Final Fantasy (Final Fantasy: The Spirits Within)

Jorden er invaderet af fremmede livsformer, der stjæler menneskers sjæle. Phantoms bliver de kaldt, og de spøgelsesagtige væsner drives åbenbart frem af et voldsomt had til alt levende. Sammen med en gruppe hårdføre soldater beslutter en kvindelig forsker at kæmpe et sidste slag for vor races overlevelse. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Science Fiction
Instruktør Hironobu Sakaguchi
Medvirkende Alec Baldwin, Steve Buscemi, Peri Gilpin, Ming-Na
Spilletid 106 min.
Biopremiere 21.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alec Baldwin

Med glinsende sort pomadehår og et underansigt på størrelse med et spækbræt har Alec Baldwin spillet barsk helt og forfører i film af stærkt svingende kvalitet. Roller i kassesucceser som Jagten på Røde Oktober (1990) og Prelude to a Kiss (1992) gjorde Balwin til megastjerne, en status der dog hurtigt blev punkteret med fiaskoer som Malice (1993)...

Anmeldere

Politiken
"Animationen er det ikke nemt at bevare blasertheden over for. Det er og bliver fænomenalt, at man nu kan komme så tæt på at computerskabe næsten fotorealistiske menneskelignende hovedpersoner. Så filmen er sikret en plads i filmhistoriens teknikkapitel, selv om det fremtidsdrama, den fortæller, nærmest er dusinvare."

Berlingske
"Når man bemærker, at filmen er baseret på et computerspil, og at både dens instruktør og en lang række af dens øvrige ophavsmænd er japanere, går det op for én, hvad Final Fantasy i virkeligheden er - Pokemon for voksne! Og dermed mangler man bare en computeranimeret anmelder, der kan tage sig af en film som denne, mens anmeldere af kød og blod i stedet går ind og genser Shrek."

Jyllands-Posten
"Actionscenerne - som der er ganske mange af - er repeterende og bliver hurtigt kedsommelige, ikke mindst fordi de alt for ofte ligner det, de nedstammer fra, nemlig et computerspil."

Ekstra Bladet
"Billederne er betagende flotte, og selv om de computerskabte skuespillere stadig har en del at lære, så forlade man biografen med fornemmelsen af at have overværet starten på noget stort."

B.T.
"Vi er netop gået ind i et nyt årtusinde, men først med Final Fantasy: The Spirit Within ses det for alvor."

FilmReactor
"Visuel kraftpræstation i en jævnt underholdende film der ikke desto mindre sætter helt nye standarder for fremtiden"

Cinemazone
"I kraft af filmens natur er Final Fantasy en milepæl. Man må håbe, at der med tiden vil blive investeret lige så mange penge på manuskriptforbedringer, som der bliver på teknologiudvikling, fordi filmen rummer et fantastisk potentiale, og om ikke andet viser den os, hvordan fremtidens film meget vel kan udvikle sig."

Brugere

07/04-05den værste gang lort
den her film er sagt lige ud til at tøre røv med.
Jeg købte den i merlin fo 50kr.
Jeg har set den en gang og vil ikke se den igen.

men hvis du er mega final fantasy fan kan du måske få lidt ud af den. men ellers ikke

27/02-05Fantasy: The Spirits Within..
En lille (mainstream) filmperle, ville jeg mene. På Animations scenen ér den da noget helt specielt. Mindes ik rigtig at have set noget lignende siden, foruden Animatrix muligvis, de kan dog ik rigtig sammenliges. Mener den bør anerkendes for sine kvaliteter, og set til oplysende eller underholdende formål. Et fascinerende og interresant fantasy, univers er det da. Sí ! (N)

21/12-03Fin Sci.Fic!
Anonym
Final Fantasy er utrolig flot lavet film, hvor de computeranimeret mennesker ligner utrolig meget. Helt overbevisende er de dog ikke, da deres følelsesmæssige udtryk ik er særlig troværdige. Dette medvirker til at man ik kan lad helt vær med at tænke på at det er en animeret film man er ved at se istedet for at følge med i den ellers underholdende film. Dog er filmen meget spændende og interessant med en god handling.

16/12-02Imponerer, men så heller ikke.
Anonym
Igen en af de film, der kun formår at vise fantastiske scener. Ved hjælp af computeren. En god historie og godt spil findes ikke her, så derfor bliver filmen lille smule kedelig og langtrukken. Og for den sags skyld utroværdig.

Men ideen er god nok.

06/06-02Imponerende!
Anonym
Imponerende computerskabt sci-fic film, med et dyster og flot look og en spændende og fantasifuld, men også lidt tung handling. De computerskabte mennesker er måske endnu ikke helt overbevisende, men filmen rammer en dragende stemning, der gør at den alligevel fungerer godt, trods den indviklede historie.

Fakta

Medvirkende
Grey (stemme) Alec Baldwin
Niel (stemme) Steve Buscemi
Jane Proudfoot (stemme) Peri Gilpin
Aki (stemme) Ming-Na
Ryan (stemme) Ving Rhames
Dr. Sid (stemme) Donald Sutherland
General Hein (stemme) James Woods
(stemme) Annie Wu
Bag kameraet
Instruktion Hironobu Sakaguchi
Produktion Jun Aida, Chris Lee, Akio Sakai
Manuskript Al Reinert, Hironobu Sakaguchi, Jeff Vintar
Klip Christopher S. Capp
Scenografi Mauro Borelli
Musik Elliot Goldenthal
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Undergenre Animation
Premieredatoer
Biograf 21.09.2001
Øvrige oplysninger
Land USA, Japan
Produktionsår 2001
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 34.806
Selskab Chris Lee Productions, Square Company
Biodistributør Nordisk Film

Se også...