Beautiful Boy

Den store teenager Nic har i smug eksperimenteret med narkotika, siden han var 12 år. Kort før Nic skal flytte på college, prøver han for første gang stoffet metamfetamin, der på kort tid gør ham dybt afhængig. Hans far, journalisten David, aner ikke sine levende råd. Men han kæmper for at forstå Nics kvaler og redde sin søns liv. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Drama
Instruktør Felix Van Groeningen
Medvirkende Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Convery
Spilletid 120 min.
Biopremiere 17.01.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...ses og føles som en ekstremt vigtig film om sit emne. Den er følelsesladet, men hverken melodramatisk eller sentimental. Den er nøgtern, men dyrker ikke de mere makabre sider af misbruget, som ’skræmmefilm’ kan have en lige så forståelig som misforstået tendens til."

Berlingske
"...en virkelig smuk film med dygtige skuespillere om noget meget vigtigt, der i sidste ende ikke bliver helt så dyb, som den gerne ville være."

Jyllands-Posten
"...en smuk film (den er fotograferet af Groeningens faste fotograf, Ruben Impens) med et formidabelt soundtrack... Chalamet og ikke mindst Carell spiller lydefrit med perfekt balance mellem figurernes intensitet, afmagt og håb."

Information
"Det er som at være inde i en dybt smertefuld erindring at se Beautiful Boy - og det er relevant for alle typer misbrug."

Cinemazone
"Om Beautiful Boy har et opløftende eller nedslående budskab, må man selv finde ud af i biografen. Men det er med garanti en film, der giver stof til eftertanke. Og den slags tankestof kan man heldigvis ikke få nok af."

Ekko
"Beautiful Boy er en film om kærlighed og afmagt. At den også har et pædagogisk formål, gør, at den ikke rammer helt så dybt som The Broken Circle Breakdown. Men kan den få bare ét ungt menneske til at holde sig fra skidtet, har den opfyldt sin mission."

Soundvenue
"Fremragende spil fra Steve Carell – bekymret, optimistisk, desperat og resignerende – og især en uhyggeligt tynd Timothée Chalamet, som skifter mellem charmeoffensiv, selvhad, selvretfærdighed og nedture, hæver dog filmen fra et generisk drama."

Fakta

Medvirkende
David Sheff Steve Carell
Nic Sheff Timothée Chalamet
Karen Barbour Maura Tierney
Jasper Sheff Christian Convery
Daisy Sheff Oakley Bull
Lauren Kaitlyn Dever
Vicki Sheff Amy Ryan
Julia Stefanie Scott
Gack Julian Works
Bag kameraet
Instruktion Felix Van Groeningen
Produktion Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt
Manuskript Luke Davies, Felix Van Groeningen
Forlæg David Sheff, Nic Sheff
Fotografi Ruben Impens
Klip Nico Leunen
Scenografi Ethan Tobman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Far-søn, Stofmisbrug
Premieredatoer
Biograf 17.01.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Plan B Entertainment, Big Indie Pictures, Amazon Studios
Biodistributør Scanbox

Se også...