Montparnasse Bienvenüe (Jeune femme)

Paula er i begyndelsen af sine 30'ere, da hendes kæreste gennem 10 år smider hende ud af deres lejlighed i Paris. Bruddet kaster Paula ud i en heftig krise, men hun nægter at spille offerkortet. Ihærdigt prøver hun at opretholde et billede af, at alt går fint, mens hun forsøger at genopfinde sig selv og få styr på sit liv. © Scope

Produktionsår 2017
Genre Drama
Instruktør Léonor Serraille
Medvirkende Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaye, Grégoire Monsaingeon, Léonie Simaga
Spilletid 97 min.
Biopremiere 22.03.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"... en sønderrivende film at se som kvinde i begyndelsen af trediverne. De mest skamfulde sandheder stilles frem og tværes rundt i nervebanerne gennem Laetitia Doschs smerteligt nærværende præstation."

Jyllands-Posten
"Der er også næsten en nybølgeagtig lethed over fortællingen i "Montparnasse Bienvenüe", hvor historien tilsyneladende savner retning, men hvor det tydeligvis er en del af pointen."

Information
"Debutanten Léonor Serrailles 'Montparnasse Bienvenüe' er fuld af fandenivoldsk energi, og rødhårede Laetitia Dosch er fantastisk at være i selskab med, mens hun jagter mål og mening i sit liv."

Ekko
"Den balancerer, som ekstremt få fortilfælde, mellem lys og mørke, virtuost uden at fremstå blæret. Der er en naturlighed og selvfølgelighed over afviklingen af 'Montparnasse Bienvenüe', som man nærmest kun finder i livet selv."

Brugere

19/04-18Ung kvinde i opbrud
Paula er 28 år gammel. Eller måske er hun egentlig 31. I hvert fald er hun bogstaveligt talt blevet smidt på porten af sin noget ældre fotografkæreste. Så nu må hun prøve at finde en måde at overleve på i Paris - hvilket ikke er så nemt, for det viser sig, at hun allerede har brændt mange broer af.

"Montparnasse Bienvenüe" er historien om en ung kvinde, der fuldstændig må omdefinere sit liv. En slags forsinket coming-of-age-fortælling, hvor det aldrig helt står klart, hvad Paula egentlig har foretaget sig før, ud over at der er en fortid med virkelig dårlige relationer til forældrene og et forsøg på at studere i Paris. Men nu er Paula altså nået til det punkt, hvor hun ikke rigtig har nogen at læne sig op ad og derfor må lære at stole på sig selv.

Den rejse skildrer den debuterende...

Fakta

Medvirkende
Paula Simonian Laetitia Dosch
Ousmane Souleymane Seye Ndiaye
Joachim Deloche Grégoire Monsaingeon
Yuki Léonie Simaga
Paulas mor Nathalie Richard
Lilas mor Erika Sainte
Lila Lila-Rose Gilberti
Anne Marie Rémond
Bag kameraet
Instruktion Léonor Serraille
Produktion Sandra de Fonseca
Manuskript Léonor Serraille, Clémence Carré, Bastien Daret
Fotografi Emilie Noblet
Klip Clémence Carré
Scenografi Valérie Valéro
Musik Julie Roué
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Paris
Premieredatoer
Biograf 22.03.2018
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2017
Spilletid 97 min.
Biodistributør Reel Pictures