Fukssvansen

To brødre, Carl og Dennis, og deres ven, syrehovedet Finn, deler et hus ude på landet. Dennis vil gerne have en kæreste, og Carl inviterer derfor Rita, der er på flugt fra sin mand, til at bo i huset. Husholdningen er efterhånden noget af et cirkus og et skæbnesvangert uheld skaffer dem et kæmpeproblem på halsen. Og for at gøre alting værre er naboparret Anton og Elly ualmindeligt nysgerrige. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Niels Arden Oplev
Medvirkende Anders W. Berthelsen, Martin Buch, Sidse Babett Knudsen, Thomas Bo Larsen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 02.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sidse Babett Knudsen

Sidse Babett Knudsen slog igennem som filmskuespiller i Jonas Elmers improvisationskomedie 'Let's Get Lost' (1997) og blev verdensstjerne i Danmark med Susanne Biers giganthit 'Den Eneste Ene' (1999). I mellem kunne man glæde sig over hende i en lille birolle som tankpasseren Julie i Wikke og Rasmussens løjerlige Shakespeare-opkog 'Motello' (199...

Anmeldere

Politiken
"...ingen stor film, men til gengæld en durkdreven og entusiastisk gennemført spøg, der giver afsæt for en række forrygende præstationer ikke mindst i birollerne."

Berlingske
"...måske har Niels Arden Oplev forsøgt at hente inspiration hos de amerikanske brødre Joel og Ethan Coen %u2013 må man med beklagelse konstatere, at resultatet ganske vist påkalder sig interesse som kulørt kuriositet, men som humoristisk historie falder det fuldstændig fra hinanden."

Jyllands-Posten
"Altså en vildt rablende nonsens-fabel, der bare er for sej i optrækket og alt for gumpetung til for alvor at blive flyvsk, så man må nøjes med skuespillerne, der er gode nok, men kunne have været bedre med en klogere instruktion..."

Weekendavisen
"Accelerationen og energien er afgørende for, at den hårtrukne historie løftes ud over tegnebordsstadiet. Men energi er der nok af i en farce, som nok har mere bid end vid, men dog også en rest af troværdig råhed i sin satire over et miljø."

Information
"...en slags animeret vulgær-tegneserie, rå i stregen og demonstrativ ufin i humoren. Med alle svagheder en god modvægt mod det alt for glatte, søde og artige i danske film."

Ekstra Bladet
"Den forsøger på ingen måde at være københavner-hip, men giver sig selv lov til at være dum og himmerlandsk i roen. Helt konsekvent får scenerne en tand for meget, og dermed hiver 'Fukssvansen' selv brodden ud af sine voldsomme udskejelser."

B.T.
"...gør det samme for komediegenren, som Ole Bornedal is sin tid gjorde for gyserfilmen med `Nattevagten´."

Weekend Nu
"Alt her skal bevidst minde om en rigtig dårlig leverpostej, og det er skam også underholdende et godt stykke af vejen."

Bogart
"Vandene vil nok skilles ved vores biologiske alder. Det er muligt de unge vil more sig. Jeg gjorde det alt for sjældent."

Cinemazone
"...lavet en herlig skæv komedie, hvor man reelt mærker, at der er satset på morskab frem for målgruppe."

Brugere

23/06-07Meget Dårlig Film
Absurd, skæv og sort komedie.

06/04-06Tidspilde
Anonym
Jeg er imponeret over, at en så absurd og sort film har kunne bane sig så langt frem i det danske filmmiljø. Det må være sket på baggrund af fejl eller tilfældigheder. Den hører ikke hjemme i en biograf, men i den dybeste og sorteste kultfilmklubs samling.

22/03-06Udmærket film
Anonym
Udmærket film, hyle sjov samt en lidt makaber film.Grunden til at den kun har fået 2 stjerner, er at man kun kan savne de danske undertekster.............

20/05-05Sav
Hysterisk underholdende lille film med flotte skuespillere. Den er bizar og helveds syret - Ja, men det er det der gør den ekstra underholdende, hylende morsom og genial.

De fleste replikker var jeg næsten færdig af grin af, men den indholder dog også lidt kiksede jokes.

Men alt i alt er det en forrygende morsom, herlig og underholdende dansk film, man ikke lige glemmer med det samme...

05/01-05- Tja... -
En meget bizar men sjov dansk komedie.

"Fuksvanssen" er en besynderlig film - den får grinet frem i dig, men på en ret anderledes måde. Dens mange absurditeter er morsomme. Ikke alle vil elske den, men så kan man i det mindste glæde sig over skuespilspræstationerne, som er humorens element i denne affære. Især Martin Buch og Tommy Kenter er fremtrædende.

Kort sagt, hvis film med afskårede legemesdele, kæmpegeder og syrekonfekt lige er dig, jamen så god fornøjelse.

05/01-05Uha
Sjældent, har jeg set en SÅ actionfyldt film, som denne. Skuespillerne skriger af død og ødelæggelse, og special-effects er der nok af.
Især en type som Tommy Kenter, skræmte mig fra vid og sans, med hans drabelige historier om: JernHans, Uhyret i mosen. Loch Ness, GÅ HJEM & VUG.

29/12-04Mere end godt nok
Anonym
Vi kan godt blive enige om at en film som denne altid vil dele vandende blandt film entusiaster i det ganske land! fordi vi er så forskellige når det kommer til humor. Denne film er så sort og sindsyg til tider at nogle simpelthen hen må stå af! men jeg elskede denne perle at en dansk film, i en tid hvor man simpelthen keder sig ihjel over danske dogme og hverdags film kom denne som en befriende hånd og frelste os! en skal fremhæves TOMMY KENTER simpelthen genialt.

27/11-03sort stads
Anonym
Syret og ret langt ude dansk forsøg på at lave en sort komedie. Mange af ideerne falder til jorden ved at at være for langt ude, men visse scener er ganske morsomme, og den absurde steming hele filmen igennem gør alligevel, at man ser den færdig. Har ingen tegn på charme, men folk med meget sort humor vil nok finde den rigtig god.

23/11-03Ha ha
Anonym
ha ha..ikke noget mesterværk, men dog alligevelet seværdigt. Dansk, når det er nogenlunde, i hvertfald var den underholdende.

23/11-03Makværk...
Anonym
Denne film er efter min mening en af de dårligste film der nogensinde er produceret herhjemme. En ligegyldig historie og nogle totalt overgearede skuespillere. Jeg ved godt at det er meningen at det hele skal være karikeret, men det falder til jorden med et brag da ingen af personerne er det mindste morsomme. Specielt Tommy Kenter er langt ude i hampen og Sidse Babett Knudsen er efterhånden ved at være et hastigt dykkende stjerneskud efter katastrofale film såsom "Mona's verden" og "Se til venstre der er en svensker".Fakta

Medvirkende
Carl Anders W. Berthelsen
Dennis Martin Buch
Rita Sidse Babett Knudsen
Finn Thomas Bo Larsen
Anton Tommy Kenter
Erwin Peter Lennart Aude
Elly Birthe Neumann
Bag kameraet
Instruktion Niels Arden Oplev
Produktion Sisse Graum Olsen
Manuskript Niels Arden Oplev, Håkan Lindhe
Fotografi Lars Vestergaard
Klip Søren B. Ebbe
Scenografi Søren Kjer
Musik Jacob Groth
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 02.11.2001
Dvd 06.03.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 100.531
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film
Priser Bodil 2002, Bedste mandlige birolle
Robert 2002, Årets kvindelige birolle

Se også...