Danmarks sønner

Anmeldere

Politiken
"Men afsættet, miljøskildringen og det andet bliks udfordrende anderledeshed gør svaghederne til trods ’Danmarks sønner’ til en både interessant og vigtig film. Hvem er Danmarks sønner i virkeligheden anno 2019?"

Jyllands-Posten
"Salim har selv skrevet manuskriptet, og man kunne godt ønske, at andre havde været inde over for at hæve repliktroværdigheden. Jeg elsker dog samtidig, at Salim har lavet en stafetfilm, der giver ikke bare en, men to røvsparkende gode skuespillere mulighed for at vise, hvad de kan på det store lærred."

Weekendavisen
"Ulaa Salim har et sikkert greb om strukturen, der forener det personlige og politiske drama. Puslespillet bliver også lagt færdigt."

Information
"Effekten af alle de effekter udebliver samlet set, fordi stimuleringen er for intens, og fordi det aldrig rigtigt bliver klart, hvad filmen for alvor vil gøre os klogere på og komplicere for os."

Ekstra Bladet
"...er både velspillet (Bjerg er uhyggeligt overbevisende som den vordende despot), velskrevet (af Salim selv) og får det optimale ud af sit begrænsede budget, hvilket bestemt også er en kunst. Den er elementært spændende, men også meget mere end det. Det mest skræmmende er næsten, hvor meget det minder om noget, vi allerede kender."

B.T.
"...på flere planer en spændende film. Der er meget fine skuespilpræstationer, visuelt leverer den på højt plan, og Ulaa Salim er i den grad en instruktør, man skal lægge mærke til."

Ekko
"...en modig film. Det er sjældent at se en dansk film med et så slagkraftigt politisk perspektiv. Og den vil uden tvivl skabe debat og vrede på højrefløjen, der trods let antydede nuancer udpeges til den kollektive syndebuk."

Soundvenue
"...kan ... være fristende at stemple ’Danmarks sønner’ som forfejlet, særligt hvis man sammenligner den med Fenar Ahmads anderledes fokuserede ’Underverden’, der udspiller sig i et lignende miljø. Men filmen indeholder så mange virtuose scener, så meget sjæl og kantet talent, at den ikke bare kan affejes med et skuldertræk."

Fakta

Medvirkende
Hassan Imad Abul-Foul
Martin Nordahl Rasmus Bjerg
Tobias Morten Holst
Elliott Crosset Hove
Jon Olaf Johannessen
Zakaria Mohammed Ismail Mohammed
Mariam Özlem Saglanmak
Ali Zaki Youssef
Bag kameraet
Instruktion Ulaa Salim
Produktion Daniel Mühlendorph
Manuskript Ulaa Salim
Fotografi Eddie Klint
Klip Jenna Mangulad
Scenografi Silje Aune Dammen
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Fremtidsfilm
Nøgleord Racisme, Terror, Terrorbombe
Premieredatoer
Biograf 11.04.2019
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2019
Spilletid 120 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Hyæne Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...