Peppermint

Den unge mor Riley North og hendes familie bliver brutalt overfaldet. Da Riley vågner af sin koma, er hun klar til at udpege de skyldige, der har dræbt hendes mand og datter. Men retsvæsenet holder hånden over gerningsmændene, der slipper for straf. Riley reagerer på uretfærdigheden ved at gå under jorden og bruge flere år på at træne sig selv op til at blive en superhævner. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Thriller
Instruktør Pierre Morel
Medvirkende Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Method Man
Spilletid 102 min.
Biopremiere 27.09.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Hævnens Engel går til sin dont som ved båndet på et svineslagteri en almindelig onsdag, kun let krydret med endnu en genrekliche: dén om en korrupt strisser. Frontier-justits - men med 150 års forsinkelse."

Jyllands-Posten
"Var vi så blevet serveret for iskold hævn, lækker action og velkoreograferet vold, havde der været en vis forsoning. Men det er desværre ikke tilfældet, og da Morel mod slutningen forsøger sig med en "Thelma & Louise"-reference, tabes sutten helt."

B.T.
"...gabende kedeligt og et lidt halvulækkert forsvar for brutal selvtægt blandet med gumpetung dialog og noget totalt umotiveret snak om ' sociale medier', fordi manuskriptforfatteren tilsyneladende er kommet i tanker om, at det vist er en ting i disse dage."

Cinemazone
"... for en simpel actionfilm, er den i det mindste ikke kedelig."

Brugere

28/11 23:11En kvinde rydder op i Los Angeles
En kvindes liv bliver flået i stykker, da hendes mand og datter bliver skudt ned på åben gade. Fem år senere vender hun tilbage til Los Angeles for at tage hævn.

"Peppermint" er en selvtægtsfilm af helt klassisk snit, instrueret af Pierre Morel, der kommer fra Luc Bessons EuropaCorp-actionfabrik og er bedst kendt for at have lavet den første "Taken".

Morel har med andre ord lavet noget ganske lignende før, og "Peppermint" indeholder da også alle standardingredienserne. Det uskyldige barn, der bliver dræbt. De fuldstændig umenneskelige bandemedlemmer, der står bag. Et samfund med korrupte institutioner, der lader forbryderne slippe fri. Og så selvfølgelig den retfærdige hævner, som kan rette op på uretfærdighederne.

Hovedpersonen bliver særdeles solidt spillet af Jennifer Garner,...

Fakta

Medvirkende
Riley North Jennifer Garner
Carmichael John Gallagher Jr.
Moises John Ortiz
Agent Barker Method Man
Inman Annie Ilonzeh
Sam Tyson Ritter
Peg Pell James
Bag kameraet
Instruktion Pierre Morel
Produktion Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Richard S. Wright
Manuskript Chad St. John
Fotografi David Lanzenberg
Klip Frédéric Thoraval
Scenografi Ramsey Avery
Musik Simon Franglen
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Hævn, Koma, Selvtægt
Premieredatoer
Biograf 27.09.2018
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2018
Spilletid 102 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør SF Studios

Se også...