Marriage Story

Da ægteskabet mellem teaterinstruktøren Charlie og skuespilleren Nicole begynder at gå skævt, og Nicole bliver tilbudt hovedrollen i en tv-serie, flytter hun med parrets søn, Henry, til Los Angeles. Charlie følger med dem for at være tæt på sin søn men får ved ankomsten stukket skilsmissepapirer i hånden med beskeden om, at skilsmissen og forældremyndigheden over Henry vil blive taget op i retten. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama, Komedie
Instruktør Noah Baumbach
Medvirkende Scarlett Johansson, Merritt Wever, Adam Driver, Laura Dern
Spilletid 136 min.
Biopremiere 28.11.2019
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den minder mig om perler af Robert Altman, af Sarah Polley, af Woody Allen og bliver på en måde næsten en homage til den begavede amerikanske art house-film. Men den er også sit helt eget mørkrandede mesterværk, der fortjener at blive en moderne klassiker."

Berlingske
"...når »Marriage Story« rager op over andre film med samme tema, er det både på grund af præstationerne og Baumbachs måde at vise begge sider af historien på."

Jyllands-Posten
"Noah Baumbachs stilsikre iscenesættelser af det opløste ægteskabs faser er så skarpe og præcise, at man skærer sig på dem. Samtidig er han så loyal og tilgivende over for sine to hovedpersoner - der spilles til perfektion af Driver og Johansson - at "Marriage Story" aldrig udvikler sig til et forsimplet drama om forsmåede følelser."

Weekendavisen
"Man kunne have pint en hel tv-sæson ud af familien Barbers opløsning. I stedet står der en afrundet film, som er stofrig, stoisk og endelig nænsom. Måske er der liv efter skyttegravskrigen."

Information
"vor er det dog på én gang vidunderligt og hårdt at være vidne til to så eminente skuespilleres samspil i en fremragende film, der nok rummer tragiske elementer, men som aldrig bliver tung, fordi den også rummer glimt af humor..."

B.T.
"Selv om den til tider er overraskende sjov, er ' Marriage Story' ikke en film, man bliver i udpræget godt humør af. Til gengæld er den utroligt rørende, hjerteskærende og ægte."

Soundvenue
"Adam Driver og Scarlett Johansson vil knuse dit hjerte i Noah Baumbachs mesterlige, rørende, autentiske, bittersøde og vanvittigt velspillede skilsmissedrama, der bringer mindelser om de bedste dramaer fra 1970’erne."

Brugere

07/02 09:02Erkendelsens proces
Det er ikke en historie om et ægteskab, der går i stykker. For vi kommer ind i fortællingen på et tidspunkt, hvor det er sket.

Nicole (Scarlet Johansson) har forlængst truffet sin beslutning, Charlie (Adam Driver) har bare ikke accepteret kendsgerningerne.

Det er en meget realistisk beskrivelse af en skilsmisse, som de - uden tvivl - oftest forløber.

Der er ingen vindere i det spil - men særligt Charlie må gennem en proces som er temmelig smertelig, nemlig erkendelsen af ikke at kunne slå til.

Det er også historien om den retsproces, der går igang - på mange måder kunne den være kammet over, men der overdrives ikke.

Advokater tjener penge på andres ulykke, men de medvirker også til at skabe en konklussion.

Vi får faktisk 3 typer af advokater, porttræteret;

Den smarte...

19/12 09:47Livets Banale Teater
Instruktør Noah Baumbach når her op på siden af sit (for mig) hidtidige hovedværk, ”The Squid And The Whale”, med dette skilsmissedrama, hvor historien både sarkastisk udstiller det absurde der kan opstå i sådanne ulykkelige situationer, men også rammer det helt banalt menneskelige og alvorsfulde.

Dette er en svær balanceakt, der nemt kan risikere at tage effekten ud af begge dele hvis balancen tipper for meget. Men heldigvis mestres det noget nær perfekt, fra de lettere karikerede advokater til de menneskelige relationer og følelser der er på spil vores karakterer imellem.

Særligt en scene stikker dog ud undervejs og sætter hele filmen i perspektiv. Det er hvor de to hovedpersoner, fremragende spillet af Scarlett Johansson og Adam Driver, de ender i et større skænderi hvor det s...

Fakta

Medvirkende
Nicole Scarlett Johansson
Cassie Merritt Wever
Charlie Adam Driver
Nora Fanshaw Laura Dern
Jay Ray Liotta
Bert Spitz Alan Alda
Bag kameraet
Instruktion Noah Baumbach
Produktion Noah Baumbach, David Heyman
Manuskript Noah Baumbach
Fotografi Robbie Ryan
Klip Jennifer Lame
Scenografi Jade Healy
Musik Randy Newman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Familiedrama, Retsalsdrama, Romance
Nøgleord Familiekrise, Skilsmisse, Ægteskab
Premieredatoer
Biograf 28.11.2019
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2019
Spilletid 136 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Heyday Films, Netflix
Biodistributør Scanbox

Se også...