Alle ved det (Todos lo saben)

Penélope Cruz

Den spanske forfører Penelope Cruz er et af sit hjemlands største stjerner. Oprindelig gik hun på balletskole, men efter 9 år skiftede hun som 15-årig fag. Den sorte komedie 'Jamón Jamón' (1992) og det romantiske drama 'Belle Epoque' (1992) hører til hendes tidligste roller. Sidstnævnte fik en Oscar for bedste udenlandske film. Cruz har en li...

Anmeldere

Politiken
"Med Cruz og Bardem som to mennesker med en fælles fortid og en ulmende nutid er det selvfølgelig ikke kedeligt. Farhadis demonstrativt varmblodede spanske drama har bare ikke samme fornemmelse af at stikke dybt i instruktørens indre muld."

Jyllands-Posten
"Asghar Farhadi leverer en smuk film med lidt bastant plot..."

Weekendavisen
"Alle ved det har en bismag af konstrueret melodrama, men der er grund til at nyde de dybe farver, og Farhadi er eminent til at skildre den sum af kompromiser, som et virkeligt forhold bliver over tid. Filmen når ned til de dybeste rødder og skuffer kun efter »adel forpligter«-princippet."

Information
"Farhadi leverer ikke nogle nemme forklaringer eller nogle udfriende finaler som i en Agatha Christie-roman. Der er ikke nogen Miss Marple eller Hercule Poirot. Jo, der er en pensioneret politimand, men han leverer ingen pakkeløsning til sidst. Så enkel er verden trods alt ikke. I stedet får Alle ved det lov at gro videre i tilskueren bagefter."

B.T.
"På en eller anden måde bliver summen af et godt tænkt plot, gode skuespilspræstationer og en smuk billedside aldrig helt så høj, som den kunne have været, men ' Alle ved det' er stadig meget seværdig."

Cinemazone
"Alle ved det er en klassisk krimi, med lokalkolorit tæt på turistbrochurernes skønmaleri, tilsat jalousi og familieroderi. Ganske spændende, da historien først kommer i gang."

Ekko
"...for dem, der har deres første Farhadi-­oplevelse til gode, vil filmen næppe virke ordinær. Og for de trofaste støtter viser den trods alt, at instruktøren hverken er blevet træt af at søge nyt land 
eller at udforske det grågrumsede landskab af menneskelig etik."

Soundvenue
"Over hele linjen er skuespillet til gengæld glimrende – både fra Cruz, Bardem og Ricardo Darín som Lauras ægtemand, hvis skarpe, blå øjne straks gør indtryk. Og selvom kidnapningsmysteriet igangsætter spændingen, er det hovedpersonernes interne relationer og konflikter, der holder én engageret i mere end to timer."

Fakta

Medvirkende
Laura Penélope Cruz
Paco Javier Bardem
Alejandro Ricardo Darín
Fernando Eduard Fernández
Bea Bárbara Lennie
Ana Inma Cuesta
Mariana Elvira Mínguez
Antonio Ramón Barea
Irene Carla Campra
Rocío Sara Sálamo
Bag kameraet
Instruktion Asghar Farhadi
Produktion Alvaro Longoria, Alexandre Mallet-Guy
Manuskript Asghar Farhadi
Fotografi José Luis Alcaine
Klip Hayedeh Safiyari
Scenografi María Clara Notari
Musik Javier Limón
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Bryllup, Kidnapning, Spanien
Premieredatoer
Biograf 21.03.2019
Øvrige oplysninger
Land Spanien
Sprog Spansk
Produktionsår 2018
Spilletid 132 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Lucky Red, Memento Films Production, Morena Films
Biodistributør Scanbox

Se også...