Brakland

Da Simons familie flytter til Vesterby i provinsen, må han starte i en ny 10. klasse. Her møder han skolens alfahan, Bjarke, hvis far ejer den lokale højttalerfabrik. Simon og Bjarke bliver venner og udfordrer hinanden til at overskride grænser. Da de begynder at filme byen og dens indbyggere på video, bliver de vidne til en skandale, som ryster lokalsamfundet. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Martin Skovbjerg Jensen
Medvirkende Jonas Bjerril, Vilmer Trier Brøgger, Emma Sehested Høeg, Sophia Andersen Martinussen
Spilletid 93 min.
Biopremiere 22.11.2018
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Da dramaet henimod slutningen skal eskalere, kniber det med at fastholde troværdigheden. Martin Skovbjerg vil ikke fortælle for konventionel en historie, men ender her lidt mellem to stole."

Jyllands-Posten
"...er først og fremmest en ret så fin fortælling om venskab. Om sorg og overgangsperioder og om kærlighed, der ikke havde behøvet hverken spillefilmslængde eller de mange stilistiske abekattestreger for at vise, at Martin Skovbjerg har et kreativt talent."

Information
"Som spille-film betragtet er den lidt rodet i det. Det er, som om intensiteten har været prioriteret så højt i hver eneste scene, at der ikke er tid til at bygge spænding op."

B.T.
"'Brakland' af den debuterende instruktør Martin Skovbjerg og den filmdebuterende manuskriptforfatter Christian Gamst Miller-Harris vil gerne en hel masse, men når desværre ikke rigtigt i mål med det hele."

Ekko
"...der mangler den røde tråd i historien, og man forlader derfor ikke biografen meget mere beriget, end hvis man havde set en samling musikvideoer."

Soundvenue
"...der er noget dæmonisk dirrende over de bedste dele af filmen, som har aflejret sig i kroppen, når man træder forslået og med missende øjne ud i vintersolen igen."

Brugere

03/06-19Distortion uden drop
”Brakland” fortjener egentlig tre stjerner, men ville man virkelig kunne kigge den debuterende instruktør Rasmus Skovbjerg i øjnene og sige, at hans film ikke hæver sig det mindste over middelmådigheden?

Jeg ville ikke. Dertil er ”Brakland” for rastløst og sitrende sammensæt – nærmest sammenklippet og -klistret – af Sofie Marie Kristensen, for uroligt og sanseligt filmet af den verdenshædrede colombianer David Gallego (”Slangens Favntag” og ”Trækfugle”) og for underligt velspillet af filmens to ukendte hovedroller, Jonas Bjerrild og Vifmer Trier Brøgger.

Samtidig er ”Brakland” en irriterende, til tider dybt frustrerende film om gymnasiedrengene Simon og Bjarke, der ryger joints og afprøver grænser i en lille provinsby. Og den er det nærmest af de samme årsager som dem, jeg roste o...

Fakta

Medvirkende
Simon Jonas Bjerril
Bjarke Vilmer Trier Brøgger
Anne Emma Sehested Høeg
Clara Sophia Andersen Martinussen
Lillian Patricia Schumann
Johannes Uffe Rørbæk Madsen
Kasper Peder Thomas Pedersen
Valentine Hernandez Natalia Reyes
Troels Benjamin Kitter
Maria Laufey Elíasdóttir
Bag kameraet
Instruktion Martin Skovbjerg Jensen
Produktion Eva Jakobsen, Mikkel Jersin, Katrin Pors
Manuskript Christian Gamst Miller-Harris
Fotografi David Gallego
Klip Sofie Marie Kristensen
Scenografi Albert Sanvig Madsen
Musik Av Av Av
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord Selvmord, Venskab, Videooptagelser
Premieredatoer
Biograf 22.11.2018
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Sticks & Stones
Land Danmark
Produktionsår 2018
Spilletid 93 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Biodistributør Reel Pictures

Se også...