1917

Anmeldere

Politiken
"...en hvileløs tour de force gennem ikoniske scenarier fra Første Verdenskrig, hvilket Sam Mendes udnytter til et filmsprog af så skiftende stilarter, at kun soldaten i centrum synes at binde det sammen."

Jyllands-Posten
"Mendes har fuldkommen gehør, og der er ingen falske toner i "1917", end ikke i de scener, der i mindre ferme instruktørers hænder kunne kamme over i klægt melodrama. "1917" er en mesters værk, der ligner en født krigsklassiker."

Information
"...er en voldsom oplevelse, både følelsesmæssigt, psykologisk og fysisk, og det kan være vanskeligt at ryste den af sig igen, fordi man kommer så tæt på de to soldater og efterhånden bevæger sig ind i deres hoveder..."

Ekstra Bladet
"...er en paradoksalt smuk film om krigens evige hæslighed. Og anbefales som sådan varmt. Men for alvor berørt bliver man aldrig."

B.T.
"...er ganske enkelt fremragende og en af de bedste krigsfilm i nyere tid."

Ekko
"...en unødigt liret film, hvor filmholdets heltedåd overskygger soldaternes. Andre vil sikkert anskue det sådan, at to gange plus stadig giver plus – det er nok en smagssag. Uanset hvad er 1917 endt som et værk, der er spændt ud mellem krigens ragnarok og kunstens æstetiserende tæmning og trimning."

Soundvenue
"Den tålmodige opbygning og de lange pauser medfører, at man får et gedigent chok, når bragene lige pludselig smælder ud af det blå. På den måde formår Mendes, trods det knap så interessante manuskript, alligevel at overrumple én alene med filmiske virkemidler."

Brugere

04/02 10:36Største præstation 2019 19
Jeg ved ikke om Saul's Søn har været en inspiration for Sam Mendes, da han begyndte at skrive manus til filmen. Under alle omstændigheder søger han samme Point of View oplevelse, som man havde i netop den film - og som også blev brugt i Gravity.

Betragtningsvinklen har det formål, at tilskueren bliver en del af historien - for man oplever ensidigt det som vores hovedperson/hovedpersoner - helt uden et forklarende overblik på situationen, eller et forvarsel om kommende begivenheder.

Det skaber en klaustofobisk oplevelse, hvor man aldrig ved hvad der sker bag næste højdedrag - eller i forladte bygninger. Det giver et højspændt kontinuerligt adrealin kick - som først forløses, da man indser at filmen slutter.

Filmen er skudt som et one-take - selvom der er tidspunkter undervejs, hv...

27/01 21:02Middelmådig filmfortælling 2
1917 er en middelmådig filmfortælling med "under middel" skuespilpræstationer. Det hele er set mange gange før... og langt, langt bedre.

De tre stjerner går udelukkende til den "tekniske" bedrift, som virkelig er seværdig og lækkert filmet.

NB.
Når man ser 200-300 film om året, og har gjort det i over 40 år, ja, så bliver man utvivlsomt Danmarks "sureste" og hårdeste amatør filmanmelder"

Fakta

Medvirkende
Leslie Andrew Scott
MacKenzie Benedict Cumberbatch
Løjtnant Blake Richard Madden
Blake Dean-Charles Chapman
Schofield George MacKay
Erinmore Colin Firth
Bag kameraet
Instruktion Sam Mendes
Produktion Pippa Harris, Callum McDougall, Sam Mendes, Brian Oliver, Jayne-Ann Tenggren
Manuskript Sam Mendes, Krysty Wilson-Cairns
Fotografi Roger Deakins
Klip Lee Smith
Scenografi Dennis Gassner
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Drama, Krigsfilm
Undergenre Krigsdrama, Periodedrama
Nøgleord Frankrig, Første Verdenskrig, Soldater
Premieredatoer
Biograf 02.01.2020
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2019
Spilletid 119 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab DreamWorks, Amblin Partners
Biodistributør Nordisk Film

Se også...