Maskiner (Machines)

Anmeldere

Politiken
"Grimheden fortrænger skønheden, og de barske kendsgerninger skubber den stoiske livsvisdom ud i kulissen. Det er god gammeldags brutal udsugning. Dét er virkeligheden, og den overtager Ruhal Jains film. Det bliver det ikke nødvendigvis en smukkere eller bedre film af. Men en mere nødvendig."

Berlingske
"...en film, man kan mærke og føle i kroppen, men som man alligevel undrer sig over balancen i. At sætte den op i en dansk biografsal er samtidig meget modigt, tangerende det dumdristige."

Jyllands-Posten
"...grunden til, at "Maskiner" fanger sit publikum, er, at den også er sindssygt smukt orkestreret, så stilen spiller sammen med indholdet. Der er lange, dialogløse scener, hvor kameraet blot viser de store maskiners mekaniske gang og menneskene, der reduceres, eller ophøjes om man vil, til maskiner, når de betjener dem."

Ekko
"Det er langt fra sandsynligt, at de 70 minutter, som Maskiner varer, vil ændre noget afgørende ved Vestens forhold til tøjindkøb og indiske arbejdere. Men dokumentaren tilbyder et æstetisk overrumplende indblik i en dagligdag, vi helst vil se bort fra."


Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Rahul Jain
Produktion Rahul Jain, Thanassis Karathanos
Fotografi Rodrigo Trejo Villanueva
Klip Yael Bitton, Robert Fenz, Rahul Jain
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Arbejdsliv, Arbejdsplads, Fabrik, Indien
Premieredatoer
Biograf 30.11.2017
Øvrige oplysninger
Land Finland, Tyskland, Indien
Produktionsår 2016
Spilletid 71 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pallas Film, Jann Pictures, IV Films
Biodistributør Reel Pictures