anno 2018 er: en 107 minutter lang kampagne for, hvorfor du bør forsvare dig selv og dine elskede med en AR15."

Brugere

26/04 02:58Stand Your Ground: The Movie 2
Efter hans kone og datter bliver overfaldet af hjemmerøvere, beslutter en læge fra Chicago sig for at tage loven i egne hænder.

Michael Winners "Death Wish" fra 1974 er formentlig den mest berømte selvtægtsfilm nogensinde og en klassiker inden for denne specielle subgenre, der bl.a. gjorde Charles Bronson til superstjerne. Bronson vendte tilbage i fire fortsættelser, og i 2007 spillede Kevin Bacon med i en selvstændig filmatisering af fortsættelsen til romanen bag filmene. Men nu starter vi altså forfra med Eli Roth bag kameraet og Bruce Willis i den ikoniske rolle som den almindelige mand, der føler sig nødt til at søge retfærdighed med en pistol.

Eller er det retfærdighed? Er det måske bare brutal hævntørst? Det var faktisk spørgsmålet i den oprindelige film og endnu mere i Brian...

Fakta

Medvirkende
Paul Kersey Bruce Willis
Frank Kersey Vincent D'Onofrio
Lucy Kersey Elisabeth Shue
Jordan Kersey Camilla Morrone
The Fish Jack Kesy
Kriminalbetjent Rains Dean Norris
Dr. Chris Salgado Mike Epps
Kriminalbetjent Jackson Kimberly Elise
Knox Beau Knapp
Ben Len Cariou
Bethany Kirby Bliss Blanton
Bag kameraet
Instruktion Eli Roth
Produktion Roger Birnbaum
Manuskript Joe Carnahan, Brian Garfield, Wendell Mayes
Forlæg Brian Garfield
Fotografi Rogier Stoffers
Klip Mark Goldblatt, Yvonne Valdez
Scenografi Paul Kirby
Musik Ludwig Göransson
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Chicago, Genindspilning, Hævn, Remake, Selvtægt
Relaterede film En mand ser rødt
Premieredatoer
Biograf 08.03.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2017
Spilletid 109 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Cave 76
Biodistributør SF Studios