X-Men: Dark Phoenix (Dark Phoenix)

Under en rummission i 1992 udsættes den telepatiske mutant Jean Grey for en voldsom udladning af solenergi, hvilket forstærker hendes mutantkræfter til hidtil uanede niveauer. Hun forvandles til superskabningen Dark Phoenix, men de nye, altødelæggende evner formørker hendes sind, og resten af X-Men-gruppen står nu overfor dilemmaet om, hvorvidt hendes farlige eksistens er etisk forsvarlig. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Simon Kinberg
Medvirkende Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, James McAvoy
Spilletid 113 min.
Biopremiere 06.06.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Sophie Turner er skarp i ny X-Men-film, der ellers ikke flytter koordinater i superheltegenrens skabelon."

Jyllands-Posten
"Vi er langt fra de veloplagte højdepunkter i sagaen, men i sin egen ret underholder den tidligere manuskriptforfatter Simon Kinbergs bud ganske fornuftigt. Vi er dog efterhånden blevet bedre vant. Superhelte er ikke længere en dramaturgisk sekundavare, der kan nøjes – og netop derfor synes ”X-Men: Dark Phoenix” som et ubetydeligt punktum i en snart 20-årig rejse."

Ekstra Bladet
"...når det så er vildt, er det til gengæld også virkelig vildt. Der er intet, der tyder på, at ' X-Men'-formatet er ved at løbe tør for brændstof, så vi napper gerne en mere."

B.T.
"...er ikke en håbløs superheltefilm, den mangler bare en del for at blive rigtig god, og den lykkes på ingen måde med både at være en stærk, selvstændig historie og elegant at binde sløjfe på hele X-Menuniverset."

Ekko
"Kampscenerne er imponerende, det er god underholdning at se mutanter slås mod mutanter, men flotte effekter er ikke nok. Vi er vant til, at Marvels superheltefilm har noget væsentligt at sige..."

Soundvenue
"Det er skuffende, at ’Dark Phoenix’ skal lukke og slukke X-franchisen med endnu en omgang fladt filmhåndværk i en fantasiløs fortælling."

Brugere

03/12 12:29Tarvelig encore 5
Efter en tur i rummet begynder Jean Grey at miste kontrollen over sine enorme superkræfter, og da hun samtidig bliver indhentet af traumer fra barndommen, er hun pludselig til fare for både de andre X-Men og verden generelt. Hendes venner forsøger at få situationen under kontrol, men må også kæmpe imod både myndighederne og skumle rumvæsener, der er ude efter den rå kraft.

Dark Phoenix-sagaen er én af de helt store X-Men-historier. Måske den allerstørste. En romantisk og tragisk space/superhelte-opera, som alle seriens fans kender. Og dermed én af de story arcs fra tegneserierne, som både er mest oplagt og mest udfordrende at filmatisere.

Det blev første gang forsøgt som del af "The Last Stand" i 2006, hvor Simon Kinberg var med som manuskriptforfatter. Med en vis succes, selv om j...

13/06-19FRUSTRERENDE OG UFORSTÅELIG
I en verden, hvor nogle mennesker fødes med superkræfter, kæmper de internt og mod udefrakommende kræfter, da en kvinde på en skole for de såkaldte mutanter bliver udsat for et kosmisk fænomen, der gør hende stærkere end nogen anden.

”X-Men”-serien var engang en toneangivende pionér indenfor den i dag så populære superheltegenre, men med årene er der desværre sket et skred. Fra at være den, folk som Sam Raimi og Christopher Nolan skelede til, når de skulle skabe deres egne universer til hhv. ”Spider-Man” og ”Batman”, er ”X-Men” begyndt selv at jage andres billige succes. Vi så det, da man valgte at genopfriske serien i 2011 ved at henlægge den til 1960’erne uden hensyn til narrativ sammenhæng og logistik – en beslutning hvis årsag denne anmelder er overbevist om, primært bunder i, at ...

Fakta

Medvirkende
Jean Grey / Phoenix Sophie Turner
Raven / Mystique Jennifer Lawrence
Hank McCoy / Beast Nicholas Hoult
Professor Charles Xavier James McAvoy
Alien Jessica Chastain
Erik Lehnsherr / Magneto Michael Fassbender
Peter Maximoff / Quicksilver Evan Peters
Scott Summers / Cyclops Tye Sheridan
Ororo Munroe / Storm Alexandra Shipp
Kurt Wagner / Nightcrawler Kodi Smit-McPhee
Bag kameraet
Instruktion Simon Kinberg
Produktion Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Shuler Donner
Manuskript Simon Kinberg
Fotografi Mauro Fiore
Klip Lee Smith
Scenografi Claude Paré
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Mutanter, Superkræfter, X-Men
Premieredatoer
Biograf 06.06.2019
Dvd 21.10.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Marvel Entertainment, Bad Hat Harry Productions, 20th Century Fox Film Corporation
Biodistributør 20th Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox Home Entertainment

Se også...