Journal 64

Luk Vises i: Hovedstaden (8) Sjælland (6) Midtjylland (6) Nordjylland (1) Sydjylland (3) Fyn (3)

Dato

I biografen

Biografer

Christoffer Boe

(INSTRUKTØR)
Danske Christoffer Boe fik en flyvende begyndelse på sin karriere som filminstruktør med debutantprisen Det Gyldne Kamera for spillefilmen 'Reconstruction' ved Cannes-festivalen 2003. Kærlighedsdramaet 'Reconstruction' er skrevet af Boe selv i samarbejde med manuskriptguruen Mogens Rukov. I hovedrollerne ses Nikolaj Lie Kaas og Maria Bonnevie ...

Anmeldere

Politiken
"...kommer ikke på noget tidspunkt til at ligne et samlebåndsprodukt. Den fjerde i rækken er den hidtil bedste. På den baggrund er det med blandede følelser, man konstaterer, at serien nu kommer på andre hænder."

Berlingske
"...faktisk tjener det manuskriptforfatter Nikolaj Arcel og instruktør Christoffer Bro til ære, at de ikke har druknet historien i researchen."

Jyllands-Posten
"...står på en og samme gang som den mest ufokuserede og samtidig den filmisk mest sikkert iscenesatte og i visse sekvenser velspillede af de fire Afdeling Q-film, og dét er frustrerende."

Weekendavisen
"'Journal 64' er en flot, systemkritisk krimi. Den flytter ikke filmkunstens grænser, men koncentrerer sig om at gå dybt i genren og gøre det fornødne godt."

Information
"...det er hårdt at være en film i en tid, hvor tv-serierne hele tiden udvikler ny æstetik og effektivitet. Filmene har grund til at være jaloux på serierne. På den baggrund virker Christoffer Boes instruktion nærmest tungt altmodisch. Ingen nye bud på noget nyt og anderledes..."

Ekstra Bladet
"...er med andre ord nordic noir by the numbers, der ikke hæver sig over gennemsnittet. Bevares, det er superprofessionelt arbejde, men heller ikke mere end det."

B.T.
"...ganske fremragende og slutter serien med et brag på indtil flere planer."

Ekko
"Slutningen trækker ned, men ellers er Christoffer Boes livtag med Afdeling Q den filmisk mest sprælske og holdningsmæssigt skarpeste i serien."

Brugere

10/12 23:35Ganske solidt farvel til Afdeling Q
Afdeling Q må i aktion, da tre mumificerede lig bliver fundet muret inde i en lejlighed. Sagen viser sig at have tråde tilbage til det tidligere kvindehjem på Sprogø - og andre tråde helt frem til nutiden og en moderne gynækologisk klinik i København.

Den sidste Zentropa-film over Jussi Adler-Olsens krimier er baseret på et interessant historisk tema. Historien om kvinderne på Sprogø, som staten havde besluttet var for afvigende til at færdes i det normale samfund, er vigtig at huske som eksempel på ideer og metoder, der forhåbentlig aldrig kommer tilbage. For 60 år siden kunne kvinder blive stemplet som 'moralsk åndssvage' og anbragt på Sprogø, blot fordi de var for seksuelt aktive.

Den ramme er et glimrende bagtæppe for en flersidet fortælling om både hævn og fortsatte overgreb m...

09/11 00:24Will You Still Need Me? 5
Spoilers,

Christoffer Boe lavede i 2005 mesterværket Allegro, som han senere har taget afstand fra, og som berettigede ham til sammenligning med Trier. I dag fremstår han desværre mere som en parallel til Thomas Vinterberg, der har erkendt at kunstens øverste kagehylde ikke er noget for ham.

I Journal 64 leder man forgæves efter den visuelle stilist, efter subtexten, blandt de mange flotte billeder af dag og nat. To mænd sidder ved et bord, i skæret af en afsked. Der er følelser og tilbageholdte følelser. Klip til tre mummificerede lig ved et bord, dræbt af hævn for seksuelle overgreb og tvangssterilisation. Er der nogen tematisk forbindelse? Undertrykt sexualitet hos mændene? Man ved det ikke.

En kvinde hævner overdrevent bestialsk overgrebene i 1961 hvor hun tvangssteriliseres...

Fakta

Medvirkende
Carl Mørck Nikolaj Lie Kaas
Assad Fares Fares
Rosa Johanne Louise Schmidt
Marcus Jacobsen Søren Pilmark
Lars Bjørn Morten Kirkskov
Gunnar Anders Juul
Nete Fanny Bornedal
Rita Clara Rosager
Else Munk Nastja Arcel
Børge Bak Michael Brostrup
Bag kameraet
Instruktion Christoffer Boe
Produktion Louise Vesth
Manuskript Nikolaj Arcel, Bo Hr. Hansen, Mikkel Nørgaard
Forlæg Jussi Adler Olsen
Fotografi Jacob Møller
Scenografi Lina Nordquist
Genrer og relationer
Genre Krimi
Nøgleord Baseret på roman, Politi, Seriefilm
Relaterede film Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P
Premieredatoer
Biograf 04.10.2018
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Purity of Vengeance
Land Danmark
Produktionsår 2018
Spilletid 118 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør Nordisk Film