Whitney

Den amerikanske sangerinde Whitney Houston var en af historiens mest populære og bedst sælgende kvindelige musikere i løbet af 80'erne og 90'erne. Karrieren endte brat, da hun blev fundet død i et badekar som kun 48-årig. Ved hjælp af interviews fra venner, familie og kolleger kaster denne dokumentar lys over hendes livs op- og nedture. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Dokumentar
Instruktør Kevin Macdonald
Medvirkende Whitney Houston, Bobby Brown, Cissy Houston, Kenneth 'Babyface' Edmonds
Spilletid 120 min.
Biopremiere 06.09.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Endnu en gang efterlades Whitney alene med ansvaret, og således beroligede ved denne selvpåførte menneskeofring kan vi fortsætte, som om intet er sket. Og vi har stadig den ordentlige Whitney-dokumentar til gode."

Jyllands-Posten
"...der er ikke meget nyt at hente i Kevin Macdonalds ellers researchtunge og omhyggeligt konstruerede film, der blot bærer navnet "Whitney". Alligevel er det en oplevelse at se megastjernens liv udfolde sig på det store lærred endnu engang..."

Information
"Den virker også stærkere researchet, og gennem dens overdådige arkivmateriale skabes der en rig tekstur i miljø-og tidsportrættet."

Ekstra Bladet
"Tonen og metoden i ' Whitney' er mere traditionel og mindre spekulativ end i forgængeren, men selvom Macdonald har formået af få både familien og mange af de nærmeste venner til at medvirke, er der bestemt ikke tale om noget skønmaleri."

B.T.
"Som portræt af et popkulturelt fænomen er filmen i det hele taget fremragende - også for folk, der ikke er fans af Whitney Houston."

Ekko
"... en indgående og medrivende granskning af hendes image som kunstner, og af de indre og ydre dæmoner, hun kæmpede med til det sidste."

Fakta

Medvirkende
Sig selv (arkivoptagelser) Whitney Houston
Sig selv Bobby Brown
Sig selv Cissy Houston
Sig selv Kenneth 'Babyface' Edmonds
Sig selv Gary Houston
Sig selv Clive Davis
Sig selv Rickey Minor
Sig selv Mary Jones
Sig selv Michael Houston
Sig selv Ray Watson
Bag kameraet
Instruktion Kevin Macdonald
Produktion Jonathan Chinn, Simon Chinn, Lisa Erspamer
Manuskript Kevin Macdonald
Fotografi Nelson Hume
Klip Sam Rice-Edwards
Musik Adam Wiltzie
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Undergenre Musikfilm, Portrætfilm
Nøgleord 1980'erne, Misbrug, Musikindustrien, Narkoman, Sangerinde
Premieredatoer
Biograf 06.09.2018
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2018
Spilletid 120 min.
Biodistributør Angel Films

Se også...