Af en anden verden (Fuori dal mondo)

Søster Caterina står for at skulle aflægge sit endelige klosterløfte i Milano og drømmer om at leve som missionær i et fjernt land. En dag løber en mand op til hende i en park og overdrager hende et nyfødt barn. Caterina afleverer barnet på hospitalet, men føler samtidig at hun selv må finde barnets moder. Nonnen opdager efterfølgende sine egne moderinstinkter under sin personlige eftersøgning, der bringer hende i kontakt med den ensomme midaldrende forretningsindehaver. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Drama
Instruktør Giuseppe Piccioni
Medvirkende Margherita Buy, Silvio Orlando, Carolina Freschi, Maria Cristina Minerva
Spilletid 100 min.
Biopremiere 02.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Piccionis lille film er stilfærdig og velspillet, der velgørende konkret stiller tilværelsens store spørgsmål. De religiøse spørgsmål bliver behandlet uden eksotisk nyfigenhed."

Berlingske
"Det er svært helt at blive klog på `Af en anden verden´, og det er netop derfor, man er så glad for at se den. Sanserne åbnes, nysgerrigheden pirres, og bagefter føler man sig både forvirret og beriget. Det kaldes en kunstnerisk oplevelse."

Jyllands-Posten
"Der er ikke mange mislyde i Piccionis diskret underspillede historie, der fortælles med tilbageholdt åndedræt og et for italiensk film slående fravær af sol."

Weekendavisen
"Et lille drama med store følelser og essentielle spørgsmål oprulles, og det hele hænger godt sammen, og publikum vil forlade biografen med den rare fornemmelse at have fået fortalt en god historie."

Information
"Instruktøren styrer sikkert uden om historiens sentimentale faldgruber, ligesom han gør en dyd ud af at trænge ind bag den forudsigelige og klichefyldte facade."

Ekstra Bladet
"En smuk og forførende film om to ensomme sjæle, der end ikke søger flere chancer i livet, men som med et lille barn på armen finder varme og menneskelighed, hvor de mindst venter det; i sig selv."

B.T.
"MArgretha Buy agerer med overbevisning skiftevis indebrændt over sin nonneskæbne og optændt af den hellige ild."

Bogart
"...nonnen Margherita Buy er fremragende som en kvinde mellem to verdener, eller to slags kærlighed, og her tænker jeg ikke på den romantiske kærlighed mellem mand og kvinde, men skisma'et mellem kærlighed på jorden og kærlighed til Gud."

Cinemazone
"Den messende musik, den rolige behandling af personudviklingerne og de små hverdagspoetiske betragtninger går på en særdeles stille og upåtrængende måde op i en fuldendt enhed."

Fakta

Medvirkende
Søster Catarina Margherita Buy
Ernesto Silvio Orlando
Teresa Carolina Freschi
Esmeralda Maria Cristina Minerva
Sonia Gessner
Gabrielle, politimand Alessandro Di Natale
Riccardo De Torrebruna
Stefano Abbati
Fabio Sartor
Caterinas mor Giuliana Lojodice
Marina Marina Massironi
Bag kameraet
Instruktion Giuseppe Piccioni
Produktion Lionello Cerri
Manuskript Giuseppe Piccioni, Lucia Maria Zei, Gualtiero Rosella
Fotografi Luca Bigazzi
Klip Esmeralda Calabria
Scenografi Marco Belluzzi
Musik Ludovico Einaudi
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 02.11.2001
Øvrige oplysninger
Land Italien
Produktionsår 1999
Spilletid 100 min.
Solgte billetter 8.491
Selskab Radiotelevisione Italiana, Lumière & Company

Se også...