Darkest Hour

Kristin Scott Thomas

Den begavede britiske skuespillerinde Kristin Scott Thomas har især kastet glans over en stribe modne kærlighedsdramaer som 'Hestehviskeren' (1998) og 'Tilfældige hjerter' (1999). Hendes filmdebut som Princes kæreste i 'Under the Cherry Moon' (1986) har hun forståeligt nok ikke noget pænt at sige om. Scott Thomas' far døde i et flystyrt. Seks ...

Anmeldere

Politiken
"...er for koncentreret til at være krigsfilm eller biopic. Snarere på godt og ondt et helteepos. Oldman giver helten liv og menneskelighed."

Berlingske
"Oldmans succes er også afgørende for filmen. Alt er lagt over på ham. På hans stemme, mimik, gestik og ord, ord, ord. Ja, det er i den grad en ordfilm. Og den fungerer på de præmisser."

Jyllands-Posten
"Alt er som sådan godt, men også uden den nerve, som kommer, når en film er en absolut nødvendighed for filmskaberen. "Darkest Hour" er kompetent underholdning med en stor præstation i front..."

Weekendavisen
"... filmen er meget seværdig. Det er god, populær historiefortælling, og det er sobert som gammelt tv-teater. Men filmen har ikke en konsekvent æstetik eller en kunstnerisk vision, som 'Dunkirk' til overflod havde."

Ekstra Bladet
"...er på mange måder Oldmans film - men heldigvis ikke udelukkende, da holdet omkring ham - ikke mindst Lily James som hans personlige sekretær og Kristin Scott Thomas som hans tålmodige kone - også leverer varen. Læg dertil et velturneret manuskript og en smuk billedside..."

B.T.
"Det er ikke underligt, at Gary Oldman netop er blevet nomineret til en Oscar for sin rolle som den britiske premierminister, Winston Churchill. Oldman er nemlig intet mindre end fantastisk i rollen som den cigarrygende legende."

Ekko
"Filmen rokker ikke ved Churchill-myten, men er alligevel ganske underholdende. Endnu en nostalgisk sang om dengang Storbritannien stod helt alene, og sådan set havde det bedst med det."

Brugere

23/02 17:56One-man show på højeste niveau 2
I maj 1940 er den britiske hær ved at blive fanget i Nordfrankrig, og kongen bliver presset til at udnævne den kontroversielle Winston Churchill til premierminister. Hans første uger i embedet bliver en hektisk kamp for at håndtere både situationen i Frankrig og de indre rivaler, som mener, at man burde forhandle en fred på plads med Tyskland.

Med "Darkest Hour" vender Joe Wright tilbage til den form for periodefilm, som indtil videre har været højdepunkterne i hans karriere - 2. Verdenskrig var fx også et centralt indslag i hans bedste film før denne, "Atonement". Her er vi dog ikke ved fronten, men bag linjerne i en film, der primært udspiller sig i kontorer og de underjordiske bunkere omkring Whitehall, hvor de britiske politiske og militære ledere forsøger at undgå det truende ned...

07/02 08:29The darkest hour is always just before dawn
Splendid. Rørende. Vedkommende. Meget mere troværdig end den der Dunkirk-film.


Fakta

Medvirkende
Winston Churchill Gary Oldman
Kong Georg VI Ben Mendelsohn
Clementine Churchill Kristin Scott Thomas
Elizabeth Layton Lily James
Viscount Halifax Stephen Dillane
Sir Anthony Eden Samuel West
Randolph Churchill Jordan Waller
Abigail Walker Hannah Steele
Arthur Greenwood Hilton McRae
Neville Chamberlain Ronald Pickup
Bag kameraet
Instruktion Joe Wright
Produktion Tim Bevan, Lisa Bruce, Eric Fellner, Anthony McCarten, Douglas Urbanski
Manuskript Anthony McCarten
Fotografi Bruno Delbonnel
Klip Valerio Bonelli
Scenografi Sarah Greenwood
Musik Dario Marianelli
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Anden verdenskrig, Baseret på en virkelig historie, England, premierminister
Premieredatoer
Biograf 25.01.2018
Dvd 28.06.2018
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2017
Spilletid 125 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Working Title Films
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal/Sony Pictures