Joker

Luk Vises i: Hovedstaden (1)

Dato
Biograf Aktiv sortering Visninger
Nordisk Film Biografer Palads 14:15, 18:30, 21:20

I biografen

Biografer
Joker vises i 1 biograf i dag:


Todd Phillips

(INSTRUKTØR)
Todd Phillips debuterer som spillefilmsinstruktør med den ungdommelige asfaltkomedie "Road Trip". Når dommedag kommer, må han desuden stå til regnskab for dokumentarfilmene "Hated: G.G. Allin and the Murder Junkies" (1994) og "Frat House" (1994). Phillips har også arbejdet på en dokumentarfilm om kultbandet Phish med titlen "Bittersweet Motel". ...

Anmeldere

Politiken
"Det er stadig en enestående præstation, men det ansigt havde stået stærkere i filmhistorien med en mere præcis dosering i en film med flere udsving i den dramatiske kurve."

Berlingske
"Alt i skuespillerens nærmest selvdestruktive mestring af rollen, fra hans hærgede skeletale fremtoning til hans medynkvækkende tvangsneurotiske latter, hver detalje skaber et menneske, der får Heath Ledgers oscarbelønnede Joker til at ligne et harmløst indslag til en børnefødselsdag."

Jyllands-Posten
"...den er præcis lige så kompleks og dragende som ventet."

B.T.
"Det er enormt mørkt, vildt dragende og i enkelte brutale glimt også exceptionelt voldeligt."

Ekko
"Joker er modig ener af en film. Den giver et uafrysteligt indblik i en forstyrret sjæl, og som et stykke politisk undergravende popkunst er det en af årets store biografoplevelser."

Brugere

10/02 06:27Overvurderet
Nej, nej nej. Phillips aner ikke hvad han vil. Phoenix har sikker haft det morsomt med rollen, men filmen kan ingenting.

05/01 13:27DE PALMA I TODD PHILLIPS’ THE JOKER 8
Ingen kan være uenige i, at Todd Phillips’ ”The Joker” er et mesterværk, men hvilket filmisk ophav er den funderet på? Den gængse filmgænger vil hurtigt identificere indflydelser fra Martin Scorsese, hvilket da også synes oplagt i kraft af hans rolle som producer på filmen og det klare tematiske og handlingsmæssige slægtskab med dennes værker ”Taxi Driver” og ”King of Comedy”, to film der som ”The Joker” sågar også har Robert De Niro på rollelisten! Hermed kan sagen lukkes, mener mange, men tager man Phillips’ film seriøst, ved man også, at intet nødvendigvis er, som det ser ud ved første øjekast. Dette perspektiv skal tages med i analysen af værket.

Man skal nemlig ikke grave mange spadestik dybere og naturligvis have sin filmhistorie i frisk erindring for at identificere legenden Br...

08/11 12:186 RIGTIGE + 1 JOKER
Jokeren er løs atter en gang og for første gang i filmhistorien står han, som titlen antyder, i fortællingens centrum. Arthur Fleck (Phoenix) forsøger at holde sine psykiske problemer stangen, mens han passer sin mor, sit arbejde som klovn og karrieredrømmen som komiker. På sidelinjen sidder talk-show-værten Murray Franklin (De Niro) og prøver at holde styr på udviklingen i den plagede Gotham City.

Det er den klassiske historie om, hvilke indre og ydre omstændigheder, der gør en person til en superhelt, dog med det twist, at det her drejer sig om skurken over dem alle, Jokeren. Han har før været spillet af store skuespillere som Jack Nicholson, der blandt andet er kendt for den klassiske replik "Have you ever danced with devil in the pale moonlight?" og her træder Joaquin Phoenix alts...

04/10 08:58Phoenix peaker i Oscarværdig præstation.
Hvor skal man starte, og hvor skal den placeres?

Det kræver altid tid - og som regel mere end et gennemsyn, før man lander en film der hvor den fortjener at være. Men jeg forsøger, efter bedste evne.

Joker

Som de fleste andre, var jeg opslugt af Joaquin Phoenix's mesterlige Oscarværdige præstation. Og er det en film som skal placeres i kategorien "Superhelte"? For det er i virkeligheden mere en samfundskritik kommentar.

Samtidig har Todd Phillips og Scott Silver, skrevet deres egen historie om Jokerens tilblivelse, som ikke er den normale kanon i Batman universet. Der sættes spændende, men også ret kontroversielle spørgsmål op - som afgjort ikke var Bob Kanes (Batmans opfinder) udgangspunkt, og heller aldrig har været et tema siden. Men det er et nyt take på det Yin/Yang bill...

Fakta

Medvirkende
Joker Joaquin Phoenix
Sophie Dumond Zazie Beetz
Murray Franklin Robert De Niro
Penny Fleck Frances Conroy
Thomas Wayne Brett Cullen
Alfred Pennyworth Douglas Hodge
Bruce Wayne Dante Pereira-Olson
Bag kameraet
Instruktion Todd Phillips
Produktion Bradley Cooper, Todd Phillips, Emma Tillinger Koskoff
Manuskript Todd Phillips, Scott Silver
Fotografi Lawrence Sher
Klip Jeff Groth
Scenografi Mark Friedberg
Musik Hildur Guðnadóttir
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi, Thriller
Undergenre Psykologisk drama, Superheltefilm
Nøgleord Batman, Psykisk syg, Storbyliv
Premieredatoer
Biograf 03.10.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Warner Bros., DC Comics, Joint Effort
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...