Sagen Collini (Der Fall Collini)

I 2001 myrder den tyskboende italienske pensionist Fabrizio Collini en velhavende og velanset industrimagnat, tilsyneladende uden et klart motiv. Collini får beskikket den unge forsvarsadvokat Caspar Leinen, som tilfældigvis har et personligt forhold til den dræbte og ydermere står overfor en garvet anklager. Da Leinen begynder at grave i sagen, viser den sig mere kompliceret end først antaget. © Scope

Produktionsår 2019
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Marco Kreuzpaintner
Medvirkende Elyas M'Barek, Heiner Lauterbach, Alexandra Maria Lara, Manfred Zapatka
Spilletid 123 min.
Biopremiere 06.08.2020
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Instruktøren Marco Kreuzpaintner har omsat Ferdinand von Schirachs bestseller fra 2012 til en film, som er tungt drevet af sit plot, der er lige på grænsen til det gumpetunge."

Berlingske
"Der er for få nuancer i persongalleriet, hvilket går ud over filmens kvalitet. Men som en spændende film om et mords opklaring og krigens lange skygger er der tale om en velinstrueret og dramatisk film, som det er værd at se."

Jyllands-Posten
"...er for lang og for ufokuseret. Der ligger en historie i den melodramatiske sovs et sted, men det kræver særinteresse i stoffet, før man kan anbefale nogen at tage en hulske og grave den frem."

Information
"Sagen Collini tager faktisk de principielle implikationer af den konkrete sag alvorligt og problematiserer undervejs motiverne bag en del af den lovgivning, sagen har med at gøre."

Ekko
"Sagen Collini er primært forankret i retssalen og giver associationer til Rob Reiners retssalsdrama Et spørgsmål om ære fra 1992. Det er ikke dårligt at lade sig inspirere af de fænomenale skuespilpræstationer og pingpong-dialogen, men Sagen Collini låner lidt rigeligt fra den amerikanske klassiker."

Soundvenue
"Det er ærgerligt, at ’Sagen Collini’ er præget af alt for meget æstetisk automatpilot, for selv om fortællinger og påmindelser om de nazistiske forbrydelser selvsagt aldrig stopper med at have relevans, er der også fare for, at deres aktualitetsstyrke aftager, hvis de er i hænderne på de forkerte. Historien kræver troværdige og originale fortælleformer for at levendegøre sig selv."

Fakta

Medvirkende
Caspar Leinen Elyas M'Barek
Richard Mattinger Heiner Lauterbach
Johanna Meyer Alexandra Maria Lara
Hans Meyer Manfred Zapatka
Fabrizio Collini Franco Nero
Nicola Collini Stefano Cassetti
Bag kameraet
Instruktion Marco Kreuzpaintner
Produktion Marcel Hartges, Christoph Müller, Kerstin Schmidbauer
Manuskript Christian Zübert, Robert Gold, Jens-Frederik Otto
Forlæg Ferdinand von Schirach
Fotografi Jakub Bejnarowicz
Klip Johannes Hubrich
Scenografi Josef Sanktjohanser
Musik Ben Lukas Boysen
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Undergenre Politisk drama, Retsalsdrama
Nøgleord Anden verdenskrig, Mord, Retssag
Premieredatoer
Biograf 06.08.2020
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Produktionsår 2019
Spilletid 123 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Constantin Film
Biodistributør Filmbazar

Se også...