Spy Game

Den aldrende CIA agent Nathan Muir er ved at gå på pension, da han erfarer, at hans tidligere kollega, Tom Bishop tilbageholdes i Beijing. Han er anklaget for spionage efter at have forsøgt at befri en kinesiske fange. Muir rekrutterede og trænede Bishop som ung. Nu bruger han alle sine kræfter på at komme Bishop til undsætning. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Thriller
Instruktør Tony Scott
Medvirkende Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Zoltán Benkóczy
Spilletid 126 min.
Biopremiere 25.01.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tony Scott

(INSTRUKTØR)
Ligesom sin 7 år ældre bror Ridley er Tony uddannet ved The Royal College of Art i London og lavede op gennem 1970erne utallige reklamefilm før han kom til filmen. Han scorede en række hits i yuppie-firserne, heriblandt debuten, vampyrfilmen "The Hunger" (1983), og især "Top Gun" (1986), en luftbåren buddy movie, der blev Tom Cruises afsæt...

Anmeldere

Politiken
"Det hele er af Tony Scott instrueret hårdtpumpet, koldt og hektisk på den trættende måde. Intetsigende. I hovedrollerne er Redford bedre end Pitt."

Berlingske
"Måske går det lidt for stærkt, måske snydes der med et par mellemregninger, men når Hollywood sætter hele det store, velsmurte, forkromede og højglanspolerede filmmaskineri i omdrejninger, kan man ikke gøre andet end læne sig tilbage og nyde det."

Jyllands-Posten
"Nathan Muir spilles veloplagt af Robert Redford, der her har en af de roller, han altid får til at se så legende let ud, men som i virkeligheden kræver langt mere end bare den udstråling, han stadig har så rigeligt af."

Information
"...en visuel energisk, men tandløs thriller, som hele tiden kommer med halvkvalte hentydninger til det politiske, hvorfor man villigt lader sig underholde af Spy Game, men sider tilbage og mangler en mere meningsfyldt dimension."

Ekstra Bladet
"Den skal ikke tages for mere, end den er, men til gengæld er det en underholdende leg med et snedigt plot og prima præstationer fra mester som lærling."

B.T.
"...sluk for den politiske korrekthed og gem de moralske tømmermænd langt væk, for "Spy Game" er potent Hollywood kvalitet af bedste karat og et sikkert hit."

Cinemazone
"Tony Scott formår at få det bedste ud af situationen, og hvis man ikke lader sig skræmme af fortælleformen, må man beundre Scott for at have lavet en atypisk thriller."

Brugere

25/10-07En fuser
"Spy Game fungerer aldrig helt. Den har ganske enkelt for travlt, og Brad Pitt skuffer i den ene af hovedrollerne... endnu en film der beviser, at Tony Scotts film enten er vildt gode, eller vildt dårlige... Spy Game hører dog ikke til blandt Tony Scotts værste."

21/11-05Hmm..
Anonym
Ikke Fantastisk som Harry Potter / The Lord Of The Rings 1-3
Ikke Røv-Elendig som Bølle-Bob
hmm... den er fin nok, ikke banebrydende, men hva faen?

05/10-05Okay...
Jeg så den første gang i Biograffen... til en vens fødselsdag ... :-) ... den er mega feed... super historie ... men jeg er lidt skuffet over da jeg købte den på dvd... at de u.s. soldater stormer fængslet som Bishop sidder i ... er på front... og det varer ikke mere end 1½ min. så er det overstået... men ellers super feed!!

05/01-05- God historie, godt fortalt -
Godt spændingsdrama fra rutinerede Tony Scott. "Spy Game" ender med at være en glimrende fortælling med flere dimensioner.

Vi følger CIA-agenten Nathan Muir (Robert Redford) i hans kamp for at bringe sin tidligere rekrut tilbage i sikre hænder fra den visse død i et kinesisk fængsel. Her er rekrutten (Brad Pitt) nemlig anklaget for spionage og dømt til døden. Samtidig får vi fortalt hans historie fra dengang Muir rekrutterede og oplærte ham sideløbende med handlingen.

Fortælleteknikken fungerer godt, og "Spy Game" har en vis originalitet i form af dens opbygning. Det er en film med et godt og realistisk plot, og de to handlingsforløb er fint flettet sammen. Skuespilspræstationerne er ikke værd at skrive hjem om, men det er heller ikke altafgørende for en sådan type film. Alligevel...

