101 Reykjavík

Den nørdede Hlynur er næsten 30, arbejdsløs og bor hos sin mor. Han har svært at få et fornuftigt forhold til det modsatte køn og bruger i stedet sin tid på computerspil og pornosites. Hans mors veninde Lola, en spansk flaminco-instruktør, kommer på besøg nogle dage. Da moren er væk nytårsaften, drikker Lola og Hlynur og har et one-night stand. Efterfølgende springer moren ud som lesbisk, og Lola viser sig at være morens elskerinde. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Baltasar Kormákur
Medvirkende Hilmir Snær Guðnason, Victoria Abril, Hanna María Karlsdóttir, Baltasar Kormákur
Spilletid 100 min.
Biopremiere 17.08.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...hele filmen er heldigvis skabt på et overskud, man ikke kan ignorere. Her indgår det sprælske og forfriskende en fin balance med den aldrig helt urealistiske samfundspessimisme. 101 Reykjavik er bestem værd at opsøge."

Berlingske
"Der er fuld knald på fra start til slut, aldrig et kedeligt øjeblik. Islændingene skildres atter som en flok gale excentrikere, der ryger, drikker og knepper som havde de hver deres egen vulkan i hjertet, og den urolige og rastløse grundstemning understreges af et fremragende electronica-soundtrack, skabt af netop ovennævnte Albarn og den tidligere Sugarcubes-stjerne Einar Örn."

Weekendavisen
"Her er gode Reykjavik-detaljer og en hårdfør islandsk humor, som ikke lefler for nogen smag. 101 Reykjavik bygger på en populær roman af Hallgrimur Helgason. Den fungerer bedst i første halvdel, men holder publikum fast til det sidste."

B.T.
"101 Reykjavik er en intelligent komedie fra et lille koldt hjørne af verden, men filmen er samtidig jomfruelig frisk og ungdommelig potent på sin egen lavmælte og forførende måde."

FilmReactor
"Selv om Baltasar Kormakus drysser en stribe gode grin ud over hele filmen, så trætter det midtvejs, at der ikke er tegn på nogen udvikling hos hylet Hlynur. Fint nok. Han er flegmatisk, ugidelig og kejtet og dermed mildt morsom, men han er egentlig ikke særlig sympatisk. Og derfor mangler man simpelthen nogen at holde med."

Cinemazone
"Det er forviklinger i verdensklasse og sammen med filmens bidske humor og et storslået skuespil, er der alt mulig grund til at opleve, hvordan de udredes."

Fakta

Medvirkende
Hlynur Hilmir Snær Guðnason
Lola Milagros Victoria Abril
Berglind Hanna María Karlsdóttir
Thröstur Baltasar Kormákur
Marri Ólafur Darri Ólafsson
Hofi Þrúður Vilhjálmsdóttir
Bag kameraet
Instruktion Baltasar Kormákur
Produktion Baltasar Kormákur, Thorfinnur Omarsson, Ingvar Thordarson
Manuskript Hallgrimur Helgason, Baltasar Kormákur
Fotografi Peter Steuger
Klip Sigvaldi J. Kárason, Skule Eriksen
Musik Einar Ørn Benediktsson, Damon Albarn
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 17.08.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Frankrig, Norge, Island
Produktionsår 2001
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 13.982
Selskab Zentropa, Filmhuset A/S, Troika Entertainment GmbH, Liberator Productions, Icelandic Film Fund
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...