Cold Pursuit

Den gode samfundsborger og familiefar 'Nels' Coxman kører sneplov i feriebyen Kehoe i Rocky Mountains. Men så dør hans søn af en overdosis heroin. Da Nels finder frem til, at dødsfaldet var et overlagt drab sat i værk af den lokale narkobaron 'Viking', sætter den ellers så stoiske Nels hårdt mod hårdt. Han får sin hævn ved at spille Viking og den rivaliserende mafiaboss White Bull ud mod hinanden. © Scope

Produktionsår 2018
Genre Action, Drama, Thriller
Instruktør Hans Petter Moland
Medvirkende Liam Neeson, Laura Dern, Emmy Rossum, Tom Bateman
Spilletid 118 min.
Biopremiere 28.02.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Liam Neeson

Høj og stolt som en træstamme, med en stemme som fugtig mos og et par dybe skovsøer som øjne. Nordireren William John Neeson blev et af 1990'ernes bløde sexsymboler i Hollywood med roller i naturdramaet 'Nell' (1994) og højlandsfilmen 'Rob Roy' (1995). Han var nu heller ikke tosset i Sam Raimis afsindige tegneserietornado 'Darkman' (1990), der ga...

Anmeldere

Politiken
"Norske Hans Petter Molands amerikanske version af hans egen ’Kraftidioten’ er sjappet snow noir. "

Berlingske
"Under »Kraftidiotens« transformation til et amerikansk format, er »Cold Pursuit« kommet ud i den anden ende af Hollywoods pølsefabrik som en slatten, afstumpet og ubegavet udgave af »Pulp Fiction« i snevejr."

B.T.
"Bodycountet er skyhøjt, men det er underholdningsværdien heldigvis også, og selv om Liam Neeson ikke ligefrem strækker sit skuespiltalent til det yderste, er filmen meget mere ' Fargo' end ' Taken' og heldigvis for det."

Ekko
"Man kunne ... frygte, at Cold Pursuit er Taken placeret i Colorados snedækkede bagland. Filmen har gudskelov større ambitioner end at ville være en kopi, men desværre kommer den til at gabe over alt for meget."

Soundvenue
"Heldigvis er det lykkedes for Hans Petter Moland at overføre den sorte nordiske humor fra ‘Kraftidioten’ til det amerikanske format, hvilket ikke er overraskende med tanke på, hvor meget originalen trak på Coen-brødrenes ‘Fargo’."

Brugere

22/02 16:30Kraftidioten The Remake
Norske Hans Petter Moland har genindspillet sin egen skandinaviske ”Kraftidioten” på amerikansk, her med Liam Neeson som erstatning for Stellan Skarsgård i hovedrollen.

Om det er dette skift, der gør at jeg ikke synes at filmen helt rammer så fint med sin ironiske tone, ved jeg ikke helt. Men ellers er de to film vist ret tæt på hinanden.

Skarsgård havde en mere distant tilgang, hvor Neeson er mere direkte og alvorsfuld, selv om han forsøger sig med et lille glimt i øjet i flere scener.

Uanset, så er den som film måske ikke så meget dårligere end originalen, der jo var ret fed, når vores hovedperson vil hævne sig på et forbrydersyndikat for mordet på sin søn.

Jeg følte den selv mindre underholdende, men erkender at det jo er svært at vide hvordan jeg ville have set på det...

Fakta

Medvirkende
Nels Coxman Liam Neeson
Grace Coxman Laura Dern
Kimberly 'Kim' Dash Emmy Rossum
Trevor 'Viking' Calcote Tom Bateman
Brock Coxman William Forsythe
Aya Julia Jones
Mustang Domenick Lombardozzi
Thorpe Raoul Trujillo
Dexter Benjamin Hollingsworth
Sly David O'Hara
Bag kameraet
Instruktion Hans Petter Moland
Produktion Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae, Michael Shamberg, Ameet Shukla
Manuskript Frank Baldwin
Forlæg Kim Fupz Aakeson
Fotografi Philip Øgaard
Klip Nicolaj Monberg
Scenografi Jørgen Stangebye Larsen
Musik George Fenton
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Thriller
Undergenre Gangsterfilm, Sort komedie
Nøgleord Genindspilning, Hævn, Remake, Sne
Relaterede film Kraftidioten
Premieredatoer
Biograf 28.02.2019
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Norge, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2018
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab StudioCanal, Paradox Films
Biodistributør SF Studios

Se også...