29/06-04One to watch!
Anonym
Det er ikke actiondelen eller rekordskabende effekter der stjæler billedet i denne her film, men det er derimod en historie der bliver fortalt på en spændende måde - det er ikke det (ofte) kedelige kronologiske forløb, der her bliver serveret for os. Filmen springer frem og tilbage i tiden, som gør filmen seværdig.

Udover filmen besidder en stærk rolleliste, så gør Pitt og Redford det okay, selvom Redford kører den hjem på en noget rutinepræget præstation, mens Pitt er for engangs skyld god i rollen.

Ellers har vi Tony Scott i instruktørstolen, der sjældent laver fejltrin når en film skal skrues sammen. Solidt amerikansk håndværk, og hatten af for Tony Scott, som forstår at lave popsmarte film - glæder mig til hans nye film "Man on fire". "Spy game" minder meget om "The recruit", m...

14/09-03hollywood
Anonym
Et skoleeksempel på en hollywood produktion. På papiret en sikker succes, Robert Redford og Brad Pitt spiller henholdsvis lærermester og elev. Det er set før og bedre. Det gode ved spy game er til gengæld den klippestil. Instruktøren Tony Scott (en personlig favorit) har nok set at historien var blevet fortalt mange gange før, og han lader den derfor ikke være kronologisk, men krydrer historien med medrivende og spændende flashbacks.
Skuespillerne gør det nogenlunde, der bliver desværre spillet lidt for meget på rutinen, og kemien mellem Pitt og Redford er ikke så god, som man kunne håbe.
Midt i filmen ser man et klip fra tv-serien Baywatch. Filmen er ligesom serien, overflade uden indhold.
Spy Game fortjener måske mere end 3 stjerner, da den er ekstremt underholdende, velkomponeret ...

26/07-02Måske en stjerne for meget (?)
Anonym
Teknisk perfekt og velsmurt thriller, med agtværdig skuespil og en fin billedside. En typisk film fra instruktør Scotts side, ikke nyskabende eller dybt intelligent og ret forudsigelig, men med spænding nok til at man aldrig keder sig. Men i sidste ende alligevel for glat og indholdsløs til det helt store sus.

05/07-02Lidt kedeligt....
Anonym
Det er virkeligt elegant historiefortælling hele vejen igennem. Men lige netop med det udgangspunkt, bliver filmen lidt kedeligt i længden.

Men ellers synes jeg at Brad Pitt og Robert Redford spille godt, ikke helt overbevisende, men det optimale som man kan forvente af en gammel buk som Redford. Brad Pitt er tilgengæld kommet over alle hans tidligere tøse film han har lavet. Han har godt af noget action. Eneste positive ting ved filmen er, at den er godt lavet af Tony Scott. Lille bror til Ridley Scott.

Filmen kan godt være lidt kedeligt, men den er dog værd at se i bio....Hvis man ikke skal noget andet.

11/02-02Robert Redford Eminent
Anonym
En film der holder én stangen fra start til slut med mange fine finesser. Desuden en film der giver et kort indblik i en verden, hvor ingen kan vide sig sikker. En rejse ind i rekrutteringen, fastholdelse og oplæringen af nye "trainees" bliver der også givet og det giver uundgåeligt associationer til optagelseskrav der er blevet beskrevet i tidligere bøger omkring dette emne og virker derfor troværdigt. Nyd især R. Redfords præstation. Forvent dog ikke en tju bang film fra start til slut .... det er mere spillet i kulisserne der bliver eksponeret.

01/02-02Virkelig god film, som er værd at se.
Anonym
Jeg syntes det er en rigtig spændende og dejlig film. Brad Pitt er med... skønt!!!!Fakta

Medvirkende
Nathan Muir Robert Redford
Tom Bishop Brad Pitt
Elizabeth Hadley Catherine McCormack
Zoltán Benkóczy
Charles Harker Stephen Dillane
Troy Folger Larry Bryggman
Gladys Jennip Marianne Jean-Baptiste
Dr. Byars Matthew Marsh
Robert Aiken Todd Boyce
Vincent Vy Ngo Michael Paul Chan
Bag kameraet
Instruktion Tony Scott
Produktion Douglas Wick, Marc Abraham
Manuskript David Arata, Michael Frost Beckner
Fotografi Daniel Mindel
Klip Christian Wagner
Scenografi Norris Spencer
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Fængsel, Redningsmission, Spion, Spionage
Premieredatoer
Biograf 25.01.2002
Dvd 29.05.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 126 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 86.510
Selskab Beacon Communications, Red Wagon Entertainment, Zaltman Film
Biodistributør Constantin Film

Se også...