Battle of the Sexes

I 1973 trækker den kvindelige verdensmester i tennis, Billie Jean King, sig fra de store turneringer i protest mod, at hendes mandlige kolleger får meget mere i løn. Den afdankede champion og mandschauvinist Bobby Riggs udfordrer Billie Jean til duel for endegyldigt at bevise, at mænd er kvinder overlegne. Samtidig indleder Billie Jean, der er gift og har børn, et hemmeligt lesbisk forhold til en frisør. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama, Komedie
Instruktør Jonathan Dayton, Valerie Faris
Medvirkende Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Natalie Morales
Spilletid 121 min.
Biopremiere 12.04.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Man holder med dem begge, og det er godt balanceret af instruktørparret, Valerie Faris og Jonathan Dayton."

Berlingske
"...er også - udover at være drama og del af den altid verserende ligestillingsdebat - en sports-film med alt, hvad dertil hører af konventioner, klicheer og problemer."

Jyllands-Posten
"...en tidløs film om kærlighed og ukueligt mod til at gøre og være sammen med den, man elsker."

Ekstra Bladet
"...kunne med fordel være skåret lidt til - ikke mindst midtvejs kører den lidt i ring - men er i det store hele en fornøjelse. Blandt andet på grund af god casting hele vejen rundt, hvor især samspillet mellem oscarvinderen Stone og Riseborough er en afdæmpet nydelse."

B.T.
"selvom du hverken er interesseret i 70'ernes kønskamp eller for den sags skyld tennis, så er 'Battle of the Sexes' et must. Mest af alt er det nemlig blot en historie om at finde sig selv -og andre."

Ekko
"Battle of the Sexes er ikke en film for tennisfans, men et karakterdrama fra en svunden tid, der for mange vil føles ganske aktuel i disse tiders fokus på magtforhold mellem mænd og kvinder. Og filmen lever af sine skuespilleres flotte præstationer uden for tennisbanen."

Brugere

04/06 11:10Herlig Kønskamp
Der er dømt underholdende og lettere morsom kønskamp, i historien bygget på den sande begivenhed hvor den kvindelige tennisstjerne Billie Jean King, spillet med sød charme og oprigtig power af Emma Stone, lader sig udfordre af den afdankede og sarkastiske Bobby Riggs, forrygende og nuanceret spillet af Steve Carrell.

Netop Carrell formår at puste så meget liv, charme og sympati i sin aparte og ofte utiltalende figur, om hvem man aldrig aner om han vitterligt mener det han siger, eller han blot provokerer og underholder, at det er hele filmen værd. En film der ikke som sådan er noget særligt og aldrig løsriver sig fra sit lidt strømlinede oplæg.

08/05-18Helt bogstaveligt en kamp for ligestilling
I 1970 gør ni af verdens bedste kvindelige spillere oprør mod det eskalerende løngab i professionel tennis, da de grundlægger deres egen serie af turneringer uden for det internationale forbund. Det får en for længst pensioneret mandlig stjerne til at erklære, at kvinder aldrig vil kunne slå mænd, og udfordre de bedste kvindelige spillere til en match for at bevise det.

"Battle of the Sexes" handler om den berømte kamp, der blev markedsført under samme titel, da superstjernen Billie Jean King i 1973 mødte 55-årige Bobby Riggs. I et succesfuldt PR-stunt orkestreret af Riggs, som tiltrak enorm opmærksomhed og tv-dækning i flere lande.

Den historie har instruktørægteparret Valerie Faris og Jonathan Dayton (dem med "Little Miss Sunshine") klogeligt valgt at iscenesætte som en komedie. ...

Fakta

Medvirkende
Billie Jean King Emma Stone
Bobby Riggs Steve Carell
Marilyn Barnett Andrea Riseborough
Rosie Casals Natalie Morales
Gladys Heldman Sarah Silverman
Jack Kramer Bill Pullman
Cuthbert 'Ted' Tinling Alan Cumming
Priscilla Riggs Elisabeth Shue
Lornie Kuhle Eric Christian Olsen
Rheo Blair Fred Armisen
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Dayton, Valerie Faris
Produktion Danny Boyle, Christian Colson, Robert Graf
Manuskript Simon Beaufoy
Fotografi Linus Sandgren
Klip Pamela Martin
Scenografi Judy Becker
Musik Nicholas Britell
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Biografifilm, Sportsfilm
Nøgleord 1970'erne, Baseret på en virkelig historie, Kønskamp, Rivalisering, Tennis
Premieredatoer
Biograf 12.04.2018
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2017
Spilletid 121 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Fox Searchlight Pictures, Cloud Eight Films, Decibel Films, TSG Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...