In the Mood for Love

Hong Kong, 1962. Hr Chow og Su Li-zhen har flere ting til fælles. De har lejlighed i samme ejendom, er begge gift og begge deres ægtefæller har en affære. Med hinanden. Chow og Li-zhen mødes og bliver forelskede, men enes samtidig stiltiende om ikke at fuldbyrde forholdet, da de ikke vil bevæge sig ned på samme moralske niveau som deres ægtefæller. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama
Instruktør Kar-wai Wong
Medvirkende Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung, Rebecca Pan, Lai Chen
Spilletid 98 min.
Biopremiere 14.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det med få og enkle midler, at Hongkong-instruktøren Wong Kar-Wai med 'In The Mood For Love' skaber en film, der er lige så stilren, som den er indholdsmæssig rig og intens."

Berlingske
"Kun den radikalt gådefulde slutning river én ud af den hypnotiserende skønhed, som om en dør brutalt åbnes til dén moderne virkelighed, Wong har skildret så skarpt og fragmenteret før. Selvom Hong Kong-filmens enfant terrible altså alligevel med dette mesterlige lille melodrama har lavet sin hidtil mest disciplinerede, helstøbte og tilgængelige film."

Jyllands-Posten
"Det er afdæmpet, subtilt og smukt, med det er altså også spillet i et elegisk og dermed meget snævret følelsesleje, som ikke levner meget rum for betragterens følelsesmæssige engagement."

Information
"En poetisk og melankolsk mosaik af kærlighed, svigt og håb, der med sine smukke prægnante billeder overvælder og rører sit publikum, så det mærkes."

Ekstra Bladet
"Den oser ikke af sex, men dufter lifligt, som en intelligent og sanselige kærlighedsfilm - prydet at en udsøgt scenografi, stemningsfulde mørke farver og mesterligt, lavmælt spil af Hongkong-tjernerne Chung og Leung."

B.T.
"Med sin sans for rytme vil instruktøren fange selv den mest forhærdede tvivler på asiatisk film i sit elegante, visuelle net."

FilmReactor
"For det voksne publikum, der er i humør til dvælende film om kærlighedens ulyksaligheder og forhindringer."

Cinemazone
"Gribende er den, men de stort opslåede følelser - blikkene prioriteret over ordene, stemningen over håndgribeligheden - gør, at filmen ender med at grænse til det prætentiøse og langtrukne."


Fakta

Medvirkende
Chow Mo-wan Tony Leung Chiu Wai
Fru Chan (Su Li-zhen) Maggie Cheung
Fru Suen Rebecca Pan
Hr Ho Lai Chen
Ah Ping Ping Lam Siu
Chi-ang Chi
Man-Lei Chan
Kam-wah Koo
Hsien Yu
Po-chun Chow
Bag kameraet
Instruktion Kar-wai Wong
Produktion Kar-wai Wong
Manuskript Kar-wai Wong
Fotografi Mark Lee Ping-bin, Christopher Doyle
Klip William Chang
Scenografi William Chang
Musik Mike Galasso
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 14.09.2001
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Hongkong
Produktionsår 2000
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 7.630
Selskab Block 2 Pictures, Jet Tone Production Co., Paradis Films
Biodistributør Camera Film

Se også...